Last news in Fakti

19 Декември, 2022 20:37 2 132 11

След гонка между коли: Пиян и без книжка помете пешеходец на тротоара

  • гонка-
  • коли-
  • пиян-
  • книжка-
  • пешеходец-
  • тротоар

В събота следобед, по думите на местни, имало сватба. Сред присъстващите били и седналите зад волана младежи, които след употреба на алкохол, решили да изпробват мощността на колите си. „Те не караха, те просто  летяха. Гониха се”, каза Кокона Катърова, която живее в Дебелт

След гонка между коли: Пиян и без книжка помете пешеходец на тротоара  - 1
Снимка: Нова телевизия

28-годишен мъж, пиян и без книжка, помете пешеходец на тротоара. Инцидентът е станал в бургаското село Дебелт. Хората твърдят, че до трагедията се стигнало след гонка между младежи с два автомобила. Единият от тях изгубил контрол и блъснал 68-годишния мъж.

Мартин Куртев е син на пострадалия. Той разказа пред камерата ни, че видял събрани хора, слязъл от колата си и видял баща си проснат по очи, безжизнен. „Отидох и го видях целия намлян, буквално”, спомня си съпругата на пострадалия 68-годишен мъж Янка Куртева, цитирана от Нова телевизия.

В събота следобед, по думите на местни, имало сватба. Сред присъстващите били и седналите зад волана младежи, които след употреба на алкохол, решили да изпробват мощността на колите си. „Те не караха, те просто летяха. Гониха се”, каза Кокона Катърова, която живее в Дебелт.

Пострадалият Иван Куртев се движил по тротоара на 200 метра от кметството. След удара колата тръгва, спира се в портала на отсрещната къща и бяга от местопроизшествието, казва кметът на селото Иванка Ангелова. Охранителни камери обаче заснемат автомобила, който лети по улицата. Полицията го установява и задържа 28-годишен мъж, за когото се смята, че е бил зад волана.

„Тестван е за употреба на алкохол с дрегер, като апаратът е отчел 1,88 промила. Констатирано е също, че въпросният мъж никога не е притежавал шофьорска книжка, т.е. той е неправоспособен водач”, обясни говорителят на ОДМВР – Бургас Цветелина Рандева.

Мъжът е освободен след 24-часово задържане. Полицията работи по версията, че зад волана на колата е била жена и след като напуснала произшествието мъжът е поел вината ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бой до Отбой

    19 1 Отговор
    както беше при "тоталитаризма" и после в Пазарджишкия..Иначе ще сме вечно в "демокрацията"..
  • 3 Гнойко

    37 0 Отговор
    Шофьора случайно да не е с по тъмен цвят на кожата към тъмно лилаво,от ония които имат права,но нямат задължения??? Само питам
  • 4 Васко

    31 0 Отговор
    Ха познайте дали са цигани ?
  • 5 адаша

    18 0 Отговор
    Името на една от жените, които разказват какво се е случило, ме разтърси. Не! Не мога да спра да се смея! Коко.......
  • 6 Последния Софиянец

    18 0 Отговор
    Знам много роми дето си карат без книжка и никой не ги закача.
  • 7 Седящия бик

    21 0 Отговор
    28 годишен без книжка?🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔Трябва да е от братята команчи! Те се раждат готови за бензиновата колесница на 25 години докарана от родината на Карл Май! И тук изниква въпросът: Какво прави белия човек на пътя на червения войн с името "летящата стрела"!
  • 8 Пловдив

    21 0 Отговор
    Кой мъж на 28 години няма книжка? Циганина...!
  • 9 Циник

    13 0 Отговор
    "Мъжът е освободен след 24-часово задържане" - ако бяхме нормална държава, това щеше да се чете: "мъжът е приет в болницата след 24-часов бой"
  • 10 БПФ

    5 0 Отговор
    Кой и защо е освободил хъхрeшкият подчoвек? Той също да бъде арестуван !!! Тия дивaьи трябва да бъдат мачкани безжалостно, с цялата тежест на закона, а не галени с перце !!!
  • 11 Шаран БГ

    7 0 Отговор
    Когато такъв убиец бъде застрелян на място от полицейски служител, ще повярвам, че има шанс да заживеем в нормална държаваа !!! Не ме интересува дали е фашистка, комунистическа, демократическа или капиталистическа. За да има ред и уважение към държавата трябва "камшик" !!
    Това тук е някаква безкрайна страшна агония , при коятож целта е да се осигурят пари за заплатите на чиновническата класа като се смъкне и "кожата" от гърба на българина .....!!