Last news in Fakti

4 Април, 2022 12:00 6 213 6

Шофьор опита да прегази катаджия при проверка

  • шофьор-
  • прегази-
  • полицай

Виждайки полицейските служители водачът на автомобила не изпълнява подадения му сигнал със стоп палка по образец и ускорява силно движението си в посока село Обнова

Шофьор опита да прегази катаджия при проверка - 1
Снимка: БГНЕС

На 2 април 2022 година в Плевен е проведена съвместна полицейска операция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Специализирани тактически действия“ при ОДМВР – Плевен по линия „Кражби“. Около 01:05 часа на пътна отсечка с посока на движение от село Каменец към село Обнова, в района на ж.п.гара Каменец, са предприети действия за извършване на проверка на лек автомобил с изгасени светлини.

Виждайки полицейските служители водачът на автомобила не изпълнява подадения му сигнал със стоп палка по образец и ускорява силно движението си в посока село Обнова. Направил е опит да прегази полицейски служител, който успява да избегне удара. Колата е преследвана. Внезапно при спиране от лекия автомобил изкача мъж, който побягва и се опитва да се укрие в крайпътните храсти.

Водачът е останал на място си, като е оказал съпротива при задържането. Установено е, че лекият автомобил е „БМВ“, с изцяло зацапани с кал преден и заден регистрационни номера. Задържаните лица са двама 37-годишни, жители на плевенското село Бохот.

В лекия автомобил са установени 5 туби с вместимост от 20 и 30 литра с характерен мирис на петролен продукт, маркуч също с харакерен мирис на петролен продукт, лостова ножица с прикачено въже към нея и раница с множество инструменти във вътрешността – отвертки, гаечни ключове и други. „БМВ“- то е репатрирано от мястото и се намира на съхранение в поделение на ОДМВР – Плевен. Извършителите са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК. Работата продължава разследващ полицай, информират от Пресцентър на МВР Плевен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Седящият Бик

    31 1 Отговор
    Апачи, команчи, или докота! Към кое племе принадлежат тези воини?
  • 2 СОРИ

    23 0 Отговор
    БРАТЪТ РОМ НЕ МОЖА ДА УЦЕЛИ
  • 3 681

    25 2 Отговор
    Дайте му златен талон.
  • 4 Тома

    8 2 Отговор
    Шапка му свалям на шофьора

    Коментиран от #6

  • 5 Трайно безработен

    0 0 Отговор
    Ми те не са виждали бледолики за това са се опитали да ги прегазят такива са им традициите!
  • 6 Жоро

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тома":

    Нищо другия път ще го прегази! За радост на много глобени за дребни нарушения и даже без нарушения за това, че са отказали да дадът за кафе и супичка.