Last news in Fakti

4 Март, 2023 13:14 4 799 26

Мъж наръга съседа си и жена му в Поморие

  • нож-
  • поморие-
  • наръгване

Неспокойни са и съседите на Михаил

Мъж наръга съседа си и жена му в Поморие - 1
Снимка: Shutterstock

Междусъседските войни, които вече взимат жертви. Мъж в Поморие наръгва съседа си, защото го дразни лаят на домашния му любимец.

Поморие, централна улица, място където всяко лято гъмжи от туристи. Тук са и домовете на Михаил и Велиян. Дели ги обща стена. И не само. Отношенията между семействата са обтегнати, но ескалират преди половин година, когато Вилиян наръгва Михаил. Причината – кучето му лаело на терасата. Случката се разиграва на улицата след словесен скандал.

"Тогава мъжът ми излезе отвън от обекта да разговарят с него. В този момент излязох и аз. И се започна едно ръгане с ножа. Аз едва, когато видях кръвта по цялото тяло на мъжа ми - осъзнах, че този човек държи нож в ръцете си", разказва Таня Костова.

Случката се разиграва за секунди пред очите на туристи, минувачи и съседи. В опит да застане между двамата - намушкана в корема е и Таня, предаде NOVA.

Велиян е арестуван за 24 часа и освободен, а Михаил прекарва месец в болницата в борба за живота си. Половин година по-късно процесът срещу Велиян не е започнал, защото разследването не е приключило. "През месец януари делото е получено по компетентност от Районна прокуратура Бургас, с оглед престъпление по член 115, а именно опит за убийство. Прието е по компетентност като незабавно са назначени допълнителни действия по разследването, тъй като случаят се отличава със сложност във връзка с установяването на нараняванията по лицето. Пострадалият е получил множество такива, но не е изяснено дали те сами по себе си могат да доведат до смъртен случай, което е от значение за делото", твърди прокурор Христо Колев, говорител Окръжна прокуратура.

И докато се изяснява можело ли е или не Михаил да умре, мъжът и семейството му живеят в страх. Неспокойни са и съседите на Михаил. Те си спомнят, че през 2006-а година Велиян влязъл във физическа саморазправа и с друг комшия. Велиян отказва коментар по случая.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    37 3 Отговор
    А, кучето продължава ли да лае?

    Коментиран от #7

  • 2 знам само

    19 11 Отговор
    че ,който нож вади обикновенно от нож умира
  • 3 Иванов

    33 10 Отговор
    Тозо ако ако е в САщ щеше да лежи отдавна в затвора поне 20 години нали гледаме запада тук е анархия дивия запад

    Коментиран от #16, #21

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Казаха ми

    17 2 Отговор
    Че има статия за главния прокурор на сащ в украйна.
    Защо я скрихте
  • 6 От Варна

    18 7 Отговор
    И понеже днес ( за сега) няма случай на намушкан с нож, поизтупаха тази новина от нафталина, като добавиха, че и до сега, съседите живеели в страх. Много гадно, за добър ден на Тодоров ден. И тази ужасна дума “наръгал”, не трябва да се ползва в литературния език, това е термин на простаците.
  • 7 Незнам,

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "ха ха":

    ама е трябвало да отвърже кучето..!!!
  • 8 Гаглей

    25 0 Отговор
    Съдът изяснява можело ло е Михаил да умре вече половин година. Еми драги съдии по принцип от нападение с нож, може да се умре, даже има много такива случаи.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Роза

    4 4 Отговор
    За съжаление престъпленията няма да свършат на тази земя,докато я обитават хора!И,моля ви ,не публикувайте такива зловещи снимки с кървави ръце и ножове!

    Коментиран от #17

  • 12 Гого

    12 1 Отговор
    Българска реалност арестуван и освободен... пародия на държава
  • 13 Никой

    12 1 Отговор
    Целта е да се държи населението в страх от един престъпник. Колкото повече се страхува суверена толкова по лесно се води за носа. Честито, утре е някой друг който се крие в арпаджика така докато уври главата българска . Спокойно ,няма да е скоро. Вижте гърците, готови са за едно голямо нещастие да свалят цялото правителство,Да търсят отговорност от политиците си.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сиганин

    6 0 Отговор
    Докараха ни до там да те е страх да влезеш в българска маала.
  • 16 00014

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иванов":

    Ако беше в САЩ и кучето нямаше да лае.
  • 17 Снимките се плащат

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Роза":

    Има платени снимки по стоксайтовете. Избираш по тема, и закупуваш снимката on-line за да я публикуваш.
    Проблема може би е в редакторите на сайта. Каква точно снимка са подбрали, за да я закачат над статията, и доколко са слонни да платят за друга снимка впоследствие.
    А тази с кървавия нож, мисля че върви от около 2 години.
  • 18 Н. Р. Б.

    4 1 Отговор
    Няма какво да чакам процеса. Тази територия ще се оправи когато намалее драстично
  • 19 БУЛГАРИЯ ТУДЕЙ☝

    2 0 Отговор
    КУЧЕТО ЛАЕ
    СЪСЕДИТЕ...ТОЖЕ😀
    апропо...българин без нож и куче
    И съседи
    Не е в българия
  • 20 Емо

    4 4 Отговор
    Защо трябва да съдят някого, след като съседът му е виновен, че го тормози със шум. Шумът е най-вредното нещо, води до сърдечни аритмии, стрес и невроза. Наредба №6 на министреството на здравеопазването, шумът в жилищни помещения не трябва да надхвърля 40 Дб през деня и 30 Дб през нощта. Чл. 6, ал. 1, т. 4 на закона за управление на етажната собственост: Собствениците на жилища, и отделни обекти им се забранява да извършват действия или дейност, които причиняват на съседите безпокойство, по-голямо от нормалното. И много други закони и наредби има, които не са въобще обвързани с часове от 22.00 или от 14.00-16.00, а императивно забраняват създаването на безпокойство чрез шум. Просто полицията трябва да си върши работата и няма да има убийства.
  • 21 Лазо

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иванов":

    Ти за тоя с кучето ли говориш? Не знам в кои САЩ си, но в цивилизацията при вдигане на шум и музика, най-много на втория път причинилят им получава много сериозни неприятности, законово регламентирани, от полицията и от съседите си.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Н. Р. Б

    5 0 Отговор
    До тези, които поругават паметници в България. Умната, че ако стане като в Окрайна, първо вас ще търсим.. И няма да е като в btv и nova...

    Коментиран от #25

  • 25 чиба.

    0 6 Отговор

    До коментар #24 от "Н. Р. Б":

    А мое ли ти разцепим пръво ауспуфа.а а а. Ти май заплашваш а ааааа.тейбавскопенияпендел русоробски.
  • 26 мвр

    1 2 Отговор
    Така е в България и прокуратура и съд и Телк само дърти мисирки и тулупи гербераски назначения от години и не дават път на младите,младите ги пращат по малките градове