Last news in Fakti

12 Август, 2021 17:34 2 448 4

Пак оставиха в ареста управителя на фермата за биткойни и марихуана край Калугерово

  • ферма-
  • биткойни-
  • марихуана-
  • калугерово

Определението на Апелативния съд е окончателно

Пак оставиха в ареста управителя на фермата за биткойни и марихуана край Калугерово - 1
Снимка: БГНЕС

Според съда имало опасност мъжът да се укрие и да продължи престъпната си дейност.

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пазарджик, с което е отказана промяна на мярката за неотклонение на управителя на фермата за биткойни и марихуана край Калугерово Д. К. и го остави в ареста.

Срещу мъжа са повдигнати три обвинения за престъпления по чл. 354а и чл. 354в НК, след като на 19.02.2021 г. при оглед по повод сигнал за пожар в производствена база в село Калугерово, Пазарджишко е била разкрита лаборатория за отглеждане, съхраняване и пакетиране на марихуана, както и 32 килограма изсушена марихуана и над 1380 засадени растения от рода на конопа.

Апелативен съд – Пловдив прецени, че събраните до момента гласни, писмени и веществени доказателства и експертизите продължават да обосновават предположение за съпричастност към твърдените от прокуратурата престъпления. Прие, че жалбоподателят притежава необходимите качества и кураж да продължи престъпната дейност, още повече че съучастникът му е на свобода. Заедно с това обърна внимание на липсата на социална и териториална обвързаност с определено населено място и прецени, че създава отчетлива опасност от укриване.

Според съда чистото съдебно минало, семейното положение и младата възраст на обвиняемия не могат да неутрализират тези две опасности.

Определението на Апелативния съд е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай ставри

    0 1 Отговор
    съм, тулуп не ми са мотай ами бегом насам ! Гербавите индейци откога чакат нова булка !
  • 2 Чичо

    6 0 Отговор
    Big pharma ни тъпче с отрови и ни използва за лабораторни свинчета, но конопът е забранен?
  • 3 Паляци

    0 1 Отговор
    А тоя дето разчленява трупове в Бургас в ареста ли е или няма нужда а? Легализация!!!
  • 4 БОКОКРАД

    0 0 Отговор
    Пак оставиха в ареста управителя на фермата за биткойни и марихуана край Калугерово , ДОКАТО ГО ИЗТРЪСКАТ ОКОНЧАТЕЛНО !