Last news in Fakti

7 Март, 2024 06:45 1 426 8

Спира търсенето на терен на Ивана от Дупница

  • ивана-
  • дупница-
  • издирване

Работата по издирването ѝ ще продължи чрез различни оперативни способи

Спира търсенето на терен на Ивана от Дупница - 1
Снимка: БНТ

Прекратява се претърсването на терен във връзка с изчезването на 17-годишната Ивана от Дупница, съобщиха от полицията, предаде БНТ.

Работата по издирването ѝ ще продължи чрез различни оперативни способи, а всяка информация, свързана с момичето, ще бъде детайлно проверявана, за да се постигне желания резултат, уточняват от полицията в Кюстендил.

Ивана е в неизвестност от 22 февруари, когато семейството ѝ съобщава вечерта в полицията в Дупница за нейното изчезване. До момента при претърсванията е намерено само якето на момичето.

Телефонът, който Ивана оставя при класния си ръководител също се проверява. Преди дни от киберсигурност започнаха работа във връзка с промяна на профилната снимка на момичето в една от социалните мрежи. Днес за БНТ от полицията казаха че телефонът ѝ не е бил хакнат.

Непълнолетното момиче е обявено за общодържавно издирване. Веднага след заявеното от родителите ѝ изчезване в районното управление в Дупница бе създаден щаб под ръководството на директора на МВР старши комисар Светослав Григоров, в работата му се включиха и служители на ГДНП. Бяха установени контакти с областните дирекции на МВР в Югозападна България. За работата на терен бе ангажиран значителен кадрови ресурс на МВР – няколко хиляди полицаи, жандармеристи, пожарникари, ресурс на Горското стопанство, планински спасители.

В първите 7 дни в работата на терен активно се включиха и доброволци. Пребродена бе огромна територия. Дори и лошото време не спря обходите в и около Дупница.

По случая е образувано и досъдебно производство и действията се осъществяват под надзора на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ученика

    21 5 Отговор
    Бюджет на МВР - милиард и половина, резултат...
  • 2 pyzoфили

    2 15 Отговор
    сатанисти.там търсете
  • 3 Издирването

    10 4 Отговор
    Продължава по въздух и вода!

    Коментиран от #4

  • 4 Ама вие

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Издирването":

    С минусчетата, пртив ШЕНГЕН ли сте? Нямата доверие на ЕП-ли?
    Ето така се уронва « авторитета» на ЕС и се покачват плюсовете за Путин!
  • 5 БгТопИдиот🇧🇬

    10 2 Отговор
    Проверете "донорите " в"клинична смърт" в трансплантационните клиники !
  • 6 разруха , деградация и разчовечаване

    12 0 Отговор
    Да се спре търсенето на изчезнало дете е акт на варваризъм.Малка територия с малко народ ,слабо населена,изчезващо население ,а толкова много варвари,на които не им пука за човешкия живот.,
  • 7 Опааа

    15 2 Отговор
    Милиционерите отново доказаха,че са некадърници!
  • 8 Гнило ли е

    1 0 Отговор
    Ясновидците нещо не се включват тоя път