Last news in Fakti

22 Август, 2023 20:04 2 698 13

Оставиха в ареста нидерландците от нарколабораторията край Омуртаг

  • омуртаг-
  • нарколаборатория-
  • съд

Съвместната акцията на Прокуратурата, МВР и ДАНС идва много скоро

Оставиха в ареста нидерландците от нарколабораторията край Омуртаг - 1
Снимка: МВР

Тримата поданици на Кралство Нидерландия, привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за производство на наркотици, остават в ареста по искане на Окръжна прокуратура - Търговище, съобщиха от държавното обвинение.

Окръжен съд – Търговище уважи исканията на прокуратурата за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо трима поданици на Кралство Нидерландия, привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с производство на прекурсори за високорискови наркотични вещества. Те остават задържани под стража.

Те бяха задържани при операция, реализирана под ръководството на Окръжна прокуратура – Търговище, от служители на Държавна агенция „Национална сигурност“ и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ при МВР на 19 август 2023 година.

Край село Врани кон в община Омуртаг в отдалечена от населеното място стара стопанска постройка била разкрита добре оборудвана лаборатория за производство на наркотични вещества. Вътре имало изградена инсталация с голям капацитет за целите на производствения процес, както и битови помещения, пригодени за живеене. В помещенията са намерени бидони с прекурсори. Общото количество иззети вещества е над 500 кг. Към момента се знае, че лабораторията е започнала своята работа непосредствено преди специализираната операция.

Й.С. (48 г.) и М.Б. (36 г.) – членове на организираната престъпна група, били задържани на място в процес на работа по синтезиране на забранени субстанции. К.Ф. (58 г.) – обвиняем за ръководенето на престъпната група, бил задържан в бургаско село.

Работата по доказване и документиране на престъпната дейност на организираната група продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Търговище. Назначени са множество експертизи.

Съвместната акцията на Прокуратурата, МВР и ДАНС идва много скоро, след като изпълняващият функциите главен прокурор на Република България Борислав Сарафов и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов подписаха споразумение за съвместна работа по линия на производството и разпространението на наркотици.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоше

    20 0 Отговор
    Тия бежанци гакво търсят в България?Само създават престъпления.

    Коментиран от #12

  • 2 Нидерландски

    20 0 Отговор
    граждани , но не и етнос .
  • 3 Хохландия

    15 1 Отговор
    вън от Шенгеня.
    Лоши хора, нарко-лаборанти, долни хора
    хора от долната земя !

    Коментиран от #7

  • 4 ами да кажа

    10 1 Отговор
    боко и фон лайен казаха да ги пуснете че са добри момчета
  • 5 Боклук

    8 2 Отговор
    В Омуртаг действат законите на Шерията.
  • 6 Европейци

    13 1 Отговор
    Всички нидерланци са такива ...
  • 7 Шопо

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хохландия":

    Референдум за ЕС и НАТО.
  • 8 Ето, бе, нали

    6 2 Отговор
    Кирето обеща чуждестранни инвестиции?
    Ами, ето ги, на!
  • 9 Бай Лисан

    3 3 Отговор
    Марчето като каже "тримата поданици на Кралство Нидерландия", излиза че едва ли не трябва да ги гощаваме с мед.
    Обикновени холандски отпадъци.
    20 години при първоначален строг режим
  • 10 БгТопИдиот🇧🇬

    4 1 Отговор
    На Киртака клиентите !
  • 11 Еволуцията

    1 1 Отговор
    Че са неадренталци,такива са.
  • 12 КОСТОВ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гоше":

    главния виновник е КМЕТА на селото организатор и самия кмет живее на 10 метра от цеха вьв стопанския двор и осьщетвявя неакона площатка за искупуване на метални отпадьци
  • 13 КОСТОВ

    0 0 Отговор
    главния виновник е КМЕТА на селото организатор и самия кмет живее на 10 метра от цеха вьв стопанския двор и осьщетвявя нзеакона площатка за искупуване на метални отпадьци