Last news in Fakti

19 Ноември, 2013 13:43 1 362 0

Шофьор без книжка откраднал 2 автомобила, катастрофирал

  • шофьор-
  • без книжка-
  • откраднал-
  • автомобила-
  • катастрофирал

Задържан е за 72 часа, привлечен е като обвиняем

Полицаи от Горна Оряховица задържаха неправоспособен водач, откраднал два леки автомобила и допуснал пътно-транспортни произшестивия с тях.

В неделя, около 23 часа, на изхода на с. Козаревец, автопатрул на полицейското управление в Горна Оряховица забелязал движещ се с несъобразена скорост по главния път към Варна лек автомобил "Ровър", без светлини. Водачът не спрял след подадените звукови и светлинни сигнали,  преминал през лентата за насрещното движение и се ударил в еластичната ограда.

При последвалата проверка е установено, че шофьорът - 27-годишният И.С. от Варна, е неправоспособен, известен на полицията и осъждан за кражби и грабежи. Той е откаран в Спешна помощ и след преглед е освободен без наранявания. Задържан е за 24 часа.

При допълнителните действия по разследването е установено, че по-рано същата вечер варненецът противозаконно е отнел лек автомобил "Мазда", паркиран пред жилище в с. Добри дял и отключен с ключ на таблото. И.С. се придвижил с маздата до Козаревец, където катастрофирал, ударяйки се челно в крайпътно дърво. Взел от возилото сд-плейъра и избягал от местопроизшествието. След това в Козаревец намерил друг лек автомобил «Ровър», оставен пред жилище отключен и също с ключ на таблото. С втория автомобил тръгнал за Варна, където бил засечен от полицейския патрул. Водачът е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите са отрицателни. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. По случая в полицейското управление е образувано досъдебно производство. Шофьорът без книжка е привлечен като обвиняем. С постановление на прокуратурата е задържан за 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА