Last news in Fakti

11 Декември, 2022 16:09 2 661 7

ГДБОП разследва контрабанда на 13 кг злато във Варна

  • контрабанда-
  • злато-
  • варна

Целта на разследването е да се установи произходът на златни накити, предлагани в специализиран магазин в града

ГДБОП разследва контрабанда на 13 кг злато във Варна - 1

ГДБОП разследва контрабанда на 13 кг злато във Варна, съобщиха от МВР.

Целта на разследването е да се установи произходът на златни накити, предлагани в специализиран магазин в града. Това заяви по време на брифинг ръководителят на отдел Североизточен при ГДБОП - комисар Деан Горанов.

Акцията е проведена в петък - 9 декември. Процесуалните действия са извършени при неотложност, след получен сигнал.

Стоката /около 14 кг/ е иззета, за да бъде проверено наличието на всички държавни марки, изискуеми от специална наредба за ювелирни изделия от благороден метал с търговска цел. По време на полицейските действия на място в търговския обект са установени мъж и жена /на 41 и 42-годишна възраст/ - собственици на търговския обект и дружеството, за които има данни, че са съпричастни към извършването на престъпните действия. До момента двамата нямат криминални прояви.

Зам.-окръжния прокурор на Варна Радослав Лазаров изрази притеснение, че предоставените им документи за произход са с давност отпреди преди около 30 години - според тях златните накити са придобити през годините 1995 г., 1996 г., 2002 г., 2007 г. Предстои установяване дали се касае наистина за благороден метал или имитация на такъв.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата около случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    14 2 Отговор
    С Какво право го изземват???Това са Държавни Мародери!

    Коментиран от #6

  • 2 Павел пенев

    12 0 Отговор
    МВР и прокуратурата ще докажат че изработката не е от злато, за да може да ги конфискуват и после в чекмеджето.
  • 3 Шкафчето

    11 0 Отговор
    стана гардероб - и нищо !
  • 4 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰

    2 11 Отговор
    Това са зъби от братушките, вадят и продават всичко и пращат на султанчето от бункера да си млати ботокс, ще ходи в Хага и да изглеждал добре пред съдията с големия кожен чук!
  • 5 Читател

    9 0 Отговор
    От статията става ясно че едни крадци са откраднали златото на други крадци, същото като в океана по-голяма риба изяжда малката
  • 6 Психиатъра

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    дълбоко увреден
  • 7 Шопо

    3 0 Отговор
    Най голямата организирана престъпна група е МВР.