Last news in Fakti

9 Август, 2023 12:10 4 336 11

Близнаците от Цалапица се изживявали като "наказателна бригада"

  • убийство-
  • цалапица-
  • димитър малинов-
  • близнаци

В Цалапица се носят различни слухове за мотива, довел до убийството ​на Митко. Основните версии са пари или наркотици

Близнаците от Цалапица се изживявали като "наказателна бригада" - 1

Близнаците Валентин и Борислав Динкови, които са задържани след убийството на Димитър Малинов в Цалапица, са тренирали бокс в Пловдив. Според хора от селото те се изживявали като "наказателна бригада" заради самочувствието около боксовите умения, пише marica.bg.

Гневът на жителите на Цалапица, избухнал след бруталното убийство на 24-годишния Димитър Малинов, продължава да бушува с пълна сила. Причини...

В Цалапица се носят различни слухове за мотива, довел до убийството ​на Митко. Основните версии са пари или наркотици. Повечето от съседите на семейството определят родителите им като добри хора и недоумяват как са допуснали децата им да бъдат замесени в подобно жестоко престъпление.

Бащата на близнаците Петър работил като монтьор в транспортна фирма, а майката Йорданка се занимавала със социална дейност. Семейството има по-голяма дъщеря и внуче, които също живеят в Цалапица.

"Напрежението в селото намаля, но смятам, че повече никога трите фамилии няма да могат да живеят в Цалапица. Семейството на близнаците никога повече няма да стъпи в селото, защото мисля, че са качествени хора", коментира пред "Марица" съветничката от ОбС-Родопи Боряна Бръзкова.

Тя разказа, че познава и семейството на Митко, и на близнаците, и бабата и дядото на Рангел. От всички имала добри впечатления. Бръзкова преди време беше кмет на Цалапица. По време на драматичните събития тя не била в селото. Останала обаче изненадана, когато се прибрала от почивка и разбрала за извършеното престъпление, тъй като близките на всички засегнати и замесени в него били кротки хора.

Допуска, че семейството на близнаците може и да потърси убежище в чужбина, тъй като са много съвестни и качествени хора и където и да отидат в България, те няма да могат да гледат хората в очите.

Междувременно стана ясно, че политици са се интересували дали убийството в Цалапица е дело на роми. Според кмета на общин​а "Родопи" Пав​ел Михайлов напрежението в Цалапица н​е ескалира, ​а то продължава, защото хората искат справедливост и прозрачност. Трябва да има един справедлив процес, коментира Михайлов пред "Марица". И допълн​и, че не вижда хората да са скандализирали с нещо, техният протест е мирен.

Още първия ден след трагедията кметът на община "Родопи" изпрати писмо, с което поиска засилено полицейско присъствие в Цалапица.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Келеши

    46 0 Отговор
    на 19 години - наказателна бригада ?
  • 2 Бай Ставри

    51 2 Отговор
    Ако попаднат при мен,ще се изживяват като булченска бригада.
  • 3 Вужъст

    34 0 Отговор
    Тия хърби "наказателна бригада", вече всички стнаха "батки" ... батки и джендъpи това е територията и малко нормални, които се чудят, ще ги пребият ли или ще им сменят пола!

    Коментиран от #9

  • 4 Демократ от 8ми пол

    41 6 Отговор
    Ееее при демокрацията е така.При бай Тошо щяха да са трудоваци,ама това е една друга история.

    Коментиран от #7

  • 5 ТИА

    21 0 Отговор
    И тренират в локото нали? Там само келеши са се събрали.
  • 6 Как па на всички

    27 1 Отговор
    и..роди родителите им са "добри хора"???? Като са толкова "добри и отговорни" бащата сам, да ги приключи!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дрън дрън та пляс

    26 1 Отговор
    2 хилави сссииг лета били наказателна бригада хахаха абе вие нормални ли сте
  • 9 оБедна емисия новини

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "Вужъст":

    ако гръмнеш един шамар на единия ,ще паднат и двамата
  • 10 Цицерон

    16 0 Отговор
    Не знам като какви са се изживявали ама като ги гледам какви са охлюви вътре ще им разработят ауспусите.
  • 11 Бай Ставри

    4 0 Отговор
    Момчетата са много мили. Свикват, не правят проблеми.