Last news in Fakti

25 Април, 2022 12:06 4 140 8

Излязоха подробности за самоубилия се мъж в село Петърч

  • патрулка-
  • лампа

При инцидента няма други пострадали, мъжът е бил сам в сградата

Излязоха подробности за самоубилия се мъж в село Петърч - 1
Снимка: БГНЕС

Извършва се разследване на случая в Костинбродското село Петърч, където мъж се барикадира и самоуби, съобщава МВР.

В следобедните часове вчера 25-годишна жена съобщила на полицейския патрул, който засякла на улицата, че след възникнал скандал бащата на детето ѝ е нанесъл побой, направил е опит да я изнасили и убие чрез душене, след което е напуснал жилището ѝ в Костинброд.

Пострадалата веднага била транспортирана за преглед и оказване на медицинска помощ в столична болница и впоследствие освободена без тежки травматични увреждания.

Установено е, че заподозреният, който е с криминалистически регистрации, обитава къща в село Петърч, след което на адреса веднага е изпратен автопатрул.

При подхождането към къщата отвътре бил произведен изстрел, в резултат на което върху единия униформен служител се посипали счупени стъкла.

След доклад на случилото се в дежурната част, към мястото незабавно са насочени допълнителни полицейски сили, екипи на ГД "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" и Института по психология на МВР.

С оглед осигуряване на безопасността им живущите в близост граждани са изведени на безопасно разстояние, а районът - отцепен и обезопасен.

Предприети са прецизни оперативни и тактически действия за недопускане на рискова ситуация, застрашаваща живота и здравето на гражданите и полицейските служители.

Същевременно са проведени множество беседи с негови близки, поддържан е непрекъснат контакт с някои от тях.

В рамките на операцията 34-годишният мъж е локализиран от специализираните екипи на втория етаж на къщата, където впоследствие е открит самопрострелял се с огнестрелно оръжие. В близост до него е установен незаконно притежаван пистолет.

При инцидента няма други пострадали, мъжът е бил сам в сградата.

По случая са образувани две досъдебни производства под надзора на Софийска окръжна прокуратура. Процесуално-следствените действия продължават.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изключително

    28 4 Отговор
    тъ па сводка на събитията,сякаш Киро пак е писал писмо на Путин..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хихихиии

    24 0 Отговор
    Криминалистически регистрации.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 русофилите

    2 11 Отговор
    дават фиря
  • 6 Инспектор Дюдю

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хихихиии":

    И притежава огнестрелни оръжия, ......?!
  • 7 ИВАН

    5 0 Отговор
    Притиснали го с хиляда коли, изгорили 3 тона бензин на данъкоплатеца, ама помъкнали и психолог и резултата е едно нищо - два шамара на някаква си и затрили човека за едното нищо ... и изхабили парите на народа, щото тия коли и гориво не са на полицията, а на народа с чийто труд са закупени
  • 8 Стефан

    0 0 Отговор
    Да само че да кажат от каде. Има оръжие не законо от по големия мо брат които работи също в охранителна фирма и то охраняваща посолство. Продал мо оръжето за 100лв и даже мо. Предложил и афтомат и гранати. Това спят полицият и се правят че не знаиат