Last news in Fakti

26 Декември, 2021 13:12 2 287 23

Съдът гледа мярката на обвинения за джипа на Плевнелиеви

  • съд-
  • мярка-
  • обвинен-
  • джип-
  • плевнелиев

Полицията търси и колата, която апашите са ползвали като "работна" за кражбата

Съдът гледа мярката на обвинения за джипа на Плевнелиеви - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Софийска районна прокуратура внесе в съда искане за задържане под стража на обвинения за кражбата на джипа на президента Росен Плевнелиев, съобщиха за "Монитор" от съда.

Софийският районен съд ще разгледа мярката за неотклонение на Илиян, по прякор Бабичката, в ранния следобед. Той е един от тримата, заподозрени за кражбата на автомобил на президента Росен Плевнелиев (2012-2017) и бе задържан вчера.

Мъжът е криминално проявен и осъждан. Той е обвинен като помагач. Според получената оперативна информация, заедно с други двама мъже, също познати на МВР, за други подобни престъпления, е откраднал паркирания на ниво 1 в столичен мол автомобил, който управлявала съпругата на Плевнелиев.

БТА съобщи, че полицаи от няколко сектора на МВР са били едновременно на три адреса в София и един в с. Микрево. Така е задържан единият от мъжете, познат като "Илиян Бабичката". Другите двама - "Владо Македонеца" и "Ивайло Фаската", са обявени за общодържавно издирване.

Полицията търси и колата, която апашите са ползвали като "работна" за кражбата. На адреса на "Бабичката" в кв. Бенковски" са намерени и иззети "Ауди", с германски номера и опожарено в предната част. Установено е, че колата е обявена в Интерпол за издирване. Пред адреса е намерена и друга кола - "Опел Вектра", за която се смята, че е ползвана за "работна" при друга кражба миналия септември. В дома на мъжа са открити ключовете за колата, няколко телефона, таблет, флаш памет, 1 компютър за автомобил и чифт ръкавици. От адреса на "Владо Македонеца" в с. Микрево е иззето записващо видеоустройство.
При акцията полицаите установили таен адрес на "Ивайло Фаската" в с. Казичене. Там намерили мобилен телефон с извадена СИМ карта, но със запазени контакти и проведени разговори, три ключа за леки автомобили, пластмасова табела, наподобяваща чужда регистрационна табела на МПС със залепени на гърба магнити. Според първоначалните данни на адреса полицаите намерили и чифт маратонки, идентични с такива, с които през май на камери за видеонаблюдение е заснето лице с подобно описание, заподозряно за кражба на джип.
В банята на мъжа полицаите намерили флашка, скрита зад плочка, в място обособено като шахта за водомер.

В ползвания от "Ивайло Фаската" автомобил са намерени сгъваема палка и калъфче със снимка на детето на "Илиян Бабичката". Издирването на двамата мъже продължава. Столичните полицаи са в комуникация и с колегите си от граничния пункт Златарево.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пожелание

    31 5 Отговор
    Пускайте ги ,за да вземат после и чехльо с жипката !
  • 2 Колко

    26 3 Отговор
    плати врачуващата пастирка , заграбила милиарди на "крадците" и кошаревските свидетели за грозната постановка , спретната в чест на бездомника, върнал се от границата ?
  • 3 гадно

    34 3 Отговор
    Какво ме интересува джипа на еди кой си да не би открадната кола на някой сиромах да му е по-малко ценна.
  • 4 Тони

    15 5 Отговор
    А бе напишете нещо за Банкянския похотливец. Няма ли пак някоя Мата Хари да му щракне кюлчетата?
  • 5 Плевела

    8 5 Отговор
    Помак като тукащия 5иция и Мюмюн и Юсуф.Но по хитър и крадлив .
  • 6 Плевела

    9 1 Отговор
    Е много нагъл тип .С Клисурски Пряка Демокрация готвеха магистралите 2000г в офиса на Клисурски във Фабер чийто шеф бе тогава.Колко милярди откраднаха ?
  • 7 ббб

    21 4 Отговор
    От началото на жодината до сега са изчезнали 120 доипа като гози, но за пеедала геий веднага се задействахте !! Двойни стандарти, докога??
  • 8 Редкоземен боклук

    10 3 Отговор
    е помачето.
  • 9 Перо

    19 2 Отговор
    Набедиха невинни за случая престъпници, джендъра да не квичи и да си измият ръцете,че нещо се върши. Най-добре е да му върнат смачкана кола,която застрахователите да не я оценят за тотал щета! За пръв път оправдавам крадците и считам,че не е престъпление кражбата от крадец,назначаван от престъпник!
  • 10 любител

    16 3 Отговор
    егати и държавата ще осъдят един невинен за да угодят на един бокл-к и една проститут-а. браво на главния каскет а кога ще арестува боко тиквата крадеца присвоил милиарди държавни парици.
  • 11 така

    12 3 Отговор
    МАГАРЕТО НА ТОЛУПА ОТ БАНКЯ НЕ Е ЗА ЖАЛЕНЕ.ДОСТТЪЧНО Е ОТКРАНАЛ БОКЛУКА ПОМАШКИ.
  • 12 Искаме Деси

    7 3 Отговор
    да излезе по жартиери и татуси и да демонстрира възможности…
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    корупция за мильони няма закони закокока няма прошка а ако ДЖИПЪТ бе на обикновен ЧОВЕК прокуратура корупциона не ще си мръднаст пръста а и много авто джамбази са уш на МВР
  • 14 Behemoth

    3 0 Отговор
    Тия са пълни нещастници ...трябвало да забременях и тъпата синоптичка с поне две разнояйчни близнета!
  • 15 Много странно

    4 0 Отговор
    Кога ще публикувсте снимките на тези?! Национално издирване, пари харчиме, но нямаме никаква идея какво издирваме. Ченгесарски простотии.
  • 16 гост

    10 0 Отговор
    Много бързо действа тая гешеФтура ве, ако беше някой друг човек щяха да го протакат с години. Нямаше въобще да ги хванат, но за плювню веднага ги заловиха.
  • 17 Citizen X

    9 0 Отговор
    Схемата е за отвличане на вниманието ни от другия ..... , дето го хванаха на Калотина !
  • 18 Василев

    4 2 Отговор
    Селяни, това не е просто джип, това е символ на сороснята и джендеризма!
    Агент Байдън, ЦРУ!
  • 19 Не ме ИНТЕРЕСУВА!

    1 0 Отговор
    Дори не чета!А кога на Тиквата,на Каскетя, на Доган, на Костов и сие, списъка е дълъг.Ех Пиночет, Пиночет. .....защо се роди зад океана а не в тая крадлива земя.Пуктете всички до един!
  • 20 Браво на "крадците"

    1 0 Отговор
    В сравнение с тия с белите яки са душици!
  • 21 Василев

    0 1 Отговор
    Селяни, в щатите ако откажеш да умреш от ковид, се "самоубиваш".
    Агент Мустафа, ЦРУ!
  • 22 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор
    Ако беше моята или твоята кола, щеше да ни отговорят - поради липса на доказателства, делото срещу неизвестен извършител е прекратено. Всъщност, вече ми се е случвало! Така е и в медицината - отиваш при известен лекар, светило, но той няма да гледа да ти помогне, а ще гледа да те оскубе колкото може. Ако обаче при известния лекар отиде известен човек, той ще гледа да се представи блестящо. "Ето как излекувах глезена на Ст. Златева с инжекции с растежни фактори".
  • 23 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 0 Отговор
    Ако не си известен човек, полицията няма да си мръдне пръста да се занимава с това, кой ти е откраднал нещо! Просто казват, че не са го открили, защото може и така! Защо да се ровят в разни информации?