Last news in Fakti

13 Юни, 2023 13:47 1 966 6

В Крит задържаха българин, обрал вила на бивш кмет и хотелски магнат

  • крит-
  • обир-
  • вила-
  • кмет-
  • хотелиер

Полицията разследва случая

В Крит задържаха българин, обрал вила на бивш кмет и хотелски магнат - 1
Снимка: Архив

Близо десет месеца са били необходими на полицаите от полицейския участък в Херсонисос, за да арестуват 42-годишен българин като един от четиримата извършители, които са проникнали в къщата на известния хотелиер и бивш кмет на Малия Никифорос Ламбринос. Обирът е бил извършен в района на Сталис на остров Крит.

Това съобщи "Та Неа".

Решаващите находки, открити от полицаите при огледа на местопроизшествието, са това, което е "изгорило" грабителите, като наред с другото се е акцентирало върху няколко угарки от цигари, които те са изпушили, докато са чакали през нощта, за да направят големия "рейд" в дома на тричленното семейство.

Според съобщенията властите почти веднага са разпознали колата на 42-годишния българин - малък лек автомобил, който е бил заснет от охранителна камера в Сталис да завива към Ираклион около десет минути след като крадците са напуснали къщата на семейството. В 4 часа сутринта по пътя няма много превозни средства.

В рамките на предварителното разследване те установяват самоличността на шофьора и виждат, че той е 42-годишен българин, който живее в Ираклион. Справка в полицейските активи показала, че грабителят е от дълги години в Гърция.

Българинът няма пряка връзка с района на Сталис, но там живеят негови роднини.

Той обаче работи в предприятие, свързано с кетъринга на хотела. От друга страна, той има богата криминална история, в която е прониквал в хотелски стаи дори когато обитателите са били вътре. Според полицейски източници той не е имал никакви угризения за това.

Източници на медията разказват, че полицията не е искала да рискува да извърши арест само с видеозапис на автомобила на 42-годишния заподозрян и затова търпеливо е изчакала резултатите от ДНК експертизата на угарките от цигари, които са били намерени да лежат отвън на къщата, където извършителите са чакали да намерят подходящия момент, за да "проникнат".

Те били угарки от три различни марки цигари и били "пресни". По тях е установена ДНК на 42-годишния българин.

Във вътрешността на къщата все още имало много ясен отпечатък от обувка, тъй като тя била намокрена с червена пръст и следата била много чиста.

Извършителите изчакали дълго време осветлението в къщата да бъде загасено, но това в спалнята на дъщерята така и не изгасвало. Затова решили да влязат и да не отлагат повече, в резултат на което семейството и крадците се изправили лице в лице. Нападателите използвали заплахи и ножове, за да вземат парите и скъпоценностите от къщата.

Когато резултатите от ДНК експертизата били готови, полицаите веднага привели в действие плана за ареста на 42-годишния българин. На разсъмване в понеделник , щом излязъл от дома си в Ираклион, за да се качи в колата си и да отиде на работа, екип от силите на реда от Херсонисос му сложил белезници.

Задържаният българин е в ареста и очаква делото си.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щом има роднини на острова

    13 0 Отговор
    Значи отново е някой команч! Като го покажат ще се уверим! Между другото на Крит е пълно с команчи от родните ни катуни! А колко пъти съм звънил в местното радио и вестниците да се карам с тях че хората са български граждани а не българи!
  • 2 Шопо

    6 1 Отговор
    Слаби доказателства, колата прилича на неговата а фасовете са изън имота на ограбените.
    По предположения и догадки може да арестуваш човек но не и да го осъдиш.

    Коментиран от #4

  • 3 Индийците баце

    6 1 Отговор
    Не са Българи.
  • 4 Е тъй де,

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шопо":

    ама като са били лице в лице с пострадалите и могат да ги опишат като физически данни и дори да са били маскирани, има и гласово разпознаване. Пък и повече от ясно е, че са проговорили и пред разследващите. А фасовете не са били на улицата, както е и упоменато в статията. Само да не ни ги върнат тука.
  • 5 стоян георгиев

    2 1 Отговор
    Не съм аз пък
  • 6 Уса

    4 0 Отговор
    Почти няма българи работещи по тези географски ширини повече са сиган