Last news in Fakti

10 Януари, 2022 17:23 882 5

Прокуратурата се зае с теча на лични данни от БУЛСТАТ

  • прокуратура-
  • теч-
  • лични данни-
  • булстат

Държавното обвинение уточнява, че са се самосезирали по публикации в медиите

Прокуратурата се зае с теча на лични данни от БУЛСТАТ - 1
Снимка: btvnovinite.bg

Софийска районна прокуратура ще проверява имало ли е нерегламентиран достъп до лични данни на самоосигуряващи се лица от БУЛСТАТ регистъра.

Държавното обвинение уточнява, че са се самосезирали по публикации в медиите, като е образувана преписка по случая, съобщават от bTV.

„Дадени са насоки да бъдат изискани всички относими документи и да бъдат снети обяснения oт запознатите лица по случая“, допълват от прокуратурата. След сигнали на потърпевши на 8 януари министерството на правосъдието отрече да има теч от регистъра и обясниха, че част от информацията на самоосигуряващите се лица е видима заради закон, променян последно през 2005 г.

Затова ресорният министър Надежда Йорданова обясни, че ще инициират нормативни промени. Вчера от ГЕРБ заявиха, че депутати и част от ръководството на Народното събрание са сред потърпевшите и е необходимо разследване по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ehhaaa

    10 0 Отговор
    Ма много бързи бе хйаййайа
  • 2 така е

    8 0 Отговор
    КАСКЕТУРАТА Е МНОГО БЪРЗА,ЗА ТЕЯ НЕЩА,НО ЗА ЧЕКМЕДЖЕТО СЕ УСЛУШВА. Е КАСКЕТ ДОЛЕН КОГА ТОЛУПА ОТ СИК???
  • 3 Зззз

    10 0 Отговор
    При теча на данни от НАП не си спомням прокурватурата задеисттава ли се? Спомням си ,че наглата директорка дори отказа да се върне в България?
  • 4 Ваксиниран3002

    6 0 Отговор
    Виж тиии, а с теча на милиарди покрай тиквата, никой не се заема.
  • 5 Мдаааа

    4 0 Отговор
    А докъде стигна разследването за теча на данни от търговския регистър от 2019г. Аааа то май там нямаше разследване щото на власт беше Буратинюююю.