Last news in Fakti

5 Юни, 2021 21:44 4 647 27

Задържаният след убийството на 7-годишното момиченце вече е с повдигнато обвинение

  • убийство-
  • момиченце-
  • ковачевци-
  • заподозрян-
  • обвинения

От прокуратурата заявиха, че става въпрос за убийство, извършено с особена жестокост

Задържаният след убийството на 7-годишното момиченце вече е с повдигнато обвинение - 1
Снимка: БГНЕС

Задържаният 15-годишен след жестокото убийство на 7-годишното момиченце в покрайнините на село Ковачевци вече е с повдигнато обвинение, предаде БНТ. От прокуратурата заявиха, че става въпрос за убийство, извършено с особена жестокост. Според роднините детето е било изнасилено, назначени се експертизи, които трябва да установят дали това е така.

За последно Славка вижда 7-годишната си дъщеря вчера през деня, след като детето се прибрало от училище.

"То си играеше отпред и изчезна. Часове наред го търсихме и не можахме да го намерим", разказва Славка Стоилова, майка на убитото момиченце.

Опитите на близките да намерят детето били неуспешни. Майката подала сигнал в полицията чак вечерта. Малко след 20.00 часа в издирването се включили екипи на МВР. Използвани са и следови кучета на полицията, които откриват трупа в къщата.

Жестокото убийство е станало на метри от дома на почерненото семейство. В едноетажната къща живеел 15-годишният Мирослав - техен роднина. Младежът опитал да прикрие следите.

Бащата на убитото момиченце Янко Стоилов поиска справедливост и доживотен затвор.

От прокуратурата заявиха, че събраните доказателства до момента показват, че убийството е извършено по особено мъчителен начин.

"По първоначални данни детето е починало от задушаване", заяви Наталия Николова, окръжен прокурор на София.

Близките на убитото момиче описват арестувания младеж като агресивен и опасен. Не веднъж е отправял заплахи, въпреки че местните му помагали да се издържа.

Според източници, близки до разследването, Мирослав има над 7 криминални регистрации - сред тях за кражба на желязо и опит за обир на 62-годишна жена. Родителите искат наказание и за неговата майка, тъй като твърдят, че тя го е изоставила.

През август 2019 година 7-годишната Кристин от сливенското село Сотиря беше убита по сходен начин. Бъдещата първокласничка беше намерена изнасилена и убита на метри от дома си.

Обвиненият за убийството 21-годишният тогава Мартин Трифонов е осъден на доживотен затвор без право на замяна на две инстанции.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аман

    78 2 Отговор
    от това циганско племе! Това е нещастието и воденичния камък на врата на българския народ.
  • 2 165

    65 2 Отговор
    ДЪРЖАВАТА НЯМА ПОЛИТИКА ОТНОСНО РОМСКОТО РАЗМНОЖАВАНЕ, А И КРИЯТ РЕАЛНАТА ЦИФРА НА ЕТНОСА - ОКОЛО 2,5 МИЛИОНА, ПОВЕЧЕТО ИНДИВИДИ БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ НИ ПРОФЕСИЯ НИТО СОЦИАЛНИ НАВИЦИ
  • 3 165

    59 1 Отговор
    ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА НАЛОЖИ ТАВАН НА ДЕТСКИТЕ ПОМОЩИ - САМО ЗА ХОРА С МИНИМУМ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ ИЛИ ПРОФЕСИЯ
  • 4 12456

    43 0 Отговор
    Хубаво е ,че с повдигнато обвинение ,ама като се ма предвид възрастта му и родното законодателство след 10-ина години ще е навън .

    Коментиран от #19

  • 5 Гошо

    42 2 Отговор
    Какво толкова е станало, за тези животни тва е нормално, за тях живота нищо не струва, продават си децата, продават си кръвта, вижте как се грижат за конете си, защо циганин като мине край куче и то почва да ръмжи, купуват си булки като добитък......

    Коментиран от #25

  • 6 Гост

    32 0 Отговор
    Защо индивид със 7 криминални прояви не е в специализирано заведение? Всички поселдвали прояви на този индивид, са с помощта на престъпната ни съдебна система, която го е пуснала на свобода, вместо да го затвори още първия път.
  • 7 22lr

    27 1 Отговор
    Обвинението повдигнато. Етносът ясен. Сега Хамерика за БГ и БХК ще пратят 2-3 дебели адвокати-майцепродавци. Последните ще правят струват, пари ще налеят в "независимия съд" и всичко ще приключи с това, че 15-годишното ромче в "неравностойно положение" е имало право да се разгневи на обществото и по тоя начин е отключило агресия. живяло само детето, майка му кой знае къде се пръждосала, баща му неизвестен, държавата му давала пари да живее, ама то само с праи живее ли се..... та му се доискало да поизнасили и поубие! Кво да го правиш, детенце и то!
    Едно време такива ги убиваха за секунда! Имаше съд, сега има БХК и сорос.
    Унтерменшчето ще го пратят някъде за лечение, уж. След година го чакайте пак да се включи и пак отново едно и също!
  • 8 Хари петър

    23 1 Отговор
    Да връщат смъртното наказание и да се приключва с такива , какво ще ги трупат там в затвора и ние само ще ги храним .
  • 9 Смърт

    21 0 Отговор
    Смъртното наказание за тежки криминални престъпления е единственото възпиращо средство.

    Коментиран от #12

  • 10 ГруЮ

    12 0 Отговор
    Ромляни сър.
  • 11 БПФ

    21 1 Отговор
    Виждате ли докъде води толерастията и "защитата на човешките права" на същества, които нямат нищо общо с човешкият род? На 15 и вече със седем криминални регистрации - и въпреки това са го търпели, щото е "детенце" ??? Още след като е опитал да ограби жената, е трябвало да го вкарат в мазето на районното и просто да го утрепят там !!!
    Бащата иска доживотен - ама той ли ще го храни в затвора... или ние, данъкоплатците?
  • 12 БПФ

    19 0 Отговор

    До коментар #9 от "Смърт":

    Така е. Хуманното правосъдие е адекватно само към хора... не към зверове. Такива изверги трябва да се унищожават физически в името на сигурността на хората. Ако го вкарат в затвора и го пуснат след 5-6 години, това пак ще убие... кой ще отговаря тогава? Ако го затворят до живот, както иска бащата (няма да стане), то може да живее в затвора още 60 години... при 1000 разход за издръжката му на месец това са 720 000 лева - в нашата държава, където болни деца умират без лечение !!! Луди ли сме да храним такива нечовеци в затвора, вместо да ги ликвидираме? В мазето на полицията - целия личен състав да се изреди с чепатите тояги, докато чу извадят чepната душа, това дори хуманна екзекуция с кypшум в тиквата не заслужава.
  • 13 Асан

    5 2 Отговор
    Кога е делото в Мешерето

    Коментиран от #27

  • 14 гешев

    1 0 Отговор
    Такива аз лесно ги оправям,ама със Бокича е зор балшой!
  • 15 д р фройд

    12 1 Отговор
    Като нищо ще го изкарат психично болен и може и след 6 месеца принудително лечение да ,,оздравее,, и да го пуснат чрез маститите адвокати и някой корумпиран експерт психиатър,а такива бол,вервайте ми.
  • 16 Алфа Вълкът

    4 10 Отговор
    Гарантирано от Радев и гърмяния заек Бойко Рашков!
  • 17 Бонговец

    3 1 Отговор
    Чистокръвен българин.2 години пандиз
  • 18 asdas

    0 0 Отговор
    е той е непълнолетен ще мине метър

    Доживотният затвор без замяна и доживотният затвор – с лишаване от свобода от 3 до 10 години ако съм от 14 до 16 години, а ако съм между 16 и 18 години – с лишаване от свобода от 5 до 12 години.
    Лишаването от свобода за повече от 10 години – с лишаване от свобода до 5 години ако съм между 14 до 16 години и с лишаване от свобода от 2 до 8 години ако съм между 16 и 18 години.
    Лишаването от свобода за повече от 5 години – с лишаване от свобода до 3 години.
    Лишаването от свобода до 5 години включително – с лишаване от свобода до 2 години, но не повече от предвиденото от закона.
  • 19 асдас

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "12456":

    да предвид възрастта му доживотния затвор се заменя с от 3-10 години
  • 20 Асан

    5 0 Отговор
    Вътрешноиндийски въпрос - тия не са от РъБъ
  • 21 Един

    5 0 Отговор
    Инъче с Български имена!

    Коментиран от #26

  • 22 Каскета ходи в Пловдив...

    0 0 Отговор
    Да брой колко хвърлени чорапи са се събрали в кафенето.Дори проведе и дипломатически разговори с уличния търговец.Случая с детето не е негова работа,да му мислят следващите жертви на каскетната съдебна система..
  • 23 pbdan

    4 0 Отговор
    Времето тече назад! Вчера беше 16-годишен, а днес е 15г. Утре ще е на 14г. и това е подготовка да мине с 5г. затвор от които 4г. в ТВУ.
  • 24 3333

    2 0 Отговор
    Е не беше ли до онзи ден на 16, сега стана на 15, то верно, че може и майка му да не знае кога го е родила, ама нека е на 18 тогава...
  • 25 Нямам срам пред вас

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гошо":

    Ще протакат 3 години да стане на 18 и доживотен затвор това родната прокуратура го може най добре
  • 26 А. Хитлер

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Един":

    Защото тези цигани са с българско самосъзнание! Циганите с турски имена са с турско самосъзнание! За мен са си цигани!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.