Last news in Fakti

21 Септември, 2022 07:24 1 423 8

МВР и ДАНС задържаха още петима каналджии

  • мвр-
  • данс-
  • петима каналджии-
  • задържане

Схемата се осъществявала с 10 автомобила с фалшиви регистрации

МВР и ДАНС задържаха още петима каналджии - 1
Снимка: Флагман.бг

Окръжна прокуратура - Сливен задържа за срок до 72 часа пет лица, обвинени за участие в организирана престъпна група, свързана с подпомагане на чужди граждани да пребивават или преминават през страната в нарушение на закона. Окръжна прокуратура-Сливен осъществява ръководството върху досъдебно производство, образувано с оглед извършено престъпление, свързано с участие на лица в организирана престъпна група за извършване на престъпления, свързани с незаконно подпомагане на чужди граждани да пребивават или преминават през територията на страната в нарушение на закона.

По време на разследването е установено, че организираната престъпна група е действала от началото на 2021 г. до настоящия момент на територията на областите Сливен, Ямбол и Бургас, информират от Flagman.bg. Участниците в групата, с помощта на автомобили, основно леки, са осъществявали превоз и подпомагане за преминаване през територията на страната на чужди гражданин, които са проникнали в България в нарушение на закона.

Установено е, че срещу заплащане чуждите граждани са транспортирани от места, намиращи се във вътрешността на страната, основно в територията на област Бургас, до други места във вътрешността на страната. При проведена мащабна специализирана полицейска операция, в която участие са взели оперативни служби от МВР и ДАНС, част от участниците в групата са задържани в момент на транспортиране на чужди граждани. При задържането им е оказана съпротива спряно полицейските служители.
При условията на неотложност са извършени множество претърсвания в имоти и автомобили на участниците в групата. Иззети са десет автомобила, с които е осъществявано транспортирането. Открити и иззети са множество регистрационни табели на други автомобили.

По отношение на девет лица са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група. С постановление на наблюдаващия прокурор пет от тях са задържани за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура- Сливен да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо петте лица.

Информация по разследването, което продължава, предоставиха на медиите прокурор Веселин Гангалов - административен ръководител на Окръжна прокуратура - Сливен, старши комисар Димитър Величков - директор на ОД на МВР - Сливен и главен инспектор Слав Добрев - началник на сектор БОП - Сливен.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хмм

    5 2 Отговор
    Хванаха петима, които не са си платили
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор
    БРАВО на МВР и ДАНС
  • 3 Финландски водопроводчик

    4 1 Отговор
    Какво значи "каналджия", трафикът на хора е сериозно престъпление и се следи от всички европейски и американски служби.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    СЪД присъди за каналджийте
  • 5 ПравятНиНаБаламурници

    1 0 Отговор
    от чантаджиите в МВР слушам само, Проверяваме, Разледваме, Вземаме мерки и пр. алабализми, а в същото време потока емигранти си върви, изобщо няма промяна !!!
  • 6 Перо

    2 0 Отговор
    Защо МВР и ДАНС си затварят очите пред очевадната истина за силна корупция и участие в престъпна дейност и безхаберие на граничната полиция. А какви разходи правим за ограда,транспортни и технически средства,заплати и ранни пенсии! На ден 1000 човека минават през оградата. Ако има сигурна охрана на държавната граница,както беше през соца, сега и да има хиляди каналджии от двете страни,пиле нямаше да прехвръкне и нямаше да имаме мигрантски проблеми с огромни разходи за осиновяването им в лагерите, вносна престъпност,болести,боклуци и т.н.
  • 7 ежко

    1 0 Отговор
    Защо изобщо ги ловите?!?Първо, мигрантите не остават в България и второ меркел направо си търсише имигранти!Ако не искаха да минават,контрола щеше да е като при Бай Тошо!Що тогава през границите пиле не можеше да мине?
  • 8 Aлфа Bълкът

    1 0 Отговор
    Това е само за една година управление на Дамаджаната, най-слабият министър на вътрешните работи – ФАКТ!