Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 15:04 2 408 6

Арестуваха четирима във Ветово за интернет измами

  • арестуваха-
  • четирима-
  • ветово-
  • интернет измами

Схемата е свързана с предлагане на различни стоки чрез сайтове и приложения с предварително заплащане

Арестуваха четирима във Ветово за интернет измами - 1
Снимка: БГНЕС

Четирима души са арестувани днес в град Ветово, област Русе, при спецакция. Те са заподозрени в извършване на интернет измами, съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе, цитирани от Нова телевизия. Арестуваните са на възраст между 17 и 37 години.

Схемата е свързана с предлагане на различни стоки чрез интернет сайтове и приложения с условие за предварително заплащане на дължима сума за транспорт на доставката. След като клиентите преведат парите, връзката с доставчика на услугата прекъсвала.

По случая е образувано досъдебно производство и разследването продължава под наблюдението на Прокуратурата. Спецакцията е част от специализираната полицейска операция на територията на България за превенция и противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство, както и за противодействие на конвенционалната престъпност и установяване на издирвани лица и такива, които са извършили престъпления.

При операцията във Ветово са проверени имоти. Иззети са мобилни устройства, компютърни конфигурации, различни суми пари в лева, списъци с имена, документи от куриерски фирми и други вещи.

Действията на полицията продължават, както във Ветово, така и на територията на цялата Русенска област, информират от областната дирекция на МВР.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А в Банкя кога

    7 0 Отговор
    ........
  • 2 Ех тези индианци!

    7 2 Отговор
    Абе момчета, трябва глава дето е ходила в училище за да ги прави тези неща без да го хванат! Добре си бяхте на телефончетата, къде вкарайте и интернета? Сега ви изловиха, и не знам с кой прокурор ще пушите "лулата на мира"!
  • 3 Мюмюн

    3 0 Отговор
    Онзи месец ми дранчи тилифона и идин мажки глас ми вика:Тарся мюмюн караибрахимув! Викам му-ас сам, ко искаш ве, папур? Оня ми вика-ша ти прудавам каруца-пуръчкова, ут брабос гирманиа. Сас джанти манти, сидалка ут кожа на лисугер, канати ут чист аломиний, сиф миталик буя, напрау гарми! Викам му-абе ей, аби...ас вече имам такваз бе, ко ма лажиш пу телифонат....оня виднага затвори. Пак дубре, чи ни ма излагаха чи тащата умряла, тогаз щях да пувярвам и да дам паре за пугребениету.
  • 4 Георги

    0 0 Отговор
    Пазете се от лицето Марио Иванов. Наркозависим е и е обигран в извършването на измами.
  • 5 Ивана Б

    0 0 Отговор
    Марио Иванов използва връзките на съпругата си Моника за да си набавя информация за вложители в Уникредит Булбанк. После им звъни с предложение за инвестиций.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.