Last news in Fakti

24 Ноември, 2013 15:51 3 726 0

МВР задържа Крокодила след 4 години издирване

  • крокодила-
  • издирване-
  • емил милев

Не се съобщават подробности за операцията

Емил Милев, известен като Крокодила, е задържан при специализирана полицейска операция, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 
В операцията по залавянето му са участвали служители от Главна дирекция „Национална полиция”, ОДМВР-София и Специализирания отряд за борба с тероризма. 
 
Милев се издирва от декември 2009 година. Повече подробности за операцията не се съобщават.
 
На 14 декември 2009 г., след престрелка на АМ "Тракия", МВР разби групата за магистрални грабежи, наречена Бандата на Крокодилите*. 
По време на престрелката тогава бе убит един от членовете на групата, Димитър Митрев-Богровеца.  Свидетелят по делото "Килърите-2" Николай Генов пък разказа в показанията си, че Мартин Антов и Крокодила са двамата мотористи, които ограбиха 215 000 лв. от клона на ОББ в Студентски град през април миналата година. 
 
*Групата се ръководи от братята Емил Милев-Крокодила и брат му Евгени Милев-Гейзо и от там е известна като бандата на Крокодилите.
През декември 2008 г. Софийският окръжен съд осъди братята на по 12 г. затвор за това, че на 11 юли 2004 г. на АМ "Хемус" са ограбили от чужденци 1500 евро и са опитали да убият полицай, който направил опит да ги задържи. Тогава служителят на МВР е тежко прострелян, но оцелява. 
През октомври 2009 г. обаче по-горната инстанция - Апелативният съд, ги оправда. Прокуратурата протестира и върховните съдии постановиха, че изводите на апелативните магистрати са колебливи и противоречиви, а в някои случаи дори неверни. Делото бе върнато за преразглеждане.На 20 май 2010 г. Софийският градски съд оправда и двамата.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА