Last news in Fakti

27 Октомври, 2013 14:58 1 905 3

Пияни шофьори по пътищата на България

  • пиян шофьор-
  • петрич-
  • благоевград-
  • полиция

27-годишен мъж от Разград и 27-годишен водач от Петрич са задържани от полицията

27-годишен мъж от Разград е задържан за 24 часа, след като катастрофира в разделителен остров и остана върху него. Инцидентът се случи рано тази сутрин, съобщават от ОДМВР-Разград.

Движейки се по улица „Странджа”, движещият се с несъобразена скорост автомобил, се удря в островчето на кръстовището с бул. „Априлско въстание” и се заклещва там. Полицейската проверка с дрегер е отчела 2,45 промила алкохол в издишания от водача въздух. Започнато е незабавно производство по чл.343 Б от НК.

Друг 27-годишен водач в нетрезво състояние и без книжка е бил задържан тази сутрин на ГП Е-79 край Благоевград. Мъжът е управлявал спрян от движение автомобил и не се подчинил на полицейско разпореждане.

Пияният водач от с. Михнево, община Петрич е задържан тази сутрин по време на специализирана полицейска операция на КАТ "Пътна полиция", митницата и Гранична полиция.

Полицаят изскочил от патрулната кола и подал сигнал на водача със "стоп"-палка и фенер. Водачът на автомобила обаче не се подчинил на полицейското разпореждане да спре, а включил на втора скорост и продължил по Е-79 към Симитли. Тогава полицаят и колегата му подгонили нарушителя. Той обаче продължил да се движи с висока скорост, криволичейки по пътя и отказвайки да спре.

Едва при пътен възел Симитли служителите на реда успели да изпреварят нарушителя и му преградили пътя. При последвалата проверка полевият тест установил съдържание на алкохол от 1,86 в издишвания въздух.

Проверката в масивите на КАТ установила, че нарушителят няма свидетелство за управление на МПС и че колата е спряна от движение. Освен това 27-годишният водач вече бил санкциониран за управление на МПС след употреба на алкохол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comments

    2 0 Отговор
    .....Докога бе,МАЛО..НИЦИ,докога бе,ИДИ.ТИ,докога бе УБИИЦИ
    и САМОУБИИЦИ,докога ще помрачавате удоволствието от
    пътуването на другите на пътя,ИЗ.ЕТ пияна????......
  • 2 Бай Иван

    1 0 Отговор
    А аз не мога да разбера защо изобщо ги пускат след това на свобода.Затвори ли нямаме?Докога такива престъпници ,ще си правят каквото си искат безнаказано за сметка на съвестните водачи на автомобили? Време е да се промени закона в това отношение и действията им да се криминализират.
  • 3 tooshortname

    0 0 Отговор
    Докога ли, да ви кажа: - Има една поговорка:- " Да ти намеря работа, та да не вършиш глупости". България- много безработни, много глупости. Ще се напиват и ще се колят и занапред. Докато средната класа българи, няма работа, по- хубаво не очаквайте.