Last news in Fakti

15 Април, 2024 07:41 1 475 9

Има ли разминаване на версиите за простреляното дете във Враца?

  • прокуратура-
  • враца-
  • простреляно дете

Прокуратурата от своя страна определи случилото се като "нелеп инцидент"

Все още няма задържани по случая във Враца, при който двегодишно дете бе простреляно в главата.

Версиите на родителите и тези на прокуратурата се оказват различни.

Какво се знае до момента?

Двегодишното дете е единствено дете на семейството. Те живеят в село Галатин, но в този ден са дошли на гости на родителите на бащата на момченцето. По думите на бабата, която не пожела да застане пред камерата на БНТ, майката на двегодишното момченце е седяла в двора заедно с детето, а 11-годишното момче, което се оказва вуйчо на пострадалото двегодишното дете, е взело тази въздушна пушка, която е стояла свободна на маса в двора и така в играта е произлязъл този изстрел, който е уцелил в главата двегодишното детенце.

Прокуратурата от своя страна определи случилото се като "нелеп инцидент".

Дядото в следобедните часове е извадил тази въздушна пушка. Тя е законно притежавана от него. Няколко пъти е зареждал и изпразвал пушката и в някакъв момент той я е изпразнил и изпратил 11-годишния си син да купи сладолед. В отсъствието на сина си, мъжът зарежда отново пушката. След като детето се е върнало, то не е знаело, че е била заредена. Вниманието на възрастните се отклонява от хора, които дошли да си купят агне.

"В този момент двегодишното дете успява да хване пушката от масата за цевта, а 11-годишният му вуйчо, за да предпази детето, хваща пушката в приклада и така натиска спусъка, и се произвежда този изстрел".

От прокуратурата посочиха, че 11-годишното момче няма как да носи наказателна отговорност, а по отношение на дядото не са събрани никакви доказателства. Разследването към този момент продължава в очакване на резултатите от съдебната и балистична експертиза.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРЕДИ ВЪЗДУШНИТЕ ПУШКИ

    8 1 Отговор
    Бяха на отчет и нямаше свободна продажба и нямаше инциденти ! Сега сульо и пульо с пушки и убиват птици и котенца

    Коментиран от #2

  • 2 Така е и сега

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "ПРЕДИ ВЪЗДУШНИТЕ ПУШКИ":

    Предимно сулю и пулю милиционери и военни имат оръжие! И толерирания бай ..ан..гал.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ХАХАХА

    11 1 Отговор
    Че как ще съвпадат версиите на двата "клана". Да не е за сефте ... ... да лъжат ,въпреки че какъв е смисъла НПО тата няма да позволят косъм да падне от главите им . Да знаете докъде стигна кривосъдието за убития български шофьор коги прегазва едно чаве на такива родители ,яли,пили весели ли се и оставили чавето без надзор?

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 доникъде

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "ХАХАХА":

    То си беше ясно отначало онзи римат каза ""аз само да го порежа,не да го убиват....... ....""" ! Само че срязал артерия......
  • 8 плюс минус

    3 0 Отговор
    Има нещо гнило в цялата история!
    Как може да си оставиш оръжието безпризорно, то да гръмне, да улучи малкото детенце и органите да не те арестуват?
    Нещо като нищо, като бившия гл. с-р.
  • 9 Ккк

    4 0 Отговор
    Всички цигани в концлагери