Last news in Fakti

9 Април, 2024 15:00 1 443 7

Заловиха ало измамници, взели от жертвите си над 70 000 лв.

  • ало измамници

Мъжете - на 55, 46 и на 37 години, са съпричастни към повече от 10 телефонни измами, реализирани в столицат

Заловиха ало измамници, взели от жертвите си над 70 000 лв. - 1
Снимка: shutterstock

Успешна спецоперация за противодействие на телефонни измами проведоха служители на СДВР.

В София са задържани двама души, а трети е арестуван със съдействието на униформени от ОД на МВР на територията на Русенска област.

Мъжете - на 55, 46 и на 37 години, са съпричастни към повече от 10 телефонни измами, реализирани в столицата, съобщиха от МВР.

Те са звънели на случайно избрани телефонни номера и под предлог, че се провежда полицейска операция за задържане на телефонни измамници, присвоявали от потърпевшите различни суми.

Общата стойност на придобитите средства възлиза на повече от 70 000 лева. В жилището на един от задържаните е намерено и огнестрелно оръжие, противозаконно придобито при една от измамите, когато възрастна жена предоставила метална касета с пари и оръжието вътре в нея.

Единият от мъжете е разпитан в качеството на свидетел и освободен. Като обвиняеми са привлечени 55-годишният и 37-годишният и им е наложен постоянен арест.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а така

    10 2 Отговор
    и за 10г колко нехванати и неосъдени има . ами то и все огромни суми . Да . В грътска просят , в румъния също . Теорията е че ало измамника наема муле да вземе парите и да му ги занесе - нали ще духне . Ало измамника сам се обажда, лъже и взема парите . на улицата с 70 000 в джоба . Отива да мами следващия за още 40-50 бона . масови рекетьори . а наказания . да не са луди . по 1г условно . и на свобода да мамят отново .
  • 2 Тома

    15 1 Отговор
    Нито един от тримата не е бил българин
  • 3 Баш Батка

    7 0 Отговор
    Дайте имена, дати и най-важното Факти! Не фафли от жлътковците тип ваще!
  • 4 Аз съм

    6 4 Отговор
    Кажете най накрая от коя партия са или за коя гласуват тези ало измамници. Същият въпрос е и към хвърлящите пари ноши сънародници. В моята глава и двете групи са почитатели на крадците от ГЕРБ...
  • 5 Град Козлодуй

    2 0 Отговор
    Хванаха и Понти който обира Апартаменти по алпинистки като катерач плащат си и имат гръб
  • 6 миш

    0 2 Отговор
    Абе,тия взимат ли парите или им ги дават?
  • 7 Прокуратурата

    1 2 Отговор
    От недосегаемия етнос са ,извинихме им се и ги освободихме.