Last news in Fakti

23 Декември, 2021 05:43 2 777 13

Обвиняемият по аферата "Хемус" бе разпитан от съдия

  • борислав колев-
  • магистрала хемус-
  • съдия-
  • разпит-
  • прокуратура

Софийската градска прокуратура води разследване за пране на близо 53 милиона лева, предназначени за Лот 5 на магистралата

Обвиняемият по аферата "Хемус" бе разпитан от съдия - 1
Снимка: БГНЕС

След като във вторник се срещна с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, а на разпита му в Прокуратурата присъства Обвинител №1 Иван Гешев, снощи единственият обвиняем по аферата "Хемус" - Борислав Колев, даде показания и пред съдия, предаде БНР.

Разпитът беше обявен от Софийската градска прокуратура, където се води разследването за пране на близо 53 милиона лева, предназначени за Лот 5 на магистралата.

Бившият международен съдия Борислав Колев, заради когото беше последното обтягане на отношенията между Прокуратурата и МВР, пожела да говори за схемата, по която били отклонени милионите от "Хемус", когато Софийският апелативен съд постанови постоянното му задържане.

Все още не е ясно при какви обстоятелства се е състояла срещата му с Бойко Рашков, но е ясно, че вътрешният министър първи е чул имената, които по-късно Колев е казал и в присъствието на главния прокурор Иван Гешев.

За имената от държавното обвинение изрично уточниха, че не били на публично известни личности.

На органите на МВР е било разпоредено да издирят лицата, както и свързаните с тях фирми.

От Прокуратурата декларираха решимост, ако бъдат събрани доказателства и за други замесени в схемата за източване на милиони от автомагистрала "Хемус", те да бъдат обвинени и да им бъдат наложени съответстващи на тежестта на деянието им мерки за неотклонение.

Разпитът на Колев пред съдия беше анонсиран от Прокурарата със "закрепване на обясненията му".

От там обявиха, че Борислав Колев е поискал да бъдат свалени обвиненията му и да не му бъде търсена отговорност за участие в престъпната схема.

Не става ясно как гледат на това наблюдаващите прокурори, които именно заради настояване от страна на ГДБОП за сделка с обвиняемия срещу неговите показания, се оплакаха от "безпрецедентен натиск" и си направиха самоотводи, които все още чакат санкцията на Софийската апелативна прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 2 Отговор
    Б КОЛЕВ е невинен дано стигнат до ИСТИНСКИТЕ виновни но у нас се шири корупция бесзакония

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Тишо

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ще стигнат до Бойко.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тити Намазов

    3 0 Отговор
    Не може да бъде!? Направо ми учудва!
  • 5 ⚜️Просветен⚜️

    12 0 Отговор
    Обаче този славей не трябва да се измъкне без никаква присъда! Без присъда се измъкват съучастници , които доброволно и преди да са хванати , отидат и съдействат ! Този щеше да точи още дълги години ако не го бяха сгащили !!!
  • 6 Тодор Живков

    10 0 Отговор
    Щом Бойко е още тука а не в Дубай значи така са го измислили,че трудно ще разплетът схемата.
  • 7 ГЕРБ

    6 2 Отговор
    До Бойко няма как да се стигне всичко е изпипано като на филм видяхте парите в шкафа от Хемус и други мушенгии ама няма как да го докажете и такае си остане осъден политик в България във близките 1000 години няма да има!

    Коментиран от #10

  • 8 Мим

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Невиждам тук невинни.Щом се е съгласил на сделка и той се облагодетелства от далаверата ,има вина,иначе защо го прави.Явно корупцията е голяма..
  • 9 Иван Грозни

    6 1 Отговор
    Нямало публично известни личности. Това е за успокоение на Боко от прокуратурата.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гешо Келешо

    0 4 Отговор
    Абе тоя защо е жив още?!
  • 12 Los zetas

    4 0 Отговор
    Не е пране на пари момче, парите са чисти просто са най нагло взети на каса и
    откраднати!
  • 13 НЯКОЙ

    2 0 Отговор
    Дали първата бримка ще разплете мрежата на големите ПАЯЦИ ???