Last news in Fakti

10 Април, 2023 22:17 1 897 34

Слави Ангелов: Ако Калоян, който уби Криси, беше получил „шамар“ от държава, може би това нямаше да се случи

  • слави ангелов-
  • домашно насилие-
  • убийство-
  • криси

Случаите на домашно насилие зачестиха по време на пандемията, когато семействата оставаха по-дълго вкъщи. Проблемите са ясни, но никой не иска да ги реши. Единият проблем е свързан с острата липса на възмездие в България.

Слави Ангелов: Ако Калоян, който уби Криси, беше получил „шамар“ от държава, може би това нямаше да се случи - 1

„Случаите на домашно насилие зачестиха по време на пандемията, когато семействата оставаха по-дълго вкъщи. Проблемите са ясни, но никой не иска да ги реши. Единият проблем е свързан с острата липса на възмездие в България. Това генерира престъпност, защото в нашето общество няма респект към правилата. За да го преведем на прост език – ако Калоян, който уби Кристина, беше получил „шамар“ и предупреждение от държава за предишните заплахи, може би това убийство нямаше да се случи“.

Това коментира в bTV Новините разследващият журналист Слави Ангелов.

„Първата му условна присъда мога да я приема, защото е бил с чисто съдебно минало. Втората му присъда също е условна, което за мен е необяснима“, добави той.

Ангелов обясни, че изследвания показват, че половината от българите смятат, че домашното насилие трябва да остане в семейството.

„Това означава, че за всеки втори българин няма домашно насилие – има домашно правосъдие, в което той е прокурор и съдия“, подчерта журналистът.

„Ние виждаме политици, които не искат да решат този проблем, тъй като няколко пъти Закона за домашното насилие не може да мине през пленарната зала“, каза още Слави Ангелов.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еххххх

    9 5 Отговор
    ако баба ти беше с дpъжка...
  • 2 Ох ох ох

    8 5 Отговор
    Ти щеше да станеш на пръжка
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дада

    8 9 Отговор
    Тоя колкото и бой да отнесе пак няма да му дойде акъла

    Коментиран от #9

  • 5 Истина

    14 3 Отговор
    Ако в Бг имахме истински журналисти нямаше да сме на 112 място
  • 6 Истината

    12 5 Отговор
    Немаловажно е, че мъжете насилници са ловки манипулатори, които освен че държат своята жертва в постоянно напрежение и страх, успяват да ѝ внушат, че именно тя е причина за техните изблици на агресия.

    Коментиран от #25

  • 7 жоро

    11 5 Отговор
    Шамар от държавата ? Това като да си шамаросаш оня ли е ... фанете се изразявайте правилно, за да сте разбрани от аудиторията, не се правете не интересни и не говорете, когато нямате какво да кажете. На общи приказки и демагогия сме се наслушали !
  • 8 Боруна Лом

    6 5 Отговор
    АМАН ОТ ЕКСПЕРТИ,. АМА ,,,,ПОСЛЕ,,,,
  • 9 Боруна Лом

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Дада":

    .... ЩОТО НЯМА.....
  • 10 Факти

    12 8 Отговор
    Истинските журналисти по белия свят се борят срещу мутрите олигархията и нейните престъпни кланове от комунисти и политици а тукашните като тоя палячо Ангелов се бъркат в работата на чуждите семейства . Някой пак е взел някъв Грант от БХК и дявола ШОРОШ . Нула разследващи журналисти. Само ментета
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мъже, не бъдете комплексари!

    8 5 Отговор
    Мъжът насилник почти винаги говори лошо за предишните си партньорки.
  • 13 По тона ще ги познаете

    8 4 Отговор
    Насилниците обвиняват всички останали, но не и себе си.
  • 14 Буквоядец

    8 2 Отговор
    Правото е сложна наука.Не е за хора ,които възхвалява завършилия ВИФ, бивш вътрешен министър!
  • 15 Насилникът е манипулатор

    6 6 Отговор
    Обърнете внимание на изразите, които използва насилникът-манипулатор. Твърди например, че „заради нея са го арестували“ или „че му е взела децата“, или „изобщо не ме оставяше на спокойствие“. Поставя се в ролята на жертва.
  • 16 Любопитен

    20 4 Отговор
    Слави Ангелов явно никога не е ходил в полицията да се оплаква за нещо...Ми да отиде..Отиди бе,Слави,измисли си например влизане с взлом у вас ,но няма откраднато..Или съседите се бият тя плаче - кво да правя...Нула внимание,ще получиш,Слави...Нула!!!Битови проблеми- като плаче ,има защо......Щом няма откраднато - кво искаш??После намират Труп и се почва - що не се обърна към Полицията??Към Кого бе...70 хиляди полицаи изхранва Народа ...70 хиляди!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Класически психопати

    5 4 Отговор
    "Докато ме биеше, ми казваше: "Спокойно, аз знам как да бия. Няма да ти личи", споделя тя през сълзи. След случая негови познати започнали да я увещават да не го съди, защото е полицай. "Но той пак е човек, без значение дали е полицай, или не. По време на побоя бях със счупен крак, бях безпомощна", разказва Мила."
  • 20 Кандидат Милионер

    11 2 Отговор
    Имам приятел с подобен казус.Не му беше лесно да се реши,но трябваше да спасява детето си от подобен..Кварталния " разговарял" с него...Говорили са си и пак същото...Обаче на вълка му е дебел врага,щото си върши работата Сям...Сега онзи не смее да доближи квартала...Толкова за Полиция и Държава!!!

    Коментиран от #34

  • 21 Превзетата държава, в която липсва

    7 3 Отговор
    Липсва Правосъдие!

    "Държавата завежда дело, а седмица след случая с пребитата украинка Мария разбира, че делото е прекратено. Същото става с производството срещу Гигов при Мила. И при двете жени телесните повреди са средни - но това не пречи на съда, Софийският районен съд, да прекрати делата."

    За каква държава говорим изопщо???
  • 22 Лили

    6 5 Отговор
    Повечето насилници са мъже с нарцистично разстройство на личността
  • 23 Психолог

    6 4 Отговор
    За да поддържат високо своето велико „Аз“ те имат нужда да унижават, да изпитват превъзходство, да знаят, че партньорът им е зависим от тях.
  • 24 Бягайте!

    7 3 Отговор
    Подобни отношения трябва да приключат моментално. В момента, в който разберете, че живеете с насилник нарцисист, отидете на психолог, ако нямате възможност да се спасите сами, потърсете специалист.
  • 25 Правдата

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    А жените-насилнички +и вербални включително)? Или такива няма😏?
  • 26 хъшлаци-герб MГEРБ

    4 2 Отговор
    А как си представяте, държавата да "ошамари" разглезеното отроче на гербо-леля?
  • 27 Докога

    0 1 Отговор
    на социопати с профила на убиеца на Нав ще издавате шофьорски книжки? Докога диагностицирани психично болни ще тероризират социума? Колко хора трябва да бъдат убити, за да разберете, че мястото на психично страдащи е в лечебни заведения, трайно настаняване? Профилът е един и същ: съкратени принудително от органи на реда, вилнеещи по нощите. През деня "добър човечец", по нощите пали коли, пука гуми, напада хора. Най-често дърт ерген без деца, най-много да съжителства с някоя "женица" - изпаднала в трайна житейска безизходица, за да споделя подобна реалност.
  • 28 ха ха

    0 0 Отговор
    поредния дето ще възпитава с шамари от името на държавата , свиркаджии на крадливо грабливата шайка които пропагандират терора под формата на загриженост
  • 29 Докога

    0 1 Отговор
    Промяна в законодателство, събират се на експертно ниво психолози, психиатри, органи на реда, директори на болнични заведения, попечители - които да не са роднини или близки на диагностицирания.
    -Забрана и отнемане на шофьорски книжки на лица с диагностицирани ментални проблеми.
    -При наличие на психично болен в работа и/или сгради, водене на строг регистър и поне 2 пъти годишно консултация с колеги и съседи, за да се установи лицето имало ли е прояви на вербално и невербално насилие.
    - При наличие на психично болен, задължително облекчен режим на поставяне на видеокамери, месторабота, общи части сграда.
    -Поне 50% от престъпленията ще бъдат предотвратени при наличие на видеонаблюдение.

    Коментиран от #31

  • 30 пояснение

    2 1 Отговор
    Точно така . Защото" примата " от добро не разбира. Той го счита за признак на слабост , и че може да остане безнаказан. Когато види срещу себе си , по-голям" примат " само тогава свива ушите . Тоест , след вербалните заплахи , ако беше вкаран подземието на полицията , и "респектиран" , след което да бъде оставен за една нощ в килия, със закоравели престъпници . Всички мотиви , и идеи за престъпление , щяха да са изчезнали .
  • 31 позеленял

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Докога":

    а не мислиш ли че твоите предложения са плод на болен мозък ? явно лекциите на тема обществена сигурност и смачкване на индивида до формата на общото тесто не са за всеки

    Коментиран от #32

  • 32 Колко

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "позеленял":

    хора трябва да бъдат убити? Колко хора трябва да бъдат убити от официално ментално диагностицирани "шизоиди" и социопати Защото в нормалните държави има ПРЕ ВЕН ЦИЯ, и истинска грижа към официално диагностицираните. При общуване със "съжителки" на ментално засегнати се оказва, че на подсъзнателно ниво, живущите с "подобни индивиди" са също насилници или хора в страшна безизходица, не осъзнаващи адекватно реалността, защото те чурпят известни "позитиви" от подобни хора. Сигурно сте някое НПО, което усвоява пари за псевдопревенции, или манипулирате и се възползвате от психично болен, за да не ви е грижа, че никога няма да върнете успешните, млади хора, загинали от "психопати".
    Чак когато, не дай Боже, Ваш близък или дете загине или пострада сериозно от ръката на подобен индивид ще осъзнаете жестоката реалност, но ще бъде късно, и няма да можете да върнете Животът.

    Коментиран от #33

  • 33 позеленял

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Колко":

    виждаме резултатите от превенцията наречена пътна безопасност , акции , пътен грабеж и налудничави табели с ограничения за да може да се краде още повече и наказва ;който е необходимо ; , същото ще се получи и с тази ; превенция ; , хората полудяват от безпътицата в която са поставени ,пренапрежението може да отключи всякакви заболявания както и силните емоции , трябва ли цялото земно население да е на таблетки ? фармацията има капацитет и готови решения даже и политици пълнещи си сметките от деянието , а за дебненето с камери е направо смешно , щом банките задължават заради застраховката всеки теглил кредит да си постави камера
  • 34 Читател

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Кандидат Милионер":

    Твоят приятел е имал проблем с мъжа си, така ли?