Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 08:21 4 524 12

4 години затвор за помагача в убийството на брокерката Теодора Бахлова

  • убийство-
  • брокерка-
  • теодора бахлова

Това постанови Бургаският районен съд

4 години затвор за помагача в убийството на брокерката Теодора Бахлова - 1

Бургаският районен съд присъди 4 години и 6 месеца лишаване от свобода на Диян Дичев, сочен като помагач на Станимир Рагевски - обвиняем за бруталните убийства в Бургас, разтърсили обществеността през отминалата година. Дичев наричан още „готвачът” е основен свидетел по случая с екзекуциите на брокерката Теодора Бахлова и 28-годишния Юмер, съобщава Нова ТВ.

Дичев е собственикът на ресторант, който лично посочи мястото където в торби бе намерено тялото на Юмер, а по-късно и мястото в бургаските гробища, където са част от останките на убитата брокерка Теодора Бахлова. На брифинг от 8 октомври миналата година бе оповестено, че в Дичев е открит пистолетът с който са застреляни двете жертви, а частите от тялото на Бахлова са изхвърлени от самия него в канализация пред дома на готвача. Намерен е и телефонът използван, за да бъде извикан Юмер за среща с екзекутора си.

„Открит е и саблен трион, електрическата част от който е намерена в междуетажна площадка в кооперацията, където живеел Дичев. Вътре в пластмасовата му част е намерена тъкан, която в резултат на изготвената ДНК експертиза е установено че е на Юмер Мехмед. Същевременно нож, който съответства на марката на този електрически инструмент е намерен в автомобила на Рагевски”, каза Георги Чинев, окръжен прокурор.

Въпреки наличните факти обаче към този момент прокуратурата не е повдигнала ново обвинение на готвача в по-тежко, а именно съучастие в бруталните убийства. В съдебната зала Дичев отрече съучастие, но призна, че е знаел два дни след смъртта на брокерката, че е убита.

Постановената присъда за укривателство и липса обвинение за съучастие обаче надигна вълна от недоволство в социалните мрежи и призиви за протести.

„Тялото на майка ми е стояло няколко месеца в негов имот. За мен това е лично укривателство”, каза Християна Радоева, дъщеря на убитата Теодора Бахлова.

Деян Дичев всъщност се оказва важен, ключов свидетел заради което може никога да не получи по-тежко обвинение.

„Ако тази присъда влезе в сила, има срокове които ще прекратят изцяло възможността на прокуратурата да повдигне обвинение за съучастие в случай, че такива данни има по другото дело. Към настоящия момент Окръжната прокуратура в Бургас е счела, че такива данни няма”, заяви адвокат Димитър Вълчев.

Апел към върховната наказателна власт обаче за пръв път дойде и от самото държавно обвинение.

„Апелирам българския законодател да преразгледа състава на личното укривателство и да го приведе във вид, който да е адекватен и към такива ситуации, като сегашната”, обясни СНХ - прокурор Христо Христов.

Очаква се след последната комплексна съдебно-медицинска експертиза да стартира и тежкия процес срещу Станимир Рагевски.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е какво е това 4г

    20 2 Отговор
    Трябваше твърда 10 ка.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ПСР

    21 1 Отговор
    Жалко за жертвата.Възмездие няма да има.Следва едно обжалване и присъда от 3.6 години.Даже и да влезе в затвора,я лежи 2 г.,я не.Кошмарно е тукашното"кривосъдие",просто кошмарно.Сътворено е и работи,за да пази насилници,убийци,крадци и пр.,разбойници.

    Коментиран от #9

  • 4 Умния

    11 3 Отговор
    Това не са пълни 4 , досието му е чисто, съдейства и след около 1 и половина може да поиска и да получи предсрочно освобождаване...

    Коментиран от #10

  • 5 хорейшио

    11 2 Отговор
    В случая прокуратурата на практика е опростила много по-голямо наказание на този, като умишлено не му повдига обвинение за съучастие в замяна на това да го направи свидетел... Т.е. точно същото, което Гешев отказа да направи по случая с 53.те милиона изнесени в чували от строителството на Магистрала Хемус.. Тъй като целта там е точно обратната - да не пропее свидетеля , понеже иначе става лошо за дадени хора
  • 6 възмутен

    11 2 Отговор
    това да не е благотворителен жест на съда, я вижте колко дават в Щатите и дайте поне половината...
  • 7 мхм

    8 1 Отговор
    Никога не работи с турци и ци гани.Соров набута идеологията че са равни
  • 8 Адв. Хаджигенов

    10 1 Отговор
    4 години, от които ще лежат само 2. Браво Гешеф! Прекрасно правосъдие. Страхотна присъда
  • 9 Отровното трио

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "ПСР":

    Докато Каскетатурата раздава такива смешни присъди ще е така
  • 10 Точно така,

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Умния":

    а оплюват примитивите в Иран, че им давали 10 години за убийство на "честта".
  • 11 San Diablo

    2 0 Отговор
    За убийство смъртна присъда!
  • 12 Продълж@в@ме подмян@т@

    3 0 Отговор
    Тва е правосъдие за помагача 4г затвор ще падна от смях, да се закриват тия институции в България няма смисъл от тях😂