Last news in Fakti

5 Ноември, 2013 13:10 1 231 0

Неутрализираха престъпна група, извършила кражба на над половин тон газьол

  • неутрализираха-
  • престъпна група-
  • кражба-
  • половин-
  • тон-
  • газьол

Операцията е реализирана съвместно с криминалисти на ОДМВР-В.Търново, Русе и Ловеч

Специализираната полицейска операция по линия престъпления, извършени в местата за лишаване от свобода, е проведена в ранните часове на съботния ден, когато в местността "Дервент" край Велико Търново били спрени два леки автомобила – «Ford» и «Volkswagen», движещи се в посока Велико Търново – Русе. Във форда, управляван от  52-годишния М. Б. от русенското село Бъзън, пътували и двама жители на с. Сваленик -  А. М. (24 г.) и Р. О. (36 г.). Зад тях, с втория автомобил, се движел 32-годишният О.М. от с. Бъзън.

При претърсването на колите криминалистите открили 18 пластмасови туби от по 20 и 10 литра, пълни с промишлен газьол.

След последвалото разследване било установено, че горивото е откраднато от метална цистерна под налягане, която се съхранявала в котелно помещение на затворническото общежитие във Велико Търново към затвора в гр. Ловеч. Престъплението било извършено в нощта на 1 срещу 2 ноември. При огледа, в бетонен тунел на отводнителен канал за отпадъчните води на с. Малки чифлик близо до оградата на общежитието, били открити и иззети още 20 пластмасови туби с вместимост по 11 литра, пълни с промишлен газьол, както и 25-метров гумен маркуч със спирателен кран. Те били прикрити със строителни отпадъци.

Установено е, че организатор на престъпната схема е М.Б., известен с прякора Сома,  криминално проявен и осъждан за кражби, убийство, присвояване и притежание на нароктични вещества. Към момента той изтърпява 5-годишно наказание "лишаване от свобода" за кражба, извършена при условията на опасен рецидив. До преди 20 дни е пребивавал в затворническото общежитие във Велико Търново, където работел като параджия, но в последствие бил преместен в затвора в Ловеч.  На 1 ноември бил пуснат в домашен отпуск. След задържането му в събота отново е приведен в затвора в Ловеч. О.М. – Узито, също е криминално проявен за шофиране в нетрезво състояние, осъждан е и в Германия за незаконно държане на големи количества цигари без акцизен бандерол. Р.О. е криминално проявен и осъждан за изнасилване.

Материалите по случая са докладвани на прокуратурата. Тримата са привлечени в качеството на обвиняеми, предстои М.Б. също да бъде привлечен като обвиняем за извършеното престъпление при условията на опасен рецидив. На А.М., Р.О. и О.М.  са наложени мерки за неотклонение "подписки".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА