Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 12:29 2 257 15

Прокуратурата поиска 15 г. затвор за обвиняемия за смъртта на Милен Цветков

  • милен цветков-
  • кристиан николов-
  • затвор

Съдът отхвърли исканията на защитата за назначаването на нова експертиза и повторно разпитване на свидетелите

Прокуратурата поиска 15 г. затвор за обвиняемия за смъртта на Милен Цветков - 1
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата поиска от Софийския апелативен съд да наложи 15 години затвор на обвиняемия Кристиан Николов за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, предаде БГНЕС. Софийският апелативен съд отхвърли исканията на защитата на обвиняемия Кристиан Николов за назначаването на нова експертиза и повторно разпитване на свидетелите.

Защитата на Кристиан Николов поиска назначаването на нова експертиза, която да установи дълготраенето на ефекта от приемането на наркотици и алкохол, повторна експертиза за вещото лице, което е взело пробите, както и повторен разпит на свидетелите по делото. “С оглед на становището на Софийския градски съд, че е приел не по-късно от 22:50 ч. на 18.04.2020 г. алкохол и три вида наркотици-кокаин, амфетамин и марихуана, се изисква назначаване на нова експертиза, която да покаже колко трае ефектът от приемането на наркотиците и алкохола, за да може до момента на местопроизшествието на 19.04.2020 г. около 18:00ч. той все още да е под тяхното въздействие”, уточняват от защитата.

От защитата на Милен Цветков настояват исканията да бъдат оставени без съображения, тъй като не намират за основание наличието на нова експертиза, която да установи дали Николов е приемал наркотици. Надежда Ковачева, адвокатът на семейството на Милен Цветков уточни, че няма значение кое е вещото лице, което е взело пробите, тъй като те се обработват от лица работещи във ВМА.

Последното заседание бе отменено поради липсата на Кристиан Николов. Беше представен фиш в съда, който декларира, че е Николов е бил контактен с болен от COVID-19 - неговата майка и след преглед от Спешна помощ е било установено, че той има симптоми на вируса.

Журналистът Милен Цветков бе пометен, докато чака в автомобила си на червен светофар. Николов, под влиянието на наркотици и с превишена в градски условия скорост, блъсна автомобила на Цветков на червен светофар в района на мол „Парадайз център” в София навръх Великден 2020 година.

Той е единствен обвиняем по делото. На 4 март тази година бе признат от Софийски градски съд за виновен за извършено по непредпазливост престъпление и му беше наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 години, което да се изтърпи при първоначален общ режим, както и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 10 години.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бг реалност

    28 1 Отговор
    Прокуратурата иска, съдът не дава. Осигуриха си вече внуците дори с имоти и кинти, как ще дадът? Не само че Темида е сляпа, нашите съдии не се наядоха.
  • 2 Съдийка

    18 1 Отговор
    Бог да го прости Милен Цветков и да се слави името му щото иначе нямаше да има лапаница за всички нас.
  • 3 Роза

    19 1 Отговор
    Много е тромава съдебната процедура по нашия наказателен закон!Докато се реши делото,подсъдимия ще остарее,а съдиите ще измрат!

    Коментиран от #6

  • 4 Турбо гъзар

    15 1 Отговор
    Вече мога да си помитам всякакви таратайки изпречили се на пътя ми без проблем. Тати има дебела банкова сметка и ще ме уреди на домашен затвор за около година. После пак Атака по пътищата
  • 5 гневен

    23 1 Отговор
    Докога ? Докога наркомани, алкохолици, мамини синчета, богаташки издънки, докога ще ни размотават и ще бягат от истинско правосъдие. Има, да, злополуки при нещастни обстоятелства, с убити, ранени хора. Но почтения човек си признава вината, приема наказанието и както лично засегнатите, така и обществото намират утеха. А в този случай, а в десетките други ? А при Кристиян ?
    Чуйте хора от правосъдната ни система - не допускайте делата да се разтеглят, докато не изчезнат от народното полезрение, не допускайте забавяне, протакане, не допускайте несправедливост.

    Коментиран от #11

  • 6 Трендафил

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Роза":

    Няма място за безпокойство, тяхните наследници ще поемат щафетата и така до безкрай.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иван

    7 0 Отговор
    На прокурора работата е да иска, дали ще полъчи е друг въпрос.
  • 9 Наглост

    13 1 Отговор
    Наркомафията си има държава и за жалост тя се казва България.Затова всички убийците наркомани на невинните и нищо не подозиращи българи не получават подобаващо тежки наказания.Съдебната система е основен прикривател на наркомафията,вместо съдник. Трагедия която трябва да има край.Стига.
  • 10 В законите

    12 1 Отговор
    получени от Моисей е написано -"око за око, смърт за смърт" стига с тази фалшива евроатлантическа демокрация!
  • 11 Аристотел

    18 1 Отговор

    До коментар #5 от "гневен":

    Прав си приятелю, но докато парите диктуват правилата оправия няма. Алчността и меркантилността са заели мястото на морала и справедливостта, нещо което е необходимо за нормално, здраво общество. Уви, настоящето показва упадъка на бъдещето. Факт.
  • 12 Бббб

    5 0 Отговор
    Това няма да върне Милен но този симпатяга трябва да усети тривката на бай Ставри
  • 13 Кадир

    4 1 Отговор
    За подобно престъпление при тези обстоятелства наказанието тряба да е смърт.
  • 14 Стига!

    5 1 Отговор
    Сте протакали това дело.!Как не Ви е срам да се подигравате с паметта на един смел,честен и обективен журналист, който изпълняваше задълженията си ,за да излиза винаги и винаги истината до край.Този нагъл наркоман до сега трябваше да влезе сто пъти в затвора и да бъде пример,че наркоманите ги чака същата участ от 15 до 30 год.лишаване от свобода.Соф.градски съд да не отлага повече това дело,защото ставаме за смях не само в Европа,но и в целия свят.!Ето защо наркозависимите сядат зад волана и убиват деца и други граждани.После искаме работещ съд и Прокуратура.Стига вече търпимост на неосъдени наркомани и отлагане на делата!!!!
  • 15 кочо

    0 0 Отговор
    ЯВНО ИМА НЯКОЙ КОЙТО НЕ ИСКА ПРИСЪДА ЗА УБИЕЦА НА М. ЦВЕТКОВ.ЗАЩО И ДРУГИТЕ ДВАМА ВЪВ АВТАМОБИЛА НА УБИЕЦА НЕ СЕ РАЗСЛЕДВАТ И БЪДАТ ОСЪДЕНИ КАТО СЪУЧАСНИЦИ.ЗАЩО..........