Last news in Fakti

28 Май, 2021 08:48 8 271 39

Моторист на задна гума едва не прегази полицай в Пловдив (ВИДЕО)

  • моторист-
  • полицай-
  • пловдив

Този вид мотори не са предназначени за движение в градски условия

Моторист на задна гума едва не прегази полицай в Пловдив (ВИДЕО) - 1

Клип с опасно шофиране на мотоциклетист по централен пловдивски булевард се появи в социалните медии. От кадрите се вижда как на задна гума с мощна скорост моторът минава през тунела в центъра на града. След като не е спрял на вдигната за проверка полицейска палка, за няколко часа полицаите успяха да установят кой е авторът на рисковото изпълнение, съобщи БНТ.

От кадрите става ясно, че мотористът сам ги е заснел. Днес беше установена самоличността му - 21-годишен жител на село Рогош.

"За малко да удари нашите колеги, които са му подали коректно стоп-палка", заяви началник сектор "Пътна полиция" към ОДМВР-Пловдив гл. инспектор Венелин Младенов.

Този вид мотори не са предназначени за движение в градски условия, категоричен е автомобилният състезател Костадин Щерев.

"Моторът е кросов. Страшно опасно 20 метра, след като не спря на полицаите, след това вдигна на задна гума, в дясната страна е спирката", коментира състезателят.

Заради опасното шофиране младият мъж се сдоби с два акта за различни нарушения.

"Управлява мотоциклета на една гума, като създава предпоставка за допускане на ПТП. Не спира на подаден сигнал от колеги на стоп-палка, управлява самия мотоциклет без съответната категория за управление, самият мотоциклет е с прекратена регистрация от март 2020-а година", обясни гл. инспектор Венелин Младенов.

Екстремният мотоциклетист ще остане без книжка за една година и ще бъде глобен с 520 лева. Към този момент за различни нарушения той има 6 акта и 8 фиша.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Весел пор

    36 1 Отговор
    Тази "новина" е от преди 3 дни бе,бързаци...
  • 2 2loop

    27 0 Отговор
    Кво ги грее нали тря се пълни с неква боза
  • 3 Гай Турий

    66 9 Отговор
    Какъв е тоя хилав закон бе??!! За такива престъпления по пътищата, келешите да бъдат лишаване до живот от право да управляват МПС, а моторчето се конфискува на мига! Келешът да лежи в затвора за опит за нанасяне на тежка телесна повреда или смърт 3-5 години ефективно!
  • 4 въпросче

    24 11 Отговор
    "Зa мaлкo дa удaри нaшитe кoлeги, кoитo ca му пoдaли кoрeктнo cтoп-пaлкa", зaяви нaчaлник ceктoр "Пътнa пoлиция" към OДМВР-Плoвдив гл. инcпeктoр Вeнeлин Млaдeнoв. КАК СА МУ Я ПОДАЛИ КОРЕКТНО,В РЪЦЕТЕ ЛИ?

    Коментиран от #31

  • 5 Псевдоним

    29 5 Отговор
    В САЩ използват едни метални зъбци, и преди да дойде "състезателят", ги полагат на платното, а тука му се молят да спре.
  • 6 Орел

    41 6 Отговор
    Щом тези тъпаци го правят на главна улица в Пловдив и не им пука, смятай в Рогош какво чудо е!
    Само за донори стават и са срам за нормалните мотористи.
  • 7 Петър

    15 9 Отговор
    Пълно е с такива циркаджии(мотористи), полицията няма да го намери и хване тоя.

    Коментиран от #14

  • 8 и това ми било журналистика

    18 31 Отговор
    еми не видях нищо опасно в клипа нито пък неграмотното определение “мощна скорост” ... но нали трябва да се прави от мухата слон ! единствения проблем беше че финтира ченгетата много тънко но не ги е застрашавал и тях

    Коментиран от #19

  • 9 милиционер

    14 3 Отговор
    а, провериха ли го, дали не е друсан !?
  • 10 Хаха

    19 17 Отговор
    Келеша направи за смях милиционерите.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мисля

    17 9 Отговор
    Има надежда за дядо.По-вече селски рокери на задна гума,по-вече бъбреци за трансплантация!
  • 13 ревизор

    23 2 Отговор
    В Бългерията разградена от всякъде законът е "вратня у поле". На знакови кръстовища няма камери,полицията,по-специално КАТ-аджии почти не се срещат на тези места. Колите им седят на по-видните улици. Единият седи зад волана,а другият отива за банички и бози. После спират някоя стара и изтъркана кола с дядо или баба в нея и проверяват 20 минути документи,луксозните марки автомобили не ги спират. Те си бръмчат с 80 по улиците и толкова. А Баце с жипката си хвърчеше с 200.

    Коментиран от #20

  • 14 МВР

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "Петър":

    Задържаха го на същият ден.
  • 15 choko

    16 2 Отговор
    Егаси смешната глоба ?!
  • 16 Гоуст

    23 3 Отговор
    "... с мощна скорост" - само какъв полет на изказа е достигнала поетичната душа на автора. Иначе лекенцето няколко пъти по толкова трябва да му е наказанието, това си е опит за убийство!
  • 17 kvy

    21 3 Отговор
    За такива идиоти директна конфискация на мотора и 1 година минимум чукане и мъкнене на камъни в каменна кариера. При вотро нарушение се удвоява наказанието. И така много бързо ще влезев в час. Но не, н ие нали сме в ЕС....ще го галим с перце!
  • 18 GTR

    9 3 Отговор
    Можеше да помете полицаите!

    Коментиран от #38

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 kvy

    14 1 Отговор

    До коментар #13 от "ревизор":

    Поговори малко с полицаите. Ще видиш, че от тях нищо не зависи. Така са написани законите, че всеки може да прави каквото си иска. Като сложиш и калинките в управлението, съвсем става голяма каша!
  • 21 asd

    15 11 Отговор
    Милиционера пък за какъв ч*еп стои там? Само в бг се крият и те спират без причина. Нямат ли си друга работа, или всичко друго е цветя и рози? Спиране за проверки и рекет, скрити в храстите с камери. Това с камерите и храстите в коя Европейска Държава го има? Хората те спират само ако с нещо си подозрителен или нарушил правилата. Ако има птп и си употребил алкохол влизаш в затвора и ти се отнема свидетелството за управление. Какви са тия измислени проверки с дрегери на сред улиците? Мотористите много добре ги оправят тия и**мекяри. А вие дето сте на страната на тия дето отнемат свободата ви и се чудят как да ви рекетират си заслужавате съдбата.

    Коментиран от #23

  • 22 бачо

    16 2 Отговор
    И после пискат пазете мотористите,всеки ден такива като тоя ги срещам по улиците мнито спазват правилата,карат бързо в града ,изпреварват те отдясно ,но както казваше един приятел,мотористите са ходещи донори,сами като не се пазят да не чакат друг да ги пази,а че законите ни са смешни това не важи само за тях,ами като цяло трябва нов закон
  • 23 kvy

    8 6 Отговор

    До коментар #21 от "asd":

    Явно си от същите моторджии, които на моторите се правят на големи ефета, защото сте с каски и кори под дрехите. Иначе сте съвсем нормални хулигани!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Мухаа,хаа!

    15 4 Отговор
    Този примат,буквално се изхрачи в лицето на Пътна полиция.Минава между тях,като ги принуди да подскачат като зайци.И забележете: И двамата са Пътна полиция от моторизирания сектор.И никаква реакция да бъде блокиран от съседни патрулки,и спрян.Реакция,едва когато примата самичък прави достояние " героизма " си( видеоклипа е негов). В краен резултат,една година лишаване от правоуправление и огромната глоба от 520 лева. Направо го респектираха,та чак косите му настръхнаха.Ако беше в щатите,да са го обградили поне десет патрулки,а ако бяга по същия начин,да отнесе няколко пълнителя.Там за по леки случай на неподчинение си лежиш в затвора от раз- по къса процедура.Дежурен съдия директно ти чете присъда,и не може да те отърве ни адвокат,нито Президент.Затова у нас през седмица ,излъчват репортажи за размазани двуколесни примати.Да умират,е,фал съм ги.Грам жал не изпитвам.Но да не убият други,невинни на пътя.Ако има строги закони,и двама- трима отидат в затвора, придружено от доживотно лишаване от какъвто и да е вид документ за правоуправление, конфискация на мотора и 10 бона санкция,доста ще се позамислят.Тук трябва да се намесят и Съюза на мотоциклетистите.Те да изискат промяна в закона.Защото тази храчка е и върху техните лица.Няколко подобни примата,пренаасят омразата към всеки моторист.А там има достатъчно читави и дисциплинирани хора.

    Коментиран от #27

  • 26 tate

    16 1 Отговор
    Затвор ,тия дето му пишат "ЕВАЛА" да си помислят 250 кила ускорени до 60 или 100 км /ч да ударят някой техен роднина да видим каква песен ще пеят !! Мозъчни донори !!!!!
  • 27 kvy

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Мухаа,хаа!":

    Няма как да стане, като в щатите и ще ти кажа защо. Преди 20 г. във Варна са излизали 12 патрулки на дежурство. Сега излизат по 3 на дежурство. Може да схванеш идеята, защо няма да станем нормална държава!
  • 28 Не не

    4 4 Отговор
    Мисля, че той се опита да спре, обаче спирачката му не хвана и се наложи да продължи! 😂😂
  • 29 Бръм бръм бръъъм

    6 0 Отговор
    Мраморен ли ше искате или гранитен? Ся,цените растат,ама на вас ше гледам да е по-евтинко,се пак българи сме.Елате след две седмици,ше е готово паметничето..
  • 30 Госあ

    5 12 Отговор
    Евала на пича ! Хахахахаха
  • 31 555

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "въпросче":

    Не от зад храста... не коректно!
  • 32 Канчето

    11 6 Отговор
    Тоя катаджия няма работа в средата на платното ! Не се научиха ама ! После реват бели ставали - ами ,как няма да стават ,като сами се навират под МПС-тата !!!!
  • 33 Гост

    13 0 Отговор
    "мощна скорост"..........мисирки!
  • 34 конгресмен

    16 1 Отговор
    По-добре щеше да е така " Моторист на задна гума, прегази смъртоносно полицай, при което изгуби контрол над мощното возило и помете един съдия и един прокурор на автобусна спирка. От удара, мотоциклета се е забил в кантората на един ЧСИ, като при това е отнел живота на самият съдия-изпълнител и на неговата секретарка."
    Е такива новини пускайте, че и ние да се порадваме!
  • 35 Протестър

    8 3 Отговор
    Браво! Мачкай продажните гербави куки
  • 36 Гошо

    2 0 Отговор
    Мощна скорост със силно положение?! За пореден път майните доказват, че и на тротинетки не трябва да се качват!
  • 37 bravo

    5 1 Отговор
    Красота! Има обаче риск.
  • 38 Муфтаджийски

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "GTR":

    За всичко е виновен коронавирусът!! Сигурно келешът от Рогош е бил ваксиниран??
  • 39 Иван Пасков

    0 0 Отговор
    Правителството на РАДЕВ толерира неспазването на правилата и законите,няколко пъти публично го е заявявал президента!