Last news in Fakti

12 Април, 2022 16:15 2 600 9

Мъжът, ослепил пловдивски следовател, влиза в затвора

  • сашо илиев-
  • иван генчев-
  • песнопой

52-годишен мъж и негов приятел били на процедури, когато трима мъже влезли в банята. Младежите, сред които и Сашо Илиев пушели, като това подразнило бившия следовател. Той направил забележка на момчетата и последвал удар

Мъжът, ослепил пловдивски следовател, влиза в затвора - 1

Отмениха условната присъда на Сашо Илиев за нападението в обществената баня на Песнопой. В мотивите за решението си за връщане на делото за ново разглеждане магистратите са посочили, че Районният съд е направил нарушения.

Днес Илиев отново се изправи пред съда, като получи присъда за действията си. Той призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт, за което получи 2 години присъда и изплащане на 70 хиляди лева обезщетение за пострадалия експолицай Иван Генчев, съобщи trafficnews.bg.

Припомняме, че Сашо е привлечен като обвиняем за причиняване на тежка телесна повреда, довела до постоянна слепота на дясното око на бившия следовател. Побоят стана в банята на село Песнопой в средата на юни 2020 година. 52-годишен мъж и негов приятел били на процедури, когато трима мъже влезли в банята. Младежите, сред които и Сашо Илиев пушели, като това подразнило бившия следовател. Той направил забележка на момчетата и последвал удар. Той бил толкова силен, че пострадалият е ослепен.

По време на заседанието в залата бе и пострадалият – Иван Генчев. Той, чрез представителя си, предяви граждански иск за причинените му увреждания и имуществени вреди в размер на 100 хиляди лева. За ефективна присъда настоя адвоката на пострадалия и прокурорът по делото.

Според адвокат Давчев, който е защитник на Сашо Илиев, сумата от 100 хиляди е прекомерна, защото клиентът му е от многодетно семейство и се грижи за братята си поради причината, че родителите са му болни и това би го затруднило. Също така Давчев изиска от съда условна присъда за обвиняемия.

В крайна сметка магистратите от Районен съд уважиха исканията на държавното обвинение и дадоха присъда на обвиняемият от 2 лишаване от свобода и обезщететние.Решението на Районен съд не е окончателно, а подлежи на протест и обжалване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мирянчо

    52 1 Отговор
    Реалността е, че след ефективната присъда тези 70 000 лева никога няма да бъдат платени. Та тази измет едва ли легално е изкарала и 700 лв. през живота си. Трябва да се направи един интернат, в който такива да работят на кариерите на минимална надница от 10 лв на ден, която да им се удържа изцяло. Когато изработи кръвнината от 70 хил лева тогава да го пуснат обратно в обществото.

    Коментиран от #6

  • 3 Дааа

    29 0 Отговор
    Сварим мангузите!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хъш

    17 0 Отговор
    Да го рециклират!
  • 6 kvy

    24 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мирянчо":

    За тежка телесна повреда минимум 10 години каменна кариера. За убийство или изнасилване работа в урановите мини. КОлкото изкара, толкова. За лека телесна повреда или рецедив, без значение на престъплението поне 3 години каменна кариера. За нарушаване на общественият ред...поне 1 година чистене ан канавки от боклуци. И за няколко години престъпността ще изчезне!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Момент

    11 0 Отговор
    И адвоката на маймунка с него в пандиза. Минимум по 20 години строг aнaлeн режим
  • 9 БПФ

    0 0 Отговор
    Те тия същества всичките са от "многодетни семейства" - това дава ли им право да пребиват и осакатяват хора? И аз съм ЗА това да полагат тежък принудителен труд. Защото иначе няма механизъм да накарат подобна измeт да плати обезщетението.