Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 14:35 1 431 10

Искат доживотен затвор за убиеца на Евгения

  • емилия-
  • убиец-
  • доживотна присъда

Прокуратурата настоява и между 15 и 20 години затвор за баща му

Искат доживотен затвор за убиеца на Евгения - 1
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Орлин Владимиров, подсъдим за убийството на Евгения Чорбанова, намерена в куфар. Обвинението поиска и между 15 и 20 години затвор за баща му Пламен Владимиров.

Преди делото пред съдебната палата отново се събраха близки и роднини на убитата, за да поискат справедливост.

До около час ще станат ясни присъдите.

Прокурор Иван Кучиев посочи в пледоарията си, че от доказателствата по делото несъмнено е установено, че Орлин е извършител на убийството. Той отбеляза, че съседи са чули няколко писъка и чупене на предмети в деня, в който се смята, че жената е била убита.

Прокурорът допълни, че според направените експертизи Евгения е била удушена и е разбирала какво се случва, като смъртта ѝ е настъпила по особено мъчителен начин, което се различава от обясненията на подсъдимия, съобщи БНТ. По думите на Кучиев мотивът за убийството е ревност и последствията от евентуален развод с жертвата, тъй като Орлин е установил, че тя има връзка с друг мъж.

Тялото на Евгения беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин. Подсъдим по случая е и бащата на мъжа. На предходното заседание по делото Орлин даде за първи път обяснения пред съда. Мъжът разказа, че Евгения го е нападнала, той я е блъснал, след което тя е паднала и се е ударила, после е спряла да диша.

Близките на Евгения настояват за доживотен затвор и за съпруга ѝ, и за баща му.

"Бабата съм на Евчето. Моля се за една справедлива присъда, доживотен затвор и за двамата убийци, които лишиха от живот моята внучка и потопиха в скръб за цял живот цялото ми семейство. Дано да има справедливост и за двамата - няма милост, няма милост", каза Пенка Чорбанова, баба на Евгения.

"Този, който е обвинен като помагач, така нареченият баща на Орлин Владимиров - Пламен Владимиров, също да получи присъда, защото е много вероятно на него да му се размине. Това е много добър момент съдът да застане зад думата си и да покаже на хората, че те могат да бъдат защитени", заяви Мария Рубенова.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво

    9 1 Отговор
    друго освен доживотен затвор ? Както и за баща му ! Оставиха детенцето без майка.....
  • 2 Гост

    7 1 Отговор
    Лошото е,че тоя ше лежи и пърди в затвора,а ние ше гохраниме
  • 3 Ма той без да иска

    3 0 Отговор
    Сега без да иска да влезе за 50-60 години в панделата, пък после да обжалва още 20.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мис Кремиковци

    4 3 Отговор
    И тя не е била цвете
  • 6 след половин век

    0 0 Отговор
    повдигнаха обвинение задочно на Гунко . Ще го обесят . Сега 15-20 е много голямо наказание за млад човек . ще му дадат 15 и след сега 2 минали 5 -6 години е навън , аз с тая не съм спал . Имала 1 любовник и мъж . накъде върви света . Тоя явно е правил и други престъпления , но не са го хванали . мафиот . затова се е оженила за него . Гунко е бос в Канада . Еврейчетата ги преследваха на времето .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ИВАН

    2 0 Отговор
    А народа какво е виновен, та го наказват цял живот да ги рани тия двама хубостници, да работят, да се превъзпитават чрез труд и да си изкарват поне прехраната.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.