Last news in Fakti

20 Април, 2022 07:35 3 372 8

Музеен директор отглеждал канабис

  • директор-
  • музей-
  • канабис

Установени са достатъчно доказателства, за да се повдигне обвинение, което предвижда "лишаване от свобода" от 2 до 5 години и между 5000 и 10 000 лв. глоба

Музеен директор отглеждал канабис - 1
Снимка: BulNews

Повдигат обвинение срещу компрометирания директор на видинския музей Десислава Цветанова за отглеждане на канабис, научи агенция BulNews.
Установени са достатъчно доказателства, за да се повдигне обвинение по чл. 354 „в“ от Наказателния кодекс, който предвижда "лишаване от свобода" от 2 до 5 години и между 5000 и 10 000 лв. глоба.
На 23 септември миналата година криминалисти от Видин откриха насаждения от канабис в два имота в село Делейна по време на специализирана операция. Toгава в изоставен земеделски имот бяха намерени 14 конопени растения с височина между 140 и 235 см. След това униформени претърсили и близка къща, където спипали 45-годишен мъж. Намерени са и препарати, ползвани в растениевъдството.
В необитаем двор в имот в същото село криминалисти открили още канабисови насаждения. На място установили двама видинчани – 48-годишната Д. Ц. и 56-годишният ѝ съпруг К. Ц., извършващи дейности по отглеждането на растенията. Разследващите иззели 21 стръка с височина около 200 см. Изяснено било, че мъжът е служител на гранична полиция. За разкритите наркооранжерии съобщи медията..
Припомняме, че Десислава Цветанова бе назначена за директор на музея, но след проверка от Министерството на културата стана ясно, че дипломата ѝ е фалшива.
Конкурсът бе обявен за незаконен, а кметът Цветан Ценков бе задължен да отстрани от поста своята "послушна" служителка. Той обаче не изпълни разпореждането на министъра и дори заведе дело, обвинявайки го в некомпетентност. Въпреки че съдът показа "червен картон" на Ценков и до този момент не е обявен конкурс за директор на музея.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бг брат

    24 3 Отговор
    ейй голяма работа са свършили... Иначе химийката си върви няма проблеми
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Еми

    23 4 Отговор
    ще гледат, в половината свят вече е легална, тук не я легализирате за да може да вървят тежките наркотици, човек под въздействието на алкохол е много по опасен от човк дето се е напушил. И не забравяйте, че по принцип най големите врагове на човека са алкохола и хазарта а те са легални и на всеки ъгъл.
  • 4 Мюмюн (Майкал)

    6 2 Отговор
    Б.а.х.т.и. тарикатити у видинску ва- тез усвен трива да гледат, могат и оръжие да прудават, наркутици да внасят и кой знай колко ощи нилигален бизнис да вартят. Придприемчиви са били тоз джандарм и жина му директур на музей....чи то тогаз шарифити да претърсят сичкити директури на фирми, предприятия, музеи, галерии и кот са сетити у видинску-можи да са праят милиони левове паре и никуй нищу да ни пудузира. Напрау си е сцинарий за филм тоз случай, ша стани хит как директур на музей дава трева на пусетителите а мажът й следи дали секи плаща вав кеш. Туй и раперити в америка ни могат го измислят...
  • 5 теодор

    9 1 Отговор
    Росица Кирова да застане на амбразурата и да защити госпожата с голямата си уста.
  • 6 Иван

    11 1 Отговор
    Ми с тия мисли заплати, хората мислят за допълнителни доходи.
  • 7 Ще дойдат дни

    10 3 Отговор
    Където тези които са най против ще имат най голяма нужда от лекарството - канабис!
  • 8 Гарван гарвано...

    1 0 Отговор
    Милицйонерите са най много намешани с дрогата но не като полицай а като престъпници