Last news in Fakti

27 Юли, 2021 12:02 3 260 6

Високотехнологична наркооранжерия в Пазарджишко

  • високотехнологична наркооранжерия-
  • пазарджик-
  • наркооранжерия

Двама души са задържани

Високотехнологична наркооранжерия в Пазарджишко - 1
Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик

Разкриха закрита оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана в имот в брациговското село Козарско. Акцията е била проведена от служители на полицейския участък в Брацигово и Районното управление в Пещера под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик, съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Пазарджик.

Полицията открила обособената високотехнологична автономна оранжерия за отглеждане на марихуана в масивна двуетажна промишлена сграда. Разкрити са и помещения, оборудвани за последващата преработка на леката дрога.

По време на претърсванията са открити 2324 растения от рода на конопа в различен стадии на развитие, като част от тях били под формата на разсад, а други на зрели растения. Иззети са и близо 9 килограма зелена листна маса.

Наркооранжерията е от закрит тип, оборудвана е по всички изисквания за отглеждане на марихуана. Обособени са системи за контрол на температурата и влажността на въздуха, за вентилация на помещенията, използвани са препарати за стимулиране на растежа и обогатена почва. В някои от стаите били обособени места за дробене и сушене на зелената листна маса и подготвянето и за дистрибуция. За максимална автономност на нелегалното предприятие в приземен етаж е обособена мини електроцентрала състояща се от три мощни дизелови електрогенератора за производство на електричество.

Открити са и 20 пластмасови съдове с вместимост от по 1000 литра всеки, повечето от които пълни. Те били използвани за съхранение на дизеловото гориво използвано при работата на генераторите.

На мястото за срок от 24 часа са задържани ползвателите на имота – 58-годишен мъж от Хаджидимово и 24-годишен от Бургас. Малко по-късно двамата обвиняеми са били задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По искане на Окръжна прокуратура – Пазарджик съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Действията по разследването продължават, води се досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 естебан

    8 2 Отговор
    в едно нещо и територията да е напред с материала.
  • 2 наблюдател

    11 2 Отговор
    Винаги ми е било интересно какво се случва с намерените трева/наркотици? Никой никога не казва. Каква е гаранцията, че полицаите не ги вкарват в търговията с дрога в последствие? Или поне част от тях? Като се има предвид размера на корупцията в БГ, нищо не е извън съмнение...

    Коментиран от #3

  • 3 Още ли не си разбрал от новините че

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "наблюдател":

    Полицайте продават и как изведнъж Б.Б. не е на власт и всеки месец хващат огромни количества марихуана,която нее за деца
  • 4 Псевдоним

    3 0 Отговор
    Много ми е странно като напишат "високотехнологична наркооранжерия". Не може ли да е нещо по-простичко, например "градинката на баба"?

    Коментиран от #6

  • 5 Bob Marley

    10 1 Отговор
    Легализирайте марихуаната и спрете да се излагате. Полицията да се занимава с истинските престъпления.
  • 6 селтак

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Псевдоним":

    Е нали имаме министерство на високите технологии,требва да се гордеят със предприемчивите!