Last news in Fakti

20 Юли, 2023 10:11 2 961 7

Болногледачка насилва жена с деменция (ВИДЕО)

  • насилие-
  • болногледачка-
  • жена-
  • деменция

Племенницата на пострадалата е подала сигнал в полицията

Болногледачка насилва жена с деменция (ВИДЕО) - 1

Жена твърди, че болногледачка е упражнявала насилие над болната ѝ леля. Възрастната жена живее във Видин и страда от деменция. Само седмица, след като е наета, на записи от видеокамери се чуват крясъци и обиди и се вижда как 79-годишната жена е блъскана.

„Ти не можеш да си седнеш на з*дника, ама претендираш. Остави ме! Не искам да те чувам! Аз не искам да те гледам! Знаеш ли какво значи?”. С тези думи на висок тон болногледачката се обръща към лелята на Валентина Сучева. Попаднали на жената по обява, в която пишело, че тя има 15-годишен опит с гледане на болни хора в Италия.

Лиляна Иванова е болногледачката, обвинена във физическа и вербална агресия. По думите ѝ 2-3 дни след като започнала работа, нещата се усложнили. Тя твърди, че поискала на няколко дни да бъде сменяна от друга жена, защото не издържала на напрежението. „Съжалявам от сърце! Крещяла съм. На мен тембърът на приказка ми е малко по-силен”, каза в ефира на „Здравей, България” гледачката. Тя призна, че е бутнала възрастната жена, за която се грижела, но отрече да я е удряла.

Племенницата на пострадалата е подала сигнал в полицията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Водещия да го питам защо не е напуснал?

    11 4 Отговор
    Сигурно много му харесва тая работа? Или е леко зависим?
  • 2 Мнение

    23 2 Отговор
    Да си болногледач на човек с деменция, това е много трудна за психиката работа! Не че оправдавам болногледачката, но тази работа наистина трябва да се върши на смени, за да може болногледача да си вземе почивка от напрегнатата работа. И трябва заплащането да е по-високо.
  • 3 Има нещо гнило в тая история

    10 1 Отговор
    Чувствителния ми нос надушва нещо много гнило в тая история. Старата гледачка пак я гледа, а новата не може. Тая племеница много спокойна, да не чака нещо от леля си? Като толкова я мисли да си я вземе в София. Не иска нали? Защо?
  • 4 6нтщ5ж

    18 1 Отговор
    Хората с деменция, особено тези, които са агресивни, са много трудни за обслужване, вечно недоволни, не съдействат и могат да те ударят. Те са като психично болни.
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 0 Отговор
    опитайте са да обслужвате само една седмица ,възрастен човек Неподвижен на легло....тогава думите ви ще са достоверни.С напредване на възраста повечето хора намаляват рязко храненето си ,а от там и теглото .Трябва да направите чудеса за да може да накарате човек в такова състояние да приеме храна.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 немо

    2 1 Отговор
    а тия "загрижени" роднини защо не опитат сами да гледат своята близка?! Много е лесно да обвинят гледачката, а те какво правят? Подхвърлят някой лев на случаен човвек за да ги оттърве от неприятностите да гледат болен с деменция. Обзалагам се че не биха изтърпели и 1 седмица