Last news in Fakti

18 Декември, 2022 15:09 1 721 14

Мъжът, опитал да обере банка в Сливен, е лежал в затвора

  • мъж-
  • обир-
  • банка-
  • сливен-
  • затвор

Престъпната му деятелност е започнала още като непълнолетен. Има налагани ефективни наказания "лишаване от свобода" за срок от 12, 8 и 3 години. Това съобщиха от прокуратурата в Сливен

Мъжът, опитал да обере банка в Сливен, е лежал в затвора - 1
Снимка: БГНЕС

"Извършител на деянието е 41-годишен мъж от с. Сотиря, общ. Сливен. Той е многократно осъждан за различни престъпления – кражби, грабежи, бягство от затвора. Престъпната му деятелност е започнала още като непълнолетен. Има налагани ефективни наказания "лишаване от свобода" за срок от 12, 8 и 3 години". Това съобщиха от прокуратурата в Сливен, цитирани от Dariknews.bg.
От прокуратурата заявиха още, че от събраните по делото доказателства е установено, че мъжът се е придвижил с такси от с. Сотиря до центъра на Сливен, като предварително е взел решение да извърши кражба на пари от банков офис. След като е пристигнал в града е забелязал бетоново блокче, с което е строшил стъклената витрина на банката. Носил е със себе си и чукче, което също да използва, за да счупи прозорците.

След като е проникнал в сградата се е задействала алармата, а междувременно действията му по претърсване са били забелязани от намиращ се в близост свидетел, който е подал сигнал на телефон 112. Непосредствено след това на място са отишли служители на Районно управление-Сливен, които са заловили мъжа до входа на банката.

Предстои да му бъде повдигнато обвинение и да бъде задържан за срок от 72 часа. При разпита е обяснил е, че има нужда от пари, тъй като е безработен и затова е решил да извърши обир. Не е успял да вземе парични средства от банката.

През 2005 година мъжът е избягал от затвора в Стара Загора.

Припомняме, че в събота малко след 19:00 часа той направи опит да обере банков клон в центъра на Сливен.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ефремова вижте това

    19 5 Отговор
    ВИДЕО от войната: Пречупен кръст се появи в украински мол в БЛИЦА
    НИЩО ЛИЧНО НО ВИЕ НЯМА ДА ГО ПОКАЖЕТЕ !!!

    Коментиран от #5, #7

  • 2 Седящия бик

    20 1 Отговор
    Щом е от Сотиря, значи мъжа е от местното племе на команчите! Червения войн е извадил томахавката на война и е обявил война на по големи от него крадци, опитвайки се да им отнеме краденото по "законен" начин!
  • 3 Делю Хайдутин

    12 1 Отговор
    В затвора попаднал на хора и станал човек.
  • 4 41 годишен

    14 2 Отговор
    и от тях 23 в затвора !

    Коментиран от #11

  • 5 Веселия

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ефремова вижте това":

    Поне ти се показа! Ей туй щети остане!
  • 6 🇧🇬⚡️🇪🇺💯

    16 0 Отговор
    Не ве, не сте разбрали от Факти, мъжът който е лежал в “пандиза” му било студено, не обирал “банката” а е счупил прозорецът на “банката”, оо всяка вероятност влязъл вътре за да го запечат “камерите” и “родната полиция” да го прибере на ❓❓:) топло❗️
    Зима е. Този Айнщайн не е първият да открие “топлата вода” на ново.
  • 7 Последния Софиянец

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ефремова вижте това":

    Това с мола е отдавна.Оправдаха се с проблем с осветлението.На украинските и немските танкове също има пречупени кръстове и затова не ги дават.
  • 8 Шляхтиц

    9 1 Отговор
    Статистически е доказано, че 98% от освободените затворници, изтърпели своето наказание, след освобождаването си се връщат към своята престъпна дейност на по-високо "професионално" ниво........
  • 9 Крум Зарков

    8 2 Отговор
    Това за мен е отчаян човек, не е отишъл да краде пари. Отишъл е защото иска да го върнат в затвора, защото няма пари и мизерува, гладува, студува. В затвора ще живее по-добре отколкото като безработен на свобода. В затвора ще го хранят безплатно, ще са му безплатни отопление, В и К, електричество, облекло ...

    Много е пр0ст0, ама не е за пр0сти милиционери и прокурори.

    Коментиран от #10, #14

  • 10 🇧🇬⚡️🇪🇺💯

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Крум Зарков":

    Точно в “пандиза” има подслон, топло к е сред приятели.
  • 11 Мислителят

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "41 годишен":

    Да , но дали е излежал всичките години или са го пускали предсрочно за добро поведение ?
  • 12 Още малко и

    2 0 Отговор
    Аз ще хода да обера някоя банка мишоци
  • 13 Лекувам наркозависимост

    0 0 Отговор
    Тва ше е само Кольо Мършата друг с такива присъди и да кусва свободата навън няма
  • 14 Цензура

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Крум Зарков":

    Затова затворниците трябва да бъдат заставяни да полагат принудителен труд, поне колкото да си плащат издръжката. Тоя досега - излежавайки се в затвора, ни е струвал над четвърт милион !!! Аз не желая да храня такива, които са годни да работят, но предпочитат да се търкалят по затворите и да се гoят като cвини на чужд гръб !!!