Last news in Fakti

9 Март, 2024 09:23 2 213 10

Мистерията около изчезването на Ивана от Дупница продължава

  • ивана-
  • дупница-
  • изчезване

От 17-годишното момиче няма и следа

Къде изчезна Ивана от Дупница? Вече трета седмица всички се питат това, защото от 17-годишното момиче продължава да няма никаква следа. Издирването премина през няколко етапа, но напредък до момента няма, или поне за такъв полицията не съобщава. Какво се знае до момента разказва Антон Чавдаров.

Датата е 22 февруари. Ивана е на училище. Държи се странно, размахва блистери с парацетамол и твърди, че е болна. Преди края на петия час излиза от час и си тръгва. Телефонът си оставя при класния ръководител. Не се обажда на никого и започва издирване.

2 дни след изчезването на Ивана, на главен път Е79 е открито нейното яке. Обучените кучета обаче не хващат следа. Родителите на момичето за първи път се появяват, за да обявят, че Ивана е избягала заради забележка в училище. Десетки доброволци и служители на различни институции се включват в издирването. Напредък обаче няма, уточнява Нова телевизия.

„Вечерите са студени, а момичето е леко облечено. Според мен не може да издържи толкова време навън”, Велимир Иванов от Горското стопанство в Дупница.

На четвъртия ден думата взеха учителите на Ивана. Те категорично отрекоха върху момичето да е бил оказван психологически тормоз. Нещо повече - разказаха, че тя самата коренно е променила поведението си в последните месеци и се е държала арогантно с всички. Реакция от родителите обаче нямало.

„Обгрижвам децата повече от собственото си дете. Не съм спряла да я търся”, заяви Весела Владимирова, класен ръководител на Ивана.

Докато учители и родители търсеха причината за изчезването на момичето, някой смени профилната ѝ снимка в една от социалните мрежи със сърдит Мики Маус.

Две седмици след изчезването на Ивана от полицията обявиха, че прекратяват издирването на терен, но продължават търсенето с други способи. Междувременно родителите на Ивана отново призоваха за помощ.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българка

    34 4 Отговор
    В статията не е отразено очеизвадното противоречие, че Ивана е оставила телефона в чантата си при класната, а дни след това същият телефон е открит , но.........не е в учителката. Нещо по въпроса?
    А относно това, че с данъците плащаме все по-големи заплати на учителите, а в резултат получават децата все по-голяма незаинтересованост, все по-некачествено преподаване и усвояване на знанията. Може ли някой да каже колко часов е работният ден на учителите и колко дни в годината реално работят?

    Коментиран от #3

  • 3 Факт

    26 14 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Учителската работа не е лека занимаваш се с всякакви мъимуни цял ден.Някой са на училище щото просто техните ги карат да ходят други за да си търсят гаджета има и малка част които искат да чуят нещо но те са заглушавани от павианските викове на мъжките павиани към павианките в стаята.Понякога се стига до бой пцуйене и скубъне. Учителската заплата трябвя да се приравни с тази на укротителите на шимпанзета и горили че и отгоре.
  • 4 В Дупница е така

    12 10 Отговор
    Полицаи са замесени в трафик на хора, затова крият!
  • 5 Ронни

    24 7 Отговор
    Учителите напоследък обвиняват децата и родителите за всичко! Непрекъснато повтарят как са лоши, невъзпитани, нямат дисциплина, не учат, а пък те са с голям стаж и професионалисти! Ами като са такива, какъв е резултата - нулев! Родителите имат вина, но и в училищата са го дали през просото. Сакън да не ги обвиниш за нещо., скачат като ужилени и нападат. Тук определно виждам проблем в училище, който е предизвикал бягството. Полицията и тя така търси, като учителите - имитира дейност. Съветвам родителите да наемат частен детектив.

    Коментиран от #6

  • 6 Мхм

    20 6 Отговор

    До коментар #5 от "Ронни":

    На учителя работата му е да си предаде урока по някакъв предмет бил той глаголи уравнения или средновековие. Работата му не е да бие непослушните да връзвя непокорните и да се разправя с неслушащите.Може да ги изгони но е забранено май в днешно време.
  • 7 Д-р Хаус

    10 21 Отговор
    Не ви ли омръзна да пишете за това психясало момиче? Очевидно не е била с всичкия си и не са я лекували... Ще я открият някой ден.... или каквото е останало от нея. Безсмислено е всеки ден да четем за "мистерии", заговори и др. сензации

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дупничанин

    3 10 Отговор
    Прастанете да занимавате хората с тази Ивана. Родителите и да си я търсят. Те са виновни за нейното бягство и никой друг. Шом е откачалка, то родителите и имат вина за това, че неса се погрижили за нея. Да сия търсят където искат. Тя е тяхно дете, не мо е.
  • 10 От Варна

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Д-р Хаус":

    Ако е твое или твое близко дете, младеж?
    В един американски филм , откачалка отвлече момиче в предварително подготвен и замаскиран бункер в царевична нива. Откриха детето след много време… за съжаление… Всякакви ненормалници вече бродят сред нас! Моля се за това момиче…