Last news in Fakti

26 Август, 2013 17:58 4 436 1

8-годишно момче уби 87-годишна жена

  • момче-
  • убийство-
  • компютърни игри

Действията му били повлияни от изпълнена с насилие компютърна игра

8-годишно момче уби 87-годишна жена - 1
Снимка: Уикипедия


8-годишно момче от Луизиана уби своята баба, съобщи Си Ен Ен. 87-годишната Мари Смодърс е била застреляна в главата в семейната къща в град Слотър. Според дурги данни тя е била 90-годишна.

Старата жена се е радвала на щастлив живот със своето семейство. Тя определено е обичала момчето, като дори е спяла в една стая с него.

Според последни информации оръжието, с което е извършено престъплението, е принадлежало на загиналата. Това подозрение е било потвърдено от пристигналия на мястото на инцидента мъж, представил се за баща на момчето.

В първоначалните си показания момчето поддържало тезата, че случайно е застреляло Смодърс, докато си играели с пистолета. Последвалите разкрития обаче карат полицията да вярва, че заподозреният умишлено е прострелял Мари Смодърс в задната част на главата, докато тя е седяла на канапето във всекидневната. Въпреки това момчето няма да бъде официално обвинено, тъй като според законите в Луизиана лицата, ненавършили 10-годишна възраст, не подлежат на съдебна отговорност.

Според адвокат, момчето не е имало никаква представа за последиците, произтекли от неговите действия. То в момента е у дома си заедно със своите родители. Съседите описват дома им като тихо и спокойно място.

Мотивите за убийството все още не са ясни. Разследващите органи обаче са открили, че преди фаталния изстрел детето е играело на своя плейстейшън играта „Grand Theft Auto IV“, която се отличава с насилие и агресия. Според тях именно това може да е подтикнало момчето към последвалите действия.

Производителите на играта от „Take Two Interactive“ вече отхвърлиха каквато и да е връзка на техния продукт с престъплението. Според съобщение, пуснато от компанията, връзката между реалното насилие и развлечението е била многократно опровергавана от множество независими едно от друго проучвания.

Администрацията на американския президент Барак Обама отдавна настоява за повече изследвания относно това до каква степен насилието в компютърните игри може да предизвика насилие и в реалния живот. Този въпрос наболя още повече, когато през декември миналата година 26 души бяха убити след открита стрелба в училище в град Нютаун, Кънектикът. Според последвали информации, стрелецът Адам Ланца е бил буквално обсебен от компютърни игри, изпълнени с насилие.

След инцидента вицепрезидентът на САЩ Dжо Байдън предложи такива компютърните игри да бъдат облагани с допълнителни  данъци, парите от които да бъдат изплащани на семействата, пострадали от подобни престъпления.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivailo Chankov

    2 0 Отговор
    Хаха... игрите били виновни , сигурно ако спрат да правят игри ще има световен мир и няма да има престъпления