Last news in Fakti

14 Юли, 2023 16:04 3 062 14

Семейство от Троян олекна с 48 бона след разговор с ало измамници

  • ало измамници-
  • троян

На 11 юли, след разследване, е задържан 22-годишен мъж - криминално проявен и осъждан. От жилище, обитавано от мъжа, са иззети вещи и предмети, имащи отношение към действията му в качество на "муле"

Семейство от Троян олекна с 48 бона след разговор с ало измамници - 1

Разкриха телефонна измама на стойност 48 000 лв., съобщиха от прокуратурата.

Семейство от Троян - мъж на 68 и жена на 64 години, са въведени в заблуждение по познатата измамна схема - „оказване на съдействие на МВР“.

На 9 юли, двамата, чрез телефонни обаждания от непознати, представящи се за полицаи, са измамени като са предоставили парите в различни валути и около 200 грама златни накити на обща стойност 48 000 лева.

На 11 юли, след разследване, е задържан 22-годишен мъж - криминално проявен и осъждан. От жилище, обитавано от мъжа, са иззети вещи и предмети, имащи отношение към действията му в качество на "муле".

На 12 юли със съдействието на криминалисти от Русе е задържан криминално проявен и осъждан 32-годишен мъж. От жилище, обитавано от него, са открити и иззети три СИМ карти, 10 мобилни телефона, 44 импулсни карти и компютърна конфигурация.

Мъжът доброволно е предал паричната сума и златните накити, отнети от семейството.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 2 Отговор
    Трябво Хан Крумови Закони за Престъпниците
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 2 Отговор
    повечето ало измамници джебчиики джебчии са цигани
    те не могат да се Интегрират
    Нисше
  • 3 Въй

    32 3 Отговор
    Че тея пък от къде имат тея 50 бона? И как се дават такива пари в днешно време на непознато лица,ако ще не полицай ми и военни да са?
  • 4 Гюлю

    31 2 Отговор
    Напишете имената и сложете снимки на тъпите 68 годишни магарета,та поне да им се посмеем,! А телефонните измамници на корабче в Черно море на еднопосочен круиз,!

    Коментиран от #5

  • 5 ДЮЛЮ,

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гюлю":

    СНИМКИ ПРОТРЕТНИ И НА
    ВЛОЖИТЕЛИТЕ НА ...КТБ😁
  • 6 КАТЯ

    27 2 Отговор
    Още ли има толкова прости хора ???? То от години се говори за този вид обаждания, то по телевизията имаше предупреждения да не дават пари....чудя се как е възможно да 6е хващат ато шарани ????

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 АБВ

    10 4 Отговор
    Браво тъпотията е по хората евала на измамниците
  • 9 66-годишен

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "КАТЯ":

    Ами у Троян навремето са правили само грънции
  • 10 Българската простотия

    16 0 Отговор
    е безгранична ! Тези идиоти ли са или пещерни подобия на човеци, че не са чували за измами по телефона и как да се провери такова обаждане ? Завършени български простаци ! Не е трябвало да търсят измамника, след като има такива прости хора в 21 век ! С тези ли ще прогресира България и ще излезем от беднотията, на тези дори ттябва да се забрани да гласуват, защото явно много лесно се манипулират !
  • 11 Е такива гласуват

    15 0 Отговор
    в България и на такива се дължи беднотията ! Затова аз ще ходя за риба и гъби, поне в денят на изборите да съм освободен от простотията около мен ! А на тези които казват, че с ходенето за гъби помагам на мафията един среден пръст, защото не моето отсъствие избира мафията, а гласовете в урните където моят глас липсва !

    Коментиран от #12

  • 12 Наркос

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "Е такива гласуват":

    Не съществува начин по който да разбереш дали въобще е броен гласът ти и за кой! Както беше казал Сталин, не е важно кой гласува, а кой брои гласовете! Както добре знаем от историята и настоящето българите са от най-лесно подкупните 1 глас е смешните 30 лв т.е всеки с над 2 милиона може да си купи какъвто иска пост...

    Коментиран от #13

  • 13 Шамаркос

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Наркос":

    Ако българите бяха най-лесно подкупимите, то изборната активност нямаше да е едва 40%. Българин =/= български гражданин.
  • 14 Ения

    10 3 Отговор
    От сутрин до вечер слушаме колко сме бедни пък семейство има 48000 лв и ги раздава на престъпник.