Last news in Fakti

13 Декември, 2022 13:25 1 544 6

Арестувани са близо 580 души при акция "Бяло"

  • арестувани-
  • акция-
  • бяло

Министър Демерджиев подчерта, че действията на МВР ще продължат и извън територията на България, тъй като държавният глава на Турция е дал указания на турския вътрешен министър да съдейства на страната ни, включително за разпространението на наркотици и за каналджийството

Арестувани са близо 580 души при акция "Бяло" - 1

Близо 580 човека са арестувани при акцията срещу наркотици. Образувани са 470 досъдебни производства, каза пред медиите главният секретар на МВР Петър Тодоров на брифинг в Министерството на вътрешните работи във връзка с противодействие на разпространението на наркотици в района на училищата, съобщи dariknews.bg.

Акцията започна на 7 декември.

Вчера стигнахме високо в една такава престъпна верига, каза по повод случая в Джулюница вътрешният министър Иван Демерджиев и посочи, че тази акция е резултат от съвместната акция с прокуратурата.

"Сред нашите приоритети беше хората, които разпространяват наркотици, да нямат достъп до децата и училищата. Успяхме да стигнем доста високо, помогна и акцията "Бяло", вчера заловихме над 200 кг наркотични вещества. По темата наркотици ние сме на едно мнение с прокуратурата и са все повече темите, по които сме на едно мнение", каза Демерджиев.

Министър Демерджиев подчерта, че действията на МВР ще продължат и извън територията на България, тъй като държавният глава на Турция е дал указания на турския вътрешен министър да съдейства на страната ни, включително за разпространението на наркотици и за каналджийството.

"В неделя ми предстои посещение в Турция, там ще дам данни на вътрешния министър", обяви той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ама

    14 0 Отговор
    570 са освободени. Само тревата ловят баш бело трафика се движи от партиите и няма засегнати.
  • 2 НЯКОЙ

    12 0 Отговор
    И сега като прегледат кой на кого е човек, ще останат десетина нещастници, които не са успели да се уредят !
  • 3 Гост

    8 0 Отговор
    Ще ги пуснат и "бялото" ще продължи да тече с пълна сила
  • 4 За размисъл

    0 4 Отговор
    Мм... да... кой каза, че България мълчи на Нидерландия ?
    Сега някой ще разбере : " да би мирно седяло- не би чудо видяло".
  • 5 Тома

    5 0 Отговор
    По поръчка от баш босовете на разпространението на наркотика се проведе акция трева.Хванаха кокошкарите и печалбата им връкна до небето.Много полицаи заработиха 15 заплата от босовете
  • 6 Дааааааам

    3 0 Отговор
    Гущерът си къса опашката.