Last news in Fakti

19 Декември, 2022 09:31 2 001 7

Българин е разследван за контрабанда на цигари в Румъния

  • контрабанда-
  • румъния-
  • цигари-
  • българин-
  • полиция

Цигарите са иззети от граничните полицаи

Българин е разследван за контрабанда на цигари в Румъния - 1
Снимка: Shutterstock

Тридесетгодишен български гражданин е наказателно разследван за опит да пренесе контрабандно над 3000 кутии цигари през граничен пункт Гюргево в Румъния, съобщава агенция Аджерпрес.

При проверка на граничния пункт на влизане в Румъния в микробус, управляван от българския гражданин, са открити 3230 кутии цигари от различни марки. Шофьорът не е разполагал с никакви документи за произход на стоката, съобщи в неделя Териториалният инспекторат на гранична полиция Гюргево.

Цигарите, оценени на стойност 64 600 леи (близо 26 000 лв.), са иззети от граничните полицаи и е образувано наказателно дело за притежание или продажба на румънска територия на акцизни стоки.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котка ученият

    7 0 Отговор
    Може би го е направил от отчаяние и безнадеждност. В една здрава и просперираща икономика хората не трябва да пренасят контрабандно и да купуват природен газ, бензин и електричество с приходите.
  • 2 Седящия бик

    10 1 Отговор
    Така те харесвам Мария! "български гражданин" Значи иде реч за някой червен воин от команчите, който се е опитал да пренася отрова за белите мъже, от едната на другата страна на реката Дунав! Белите обаче да спрели колесницата му, и под хълбоците на коня и калниците на каруцата му са открили тревата за лулата на мира! Сега значи мир няма да има, и томахавката на войната е изровена! Сега ще се търси голям заклинател който с магията си, да освободи червения воин, от лапите на белите! Дано и Великия Маниту да помогне в този труден за брата команч час!

    Коментиран от #5

  • 3 адаша

    3 0 Отговор
    Кутия цигари в Румъния , 8лв. ли струва? Доста скъпичко в съседката.

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Толко горе-долу

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "адаша":

    Десетина лева.Доколко помня 25-26 леи кутийката,поглеждайки любопитно без стремеж за запомняне.И в другата част на Източна Европа е толкова-Балкика,Полша и т.н.Самону нас са два пъти по-евтини.Не знам що.По самолетите върви тая далавера Германия,Англия.Товарят по 2-3 куфара и....току-виж минат.Ловат ги и ъ нас де-Варна,Пловдив.И с пиенето е така.Водка у нас в левове,в Полша,Словакия,Балтика в евро-цифрата е една и съща.
  • 5 Много им дигна гарда на мамалигите

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Седящия бик":

    Тоя е пътувал за Австрия сигурно.В българската страна на моста няма място за щателна проверка и затова и румънци и българи проверяват на отсрещното далеч по-широко пространство,за да няма задръстване.Найш къв случай имах?Един румънец-дребна бакалийка с триста зора ми обяснява,че искал спирт от аптека 10 литра.Кво ши го правиш?Прекарва го през въглен,смесва го с вишнев сок и в бутилките за продан.Очите ми беха широко отворени от чутото,реакцията никаква.Да бе и една псувня да ме мож му тегли на мамалигата.Явно,че явлението е масово,а в мамалигско освен бира,друго свестно за пиене не е за предпочитане.Да не си спомняме за времето "чаушеску".Та в смисъл не могат да са пред нас.
  • 6 цигарите

    1 0 Отговор
    В Румъния цигарите са скъпи, 5 евро кутията, струва си сделката
  • 7 Смотан старец (ЦИГАНИН)

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "адаша":

    Ми няма да пушиш бре дядовата аз съм на 88 и не пуша ама ям то без тютюн се живее ама без манджи не може 🤣😂😜
Новини по държави: