Last news in Fakti

28 Юли, 2023 17:05 3 360 14

Задържаха трима известни автокрадци в София (ВИДЕО)

  • задържани-
  • автокрадци

При задържането един от тях направил опит да избяга, при което се включили и служители на сектор „Специализирани тактически действия – Кобра“ и отдел „Специализирани полицейски сили“ при СДВР

Задържаха трима известни автокрадци в София (ВИДЕО) - 1

В хода на спецоперация за противодействие на престъпления свързани с МПС, разкриване и задържане на извършители на противозаконни отнемания на автомобили столични полицаи задържаха трима, на възраст 47, 49 и 32 години, активен криминален контингент по линия „противозаконно отнемане на МПС“.

При задържането един от тях направил опит да избяга, при което се включили и служители на сектор „Специализирани тактически действия – Кобра“ и отдел „Специализирани полицейски сили“ при СДВР, съобщават от пресцентъра на МВР.

Оперативно-издирвателните действия, предприети в началото на седмицата довели до установяване на местонахождението на тримата и задържането им. В хода на разследването са събрани неоспорими доказателства за престъпната им дейност, в това число ДНК експертизи. При претърсвания на адреси, обитавани от задържаните са намерени и иззети технически устройства за привеждане в движение на автомобили, устройства тип „тапа“ за заглушаване на GPS сигнали, както и крадени регистрационни табели, използвани за транспортиране и укриване на откраднатите коли.

По безспорен начин е установено, че тримата противозаконно са отнели два автомобила „Тойота Рав 4“ и едно „ Рено Каджар“, произведени 2019 – 2022 г. В резултат на упорити оперативно-издирвателни действия, проведени в продължителен период, двете тойоти са намерени укрити - едната в специално нает за целта гараж, а другата между жилищни блокове.

В хода на документиране на престъпната им дейност е установено, че двама от тях са и задържани и през месец април и май, тази година, непосредствено след като противозаконно отнели леки автомобили „Тойота СХЗ“ и „Рено Каджар“, произведени през последните две години. Тойотата е намерена укрита в специално нает за целта гараж, заедно с друг противозаконно отнет автомобил от същата марка и модел, а реното е задържано заедно с автора на престъплението, непосредствено след деянието.

След доклад на събраните материали по образуваните досъдебни производства в прокуратурата, тримата са привлечени като обвиняеми за извършените престъпления и са им наложени мерки „задържане под стража“ за срок до 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дупничанин

    31 3 Отговор
    Баце го нема. Не знам кво са задържали, като баш бандита е на свобода.

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Русю

    7 8 Отговор
    Единия е Руснака, другия е Москвата и Руския

    Коментиран от #6

  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 5 Отговор
    Дребни Риби
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сила

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "Русю":

    Лъвицата и Релето.......утре зарана пак сме а кафе в квартала, на шаното
  • 7 бай Иван

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дупничанин":

    Е така е ама такива не ги хващат...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 сигурно

    26 1 Отговор
    Крадците имат сключена застраховка -КАСКО с прокуратурата , и ще ги пуснат до утре !!
  • 11 Конекрадец

    3 0 Отговор
    Нямаше да ги задържат, ако не бяха известни....
  • 12 мисирка

    5 1 Отговор
    Ползвам случая да Ви питам защо не напомните за един автокрадец от Банкя в Чехия и Унгария!?
  • 13 Петя Берковица

    2 0 Отговор
    Като видя двама мъже от МВР настръхвам много ми харесват ще запиша и аз школата само да завърша училище и спирам с дискотеки и почвам в МВР ако не ме вземат аз работа си имам и без тва сега не ми плащат а само за кеф
  • 14 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Браво на МВР-служителите ! Браво и на ФАКТИ – научиха се какво е АВТО-ДЖАМБАЗИН и какво АВТО-КРАДЕЦ !!