Last news in Fakti

25 Декември, 2022 17:08 2 356 11

Един е осъден, а трима са оправдани за обир на 175 хил. лв. от банков офис в София

  • съд-
  • присъди-
  • банков обир

Присъдата е на Софийски градски съд

Един е осъден, а трима са оправдани за обир на 175 хил. лв. от банков офис в София. Присъдата е на Софийски градски съд и подлежи на обжалване или протест.

К. М. е признат за виновен и получи 3 г. условно с 5-годишен изпитателен срок. Обвинените като негови съучастници и помагачи Г. Г., М. Ц. и Х. Г. са оправдани.

Крупният обир бе извършен на 5 октомври 2019 г., около 15,35 ч от банков клон в магазин от голяма търговска верига в София. Касиерката излязла в обедна почивка и заключила само офиса, но не и сейфа с парите. Установила липсата след като се върнала обратно в офиса. По-късно бе заловен единият от обирджиите, после и останалите трима заподозрени. На около 10 км от мястото на обира, в посока с. Мрамор, бе открит и опожарен "Опел Астра", за който имаше съмнения, че с него са се придвижвали крадците.

К. М. и Г. Г. бяха обвинени като съизвършители. Х. Г. получи обвинение, че е набавил и предоставил на двамата подправен ключ, осигуряващ достъп до банковия клон, а обвинението срещу М. Ц. е, че пазел някой да не попречи на извършване на деянието и трябвало да предупреди М. и Г. при наличие на опасност.

В хода на делото обаче е била доказана вината само на К. М. за кражбата на парите в съучастие с неустановено по делото лице. Не бе разкрито и кой е изготвил и предоставил подправения ключ. И четиримата са оправдани за палежа на откритата опожарена кола.

К. М. ще трябва да заплати в полза на държавата и по сметка на СДВР направените на при досъдебното производство разноски в размер на 6333 лв., както и в полза на бюджета на съдебната власт и по сметка на СГС направените в съдебното производство разноски в размер на 2058 лв.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новичок

    20 0 Отговор
    А къде са 175те хиляди??? И това ми било ПРАВОсъдие ,Пфу...
  • 2 Да, да

    14 1 Отговор
    Голям смях! Браво на каскетурата!
  • 3 Фори

    12 1 Отговор
    Без малко да ги оправят. Прокуратура сбърлал и написал че са откраднали 175 лв.
  • 4 Хорейшио

    16 1 Отговор
    Тия са балъци. Банка вече не се обира така. Просто правиш някакви далаверки, пускаш фактурки и прибираш парите в чували от касата. Да питат Тиквата как се прави

    Коментиран от #10

  • 5 Опорка

    10 0 Отговор
    Поредната справедлива присъда на мъдрия БГ съд
  • 6 Венци уникален журналист си бате!

    10 0 Отговор
    От цялата ти писаница не разбрах, парите намерени ли са, или са изчезнали завинаги!
  • 7 Всички питат каде във момента се намират

    2 1 Отговор
    Може ли да сте толкова глупави че да не се сещате? Подсказвам с една дума "Чекмеджета"!
  • 8 Шпиони

    3 0 Отговор
    Така е когато няколко от групата са щателни шпиони,не ги осъздат
  • 9 Пийпинг ТОМ

    3 0 Отговор
    А за един юнак от Банкя , за когото теглеха милиони от банката направо в сакове , който спи до чекмеджета с кюлчета и който се кефеше , че ни го набива с 200 .......за него НИЩО ! Дори и разследване няма !
  • 10 ЛегнаЛангеЛ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хорейшио":

    И да го питат , той няма да им каже ! Защо са му конкуренти ? Схемата си работи добе за него и Шайката му , да не е луд да споделя своето НОУ ХАУ !!!
  • 11 дедя

    2 0 Отговор
    тия пак ще опитат с тая условна тия 240 хрантутници такива закони гласуват и получават народна пара