Last news in Fakti

23 Август, 2013 16:20 6 762 0

Групово изнасилване потресе Индия

  • индия-
  • групово изнасилване-
  • фотожурналистка-
  • мумбай-
  • протести

22-годишна фоторепортерка била нападната от петима мъже в изоставена фабрика

Групово изнасилване потресе Индия - 1
Местопрестъплението и полицейски скици на заподозрените. Снимки: ЕПА/БГНЕС и Би Би Си

Индия отново бе шокирана от случай на брутално групово изнасилване. 22-годишна фотожурналистка е станала жертва на ниските нагони на петима мъже в град Мумбай, съобщи Би Би си. Младата жена е в болница с множество тежки вътрешни и външни наранявания, но е контактна и вече е разпитана.

Докато правела репортаж за британско списание в изоставена полуразрушена текстилна фабрика, тя била със свой колега, който е пребит от нападателите. Изготвени са фотороботи на престъпниците и полицията е арестувала един от заподозрените.

Инцидентът станал между 18.00 и 18.30 във вторник. Мъжът работел с фотокамера, а момичето – стажантка, правело снимки с мобилния си телефон в порутената сграда, когато до тях се приближил непознат и попитал защо са влезли в имота.

Той повикал на мястото още четирима мъже, които вързали ръцете на журналиста с колан, а завлекли девойката в близките храсти и я изнасилили.

Комисарят от полицията в Мумбай - Сатиапал Сингх, е заявил, че са сформирани 20 екипа, които да разследват случая и да идентифицират всички замесени. 35 души вече са били задържани и разпитани.

Жестокото изнасилване събуди гняв в социалните мрежи, където мнозина коментират, че никъде в Индия не е безопасно място за жените. „Колко още жертви трябва да има, за да си получат престъпниците заслуженото? Индия, събуди се“, призовават хората.

През миналия декември индийска студентка беше изнасилена от шестима мъже, включително и един непълнолетен, в пътуващ автобус в столицата Делхи. По-късно тя почина в болница, а трагичният инцидент предизвика масови протести в страната с искане властите да въведат по-строги закони за престъпления срещу жени. През март един от арестуваните по случая бе намерен мъртъв в килията, а останалите петима очакват присъдите им да излязат в следващите няколко седмици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА