Last news in Fakti

14 Юни, 2021 20:50 4 752 13

Проговориха роднините на нелепо загиналото 5-г. момиченце във Велико Търново

  • дете-
  • велико търново-
  • болниц

Казват, че детето било само с кашлица и без други оплакванията, но след инжекцията му прилошало

Проговориха роднините на нелепо загиналото 5-г. момиченце във Велико Търново - 1

Петгодишно момиченце с бронхиолит почина в търновската болница. Според лекарите детето се е задушило след задавяне. Версията на близките обаче е друга, съобщава bTV.

5-годишното дете е прието вчера с диагноза бронхиолит. Жизнено е до момента на следобедната визитация, когато му е поставена мускулна инжекция, след което започва да повръща, твърди дядо му, който го придружава.

Казват, че детето било само с кашлица и без други оплакванията, но след инжекцията му прилошало.

Позицията на областната болница е друга. „При повръщането вероятно детето е аспирирало повърнатите материи. Веднага започва изчистване на дихателните пътища, веднага е пристигнал реаниматора, веднага“, обясни д-р Галина Гарева, зам.-директор на болницата.

Полицията и прокуратурата научават за случая от медиите. От болницата обясниха забавянето с разпоредената първо вътрешна проверка.

„Ако имам пари ще ги осъдя веднага“, закани се дядото на детето Йордан Асенов.

По случая вече е образувано досъдебно производство. Родителите на детето са гурбетчии и вече пътуват към България.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайдееее

    36 6 Отговор
    Тук мирише на скриване на лекарска грешка..., по рано пишеше измислицата, че видите ли дядото дал салам на детето и то се задавило и умряло, пък те от болницата забравили нещо да съобщят. Сега се разбира защо не се е съобщили
  • 2 червенгад

    21 3 Отговор
    Ами как се получава бронхиолитг ? Или те са го приели в болницата защото кашляло и дядото им е бил симпатичен, а ? И от медицина ли разбирате бре лумпени и наркомани. Аман.
  • 3 фактология

    22 0 Отговор
    За тази болница се носят все лоши новини.
  • 4 Оня

    3 21 Отговор
    Дано да е от боята !

    Коментиран от #5

  • 5 От боята е

    7 14 Отговор

    До коментар #4 от "Оня":

    Българската
  • 6 Детето

    28 1 Отговор
    е страдало от бронхиална астма , имало е не малко пристъпи и когато е прието с пристъп в болницата , не е направено НИЩО за овладяването му , а е оставено на произвола на съдбата с дядо му в болничната стая ! Ако беше дете или внуче на платежоспособна мутра/бизнесмен , щеше да бъде живо и здраво!
  • 7 Анонимен

    11 1 Отговор
    Ужас! Това е много странно обикновено асмата е кашлица без храчка, дълго се върви до отхрачване, мъчение. Жалко че е само без родителска грижа, това трябва да се пресече, децата са грижа на родителите, не на бабите и дядовците!?
  • 8 Fenasi Kerim

    32 5 Отговор
    Вижте не искам да предизвикам омраза или да деля хората по произход и т.нт. но е факт, че по принцип голяма част от българските лекари.. подчертавам БЪЛГАРСКИТЕ лекари и / или медицински лица нямат най елементарни човешки чувства като милосърдие, доброта, емпатия. Това не се дължи на лошо заплащане. Ни най малко. Просто това им е вродено. Рядко ми се е налагало да ходя в болница но видях за какво става дума. Разбира се, че има изключения но рядко. От българин може да стане шофьор, техник или нещо друго но Лекар е голяма рядкост. Такова нахалство, такава без чувственост, такова лицемерие няма никъде по света. Бил съм и в турска болница. Разликата между турски и български лекар е огромна. Отношението е съвсем различно.

    Коментиран от #13

  • 9 от кога

    4 9 Отговор
    Ви говорят за ваксиниране на деца срещу ковиТ.Не е ли това първият опит как ще се отрази на малките крехки организми.просто питам.
  • 10 ЛЛЛ

    12 0 Отговор
    Аз незнам да има осъден лекар. И те са винаги "невинни"
  • 11 ФАКТ

    9 6 Отговор
    Както винаги кресливи миризливи лъжливи крадливи мургавелковци. Вижте ги по телевизията и ще разберете че дъртия миризливец се е тъпкал със салам и е затрил детето. Винаги излиза че мургавелковците си затриват децата и обвиняват другите
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 В чужбината

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Fenasi Kerim":

    младежите, които кандидастват да учат медицина държат и психометрични тестове за да се провери какви личностни характеристики притежават. Та някой дори да е много интелигиентен, но е безчуствено същество, няма да бъде приет.