Last news in Fakti

30 Юли, 2023 20:30 3 006 34

Арест и ново обвинение: Експертиза ще доказва извършен ли е опит за убийство на момичето

  • стара загора-
  • момиче-
  • пробация-
  • съд

Институциите на крак месец, след като мъж направи повече от 20 разреза по тялото на 18-годишно момиче

Днес последваха арест и ново обвинение за заподозрения. За да бъде задържан Георги Николаев, са претърсени осем адреса, обявен е за общодържавно издирване.

Вчера разследващите разбрали, че преди нараняванията, които са наложили 400 шева, момичето е било заплашвано.

Жестокостта срещу младата жена е третото провинение с нанесени телесни повреди на същия мъж. Също днес изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов обяви нулева толерантност към всички случаи на насилие и хулигански прояви. Разпореди бързо разследване на всички случаи на насилие и прояви на агресия, съобщава bTV.

26-годишният Георги Николаев Георгиев два дни преди да нападне 18-годишното момиче и е пращал текстови съобщения – „Направо те убивам. Ще ти закача главата.“

След две криминални прояви и една присъда в сила - пробация, той е работил спокойно като охранител в дискотека.

Вчера от прокуратурата казаха, че ускоряват разследването. И викнаха 18-годишното момиче на разпит, който е продължил няколко часа.

„Нейните показания на пострадалата са следните, след влизане на лицето в дома ѝтя го вижда. Той нанася юмручни удари по главата ѝи тя казва – аз нищо не помня. Свестява се нарязана и търси помощ от съседката“, каза наблюдаващият прокурор Жанета Недкова.

Месец след нападението научили и друго, че Георги Николаев я е заплашвал.

„Тези закани с убийство са отправени на 24 и 25 юни, два дни преди упражненото насилие, те са отправени чрез текстови съобщения“, добави Недкова.

„Тъй като на посочения от извършителя адрес, посоченият не беше открит и беше проведен разговор с негови близки, които казаха, че не са го виждали и е напуснал дома си, пристъпихме към действия по издирване на лицето“, каза директорът на ОДМВР - Стара Загора старши комисар Лазар Христов.

Според защитата на обвиняемия той тъкмо щял да се яви в полицията, когато го задържали. „Снощи в 1 часа ни призоваха да се явим в Първо районно за разпит и го задържаха по закона за МВР“, заяви Валентин Димитров, адвокат на Георги Николаев Георгиев. Според полицията мъжът е опитвал да избяга.

Потърсихме семейството на Георги Николаев в дома им в село Братя Кунчеви. През целия ден те останаха вкъщи и не пожелаха да коментират.

Потърсихме и съдебния лекар, който е преценил, че се касае за лека телесна повреда. „За съжаление като има досъдебно производство не мога да давам на журналисти никаква информация“, каза д-р Теодор Стаматов.

Сега от прокуратурата изчакват заключение от петорна експертиза, за да решат дали да преправят обвинението срещу Николаев в по-тежко.

Въпреки че е осъждан, той дори е успявал да изкарва заплата - като охранител в дискотека. „Той не се е водил формално на щат, тъй като е криминално проявен и няма право“, заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Сега от прокуратурата изчакват заключение от петорна експертиза, за да решат дали да преправят обвинението срещу Николаев в по-тежко.

Въпреки че е осъждан, той дори е успявал да изкарва заплата - като охранител в дискотека. „Той не се е водил формално на щат, тъй като е криминално проявен и няма право“, заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Простак

    32 2 Отговор
    Даже си е запазил макетното ножче и маската, пари е давал примата.

    Коментиран от #7

  • 2 Сталин

    46 2 Отговор
    Абе стига празни приказки,искаме да чуваме за арести и разстрели на съдии,народа му писна от вас политически криминали и скоро с брадвите и вилите ще ви бесят на собствените ви черва
  • 3 Сталин

    27 2 Отговор
    2-ра Поправка на Конституцията на Съединените Американски Щати

    Добре регулирана милиция е необходима за сигурността на една свободна държава,правото на хората да притежават и носят оръжие НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАРУШАВАНО.

    Свободните хора не само трябва да бъдат въоръжени и организирани ,но те трябва да имат достатъчно оръжия и амуниции,за да поддържат статут на независимост от всеки ,който се опита да ги малтретира ,което включва и собственото им правителство.

    Джордж Вашингтон
  • 4 Какво

    27 2 Отговор
    друго да е ? Напускайки жилищото на злочестото момиче , звярът е бил сигурен , че го е убил ! А и с ръкавици и макетно ножче никой не ходи на гости !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния Софиянец

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Простак":

    И защо му е маска като работят и живеят заедно?

    Коментиран от #8

  • 8 Израждане

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Сам си отговори
  • 9 Мммммм, дааааа

    6 8 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    И на мен ми хрумна нещо подобно. Но е малко вероятно. Сега просто ще използват случая за да я пробутат по-лесно. Даже вече се чуват вопли по въпроса.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Някой

    18 5 Отговор

    До коментар #9 от "Мммммм, дааааа":

    И какво им пречи да я приемат и без тази трагедия? Сякаш някой ни пита като гласуваха военната помощ за Украйна или издръжката на украинските бежанци. Избират си се сами и правят каквото им наредят от посолствоТО.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Много долна история

    26 0 Отговор
    Защо са се ослушвалли прокуратура, следствие и другите служби повече от един месец?!!! Какъв е т0я съдебен лекар? А тези "родители" отчували и "възпитали" такова съществ0?! Едва когато обществото научава, въпреки усилията на всички ТЕЯ, изброени по - горе, се организирва една говорилня, защото се страхуват от обществената реакция и започва някакво симулиране на мерки. И за жалост това не е единичен случай. Трябва пълен рестарт на държавата, а тези да ги напъхат по затворите. Пълна гнус.
  • 14 ДИД

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мда":

    Хайде пак го обърнахте на политика. Тук става въпрос за морал и липсата на елементарни човешки ценности.

    Коментиран от #34

  • 15 Калпазанин

    27 4 Отговор
    Съдебния лекар и съдийката що не са арестувани и те, аллллллло. В какъв свят живеем
  • 16 Държавата да купи гривни

    23 0 Отговор
    Всеки на който се сложи етикета опасен да носи гривна! За да знаят във всеки момент къде е! А този щом е получавал заплата за да кърши младежи, къде е данъка върху парите! Тук би трябвало дискотеката да бъде затворена за 6 месеца, понеже и шефа му е съучастник! Не е плащал данъци! А с парите оня е имал възможност да се движи и извършва престъпления!

    Коментиран от #29

  • 17 Леля Гошо

    17 0 Отговор
    Сарафа разпореди, от днес до утре нулева толерантност, след това по старому, толерантността се определя от цвета на банкнотите в запечатания кафяв плик. Може и без плик ако се обади Баце
  • 18 Жтнтг

    12 3 Отговор
    Ако беше нарязал някое бездомни куче този садист щеше да има олелия до бога ,ама за човек все тая
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Октопод

    8 0 Отговор
    Щом вече и кметя започна да дава изявления, значи положението е сериозно, за известно време, до следващия подобен случай. Ако беше гешеф, шеше да има цял крими сериал по случая.
  • 22 хоууу

    10 0 Отговор
    Да му нарежат орехите на тозиурод.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Парите не миришат

    12 0 Отговор
    Толкова ресурси са изхабени след едно решение на съда, което крещи оставка на тези псевдо съдии превърнали съдебната система в индулгенция за мутри и всякаква сган тормозеща хората.
  • 25 Възмездие

    8 0 Отговор
    Тоя "юнак" така ще го нахендрят, че свят ще му се завие. Отвреме-навреме накой го отнася и за всички преди него. Усещам, че и сега ще стане така.
  • 26 Вагнеровец

    4 2 Отговор
    щом може в Украйна, защо дане може и в България ....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Искам

    9 2 Отговор
    Да кажат на народа какво ще стане със съдийката, която е пуснала тояизрод на свобода !!!
  • 29 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Държавата да купи гривни":

    САМИ ДА ГИ КАРАТ ДА СИ ГИ ПЛАЩАТ ГРИВНИТЕ А НЕ ДЪРЖАВАТА ДА ИМ ГИ КУПУВА ЩОМ ИМАТ ПАРИ ЗА МАКЕТНИ НИЖЧЕТА ЩЕ ИМАТ ПАРИ И ЗА ГРИВНИ
  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    В СТАРА ЗАГОРА ВСИЧКО Е ПРОГНИЛО СЪЕДБНАТА ВЛАС СЕ ИМА ЗА НЕСМЕНЯЕМА ГЕРБ ЩОМ УПРАВЛЯВА ЗНАЧИ ВСИЧКО Е МАФИЯ В ТОЯ ГРАД
  • 31 Редник

    3 0 Отговор
    Да, кофти ситуация, хем се вдига врява до небето, хем девойката неуверена. Тоя, че е за затвор е ясно, но момичето нещо не ми е ясно. Заплашва го, а то си трае, детска работа....
  • 32 Краси Марков

    3 0 Отговор
    "..преди нараняванията, които са наложили 400 шева..." Някой от Вас може ли да си представи как изглеждат "400 шева". За сравнение - една операция от апендиксид къде се реже дълбоко изисква 8 - 12 шефа.
    Цялата да я беше разпрал, няма как да се направят 400 шева по нея. Лично аз не съм чувал в световната практика дори наяден от тигър или мечка да има 400 шефа.
    Това са глупости!!!
  • 33 Гоуст

    0 0 Отговор
    Братя Българи.Ако искате промяна.Ако не искате децата ви да страдат.Бягайте.Трудно е да се вземе такова решение,но сега като гледам назад,не съжалявам.Оправия има и тя е на терминал 2.
  • 34 ...

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ДИД":

    Става въпрос за липса на държава