Last news in Fakti

2 Ноември, 2023 17:30 2 514 7

Разбиха нарколаборатория в жк "Чайка"

  • спецакция-
  • варна-
  • нарколаборатория

В акцията е задържана и 57-годишна жена, в чийто дом в с. Каменар са намерени и иззети 500 кутии цигари без бандерол и 30 литра ракия без акциз

Разбиха нарколаборатория в жк "Чайка"  - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Нарколаборатория в жк "Чайка" разбиха при специализирана полицейска операция, която се провежда във Варна и областта. Акцията е за противодействие на купуване на гласове и превенция на конвенционалната престъпност, предаде БНР.

В акцията е задържана и 57-годишна жена, в чийто дом в с. Каменар са намерени и иззети 500 кутии цигари без бандерол и 30 литра ракия без акциз.

До 14 часа днес в рамките на полицейската акция са проверени 616 души и 574 автомобила.

Задържани са 24 лица от криминалния контингент, съставени са 141 актове за установяване на административно нарушение. Заловени са 8 души, обявени за общодържавно издирване и един обявен с Европейска заповед за арест.

В хода на операцията се работи по 6 сигнала за престъпления против политическите права на гражданите. Във връзка с това са профилактирани 11 лица, като оперативно- издирвателните мероприятия по проверка на сигналите продължават и към момента.

Служителите на реда са инспектирали 15 пункта за черни и цветни метали, 28 заложни къщи, 18 автоморги, 28 питейни заведения, както и други 31 търговски обекта. Образувани са 10 досъдебни производства, като е уведомена прокуратурата. Служителите на реда са направили и две бързи производства.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    10 7 Отговор
    Аз досега правя вино, ама мисля догодина да направя на ракия. Аз ще направя 150-200л ракия и тия ще дойдат да ми я вземат ли?
    Мои са астмите, мои са ябълките, аз съм ги съдил, аз съм ги копал, аз съм ги рязал, аз съм ги пръскал, аз съм ги брал и аз ще кажа какво да ги правя.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Кличко

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Aлфа Bълкът":

    Приятел, нямаш право. Юрист съм, казвам ти го едно към едно. чл.234 от НК. Много е сериозно.
    Дори и за домашна употреба. Не може повече от 30-тина литра годишно, мисля, че бе границата.
  • 3 Кличко

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Aлфа Bълкът":

    Приятел, никой не е казал, че не можеш да имаш 150 л ракия, законът просто изисква спазване на нормите. Наказуемо е не държането на ракия, а на ракия " без бандерол". Демек, плаща се акциз

    Коментиран от #4

  • 4 Aлфа Bълкът

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Кличко":

    Като я закопая в земята, ще ме хванат за едно нещо!

    Коментиран от #5

  • 5 Кличко

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Aлфа Bълкът":

    Бе те и така няма да те хванат.
    Те тия акции са по сигнали.
    Доста трябва да си напред с материала освен това.
    Обичайно -когато човек продава, тогава се стига до тоя резултат.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.