Last news in Fakti

11 Декември, 2013 17:11 3 809 0

Арестуваха собственика на скандален порно сайт

  • порно сайт-
  • арест-
  • полиция

Кевин Болаерт стои зад публикуването на интимни снимки на хора без тяхното съгласие

27-годишен мъж бе арестуван по подозрения, че е собственик на порно сайт за отмъщение, съобщи Би Би Си.

Кевин Болаерт е обвинен, че стои зад сайта UgotPosted. В него биват публикувани интимни снимки на хора без тяхното знание и съгласие. Там е предоставена връзка и към профилите в социалните мрежи на жертвите.

Според властите в Сан Франциско, уебсайтът публикува интимните снимки на нищо подозиращи хора, подлагайки ги на публично унижение. Манипулаторите, които стоят зад публикуването на материалите и евентуалното онлайн изнудване на жертвите, тепърва ще бъдат разследвани и разкривани, като ще бъдат обвинени в нелегална активност в интернет.

Местната полиция подозира, че Болаер стои и зад сайт, предлагащ премахването на снимки от UgotPosted срещу заплащане от $ 300.

Според съдебните документи, обвиняемият е заявил, че е печелил по около $ 900 на месец от рекламите в сайта. Проверка на паричните преводи по сметката на сайта обаче показват, че Болаер е печелил хиляди долари.

В сайта, с който е свързван обвиняемият, има над 10 000 провокативни снимки. Те са придружени с адресите в социалните мрежи на жертвите, като и с друга лична информация.

Кевин Болаерт се намира в затвор в Сан Франциско, като може да излезе срещу гаранция от $ 50 000.

Като част от разследването е била разгледана и електронната поща на сайта. В нея са намерени писма, в които потърпевши умоляват администраторите да свалят техните снимки от уеб страницата, тъй като са започнали да получават обаждания от непознати, срам ги е да се появят на работа и дори изпитват страх за живота си.

Порно сайтовете за отмъщение са трудни за закриване заради закони, позволяващи публикуването на изображения в интернет. Най-често собствениците на сайтовете се оправдават с това, че не те са извършили престъпление, а хората, които са публикували снимките. За да осъдят UgotPosted, прокурорите обвиняват неговия собственик в кражба на лични данни и изнудване.

През октомври в Калифорния бе приет закон, според който публикуването на нечии интимни снимки в мрежата е незаконно, ако това е направено без изричното съгласие на лицето, показано на тях. Присъдата за подобно престъпление е 6 месеца затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА