Last news in Fakti

10 Септември, 2022 15:36 3 116 4

Задържаха трима при спецоперация на ГДБОП за оръжие и боеприпаси

  • гдбоп-
  • задържани-
  • оръжие-
  • боеприпаси

В село Острово в хода на предприетите действия е извършена проверка на автомобил, в чието товарното отделение са открити две малокалибрени нарезни пушки, една ловна пушка и една карабина "Уиннтчестър", газово оръжие преправено в боен пистолет и 120 патрона

Задържаха трима при спецоперация на ГДБОП за оръжие и боеприпаси - 1

Специализираната полицейска операция е проведена вчера на територията на ОДМВР – Разград.

В село Острово в хода на предприетите действия е извършена проверка на автомобил, в чието товарното отделение са открити две малокалибрени нарезни пушки, една ловна пушка и една карабина "Уиннтчестър", газово оръжие преправено в боен пистолет и 120 патрона.

Установено е, че оръжията и боеприпасите са незаконно притежавани от трима души от с. Голямо градище, обл. Търговище, общ. Попово, които са задържани. При извършените действия по разследването шофьорът на товарният автомобил е дал проба с висока концентрация на алкохол в кръвта.

Действията по разследването се извършват под ръководството на районните прокуратури в Разград и Търговище. Работата по документиране на случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихи

    7 7 Отговор
    Една пушка и 100 патрона. Нема що.
  • 2 Ловец

    7 3 Отговор
    Добре е.
  • 3 МВР Е ОПГ

    9 0 Отговор
    Бившите милиционери са едни от най бруталните престъпници и такива дето са били спецялни части. Какво мешате хората със вашите бивши и някой сегашни "кадри"
  • 4 Емо

    0 0 Отговор
    Карабина Уинчестър на 150 г, годна само за музея, като пушката на Капитан Петко войвода. Газов пистолет, който ще гръмне 3 пъти и дотам. Народът не е виновен, че се въоръжава. Корупцията по върховете на властта принуждава хората да се снабдят с поне нещо, в случай на необходимост. А властта най-много се страхува от народа да е въоръжен.
    В съда ще се окаже, че 100-те патрона са с минал срок на годност.