Last news in Fakti

22 Декември, 2023 08:03 1 406 7

7 опита за "ало"- измами спрени само за ден във Варна

  • варна-
  • ало измами-
  • спиране-
  • един ден

В 6 от случаите не са били предадени пари. 94-годишна жена обаче е успяла да остави 1500 лева на мястото, посочено от измамниците. След бързата намеса на полицията парите са намерени и върнати на потърпевшата

7 опита за "ало"- измами спрени само за ден във Варна  - 1
Снимка: Нова телевизия

Във Варна само за ден бяха спрени 7 опита за "ало"- измами. Сигналите са предотвратени със съдействието на сектор „Измами” към ГДНП. В 6 от случаите не са били предадени пари. 94-годишна жена обаче е успяла да остави 1500 лева на мястото, посочено от измамниците. След бързата намеса на полицията парите са намерени и върнати на потърпевшата, разказват от Нова телевизия.

„Ало измамниците се обаждат само на стационарни телефони. Сценариите, по които се вършат измамите във Варна, са основно два. При единия се търси помощ за пострадал близък при ПТП, който има нужда от пари за операция. При втория – се представят за служители на реда и искат помощ за залавянето на телефонни измамници”. Това обясни в „Здравей, България” началникът на сектор "Престъпления против собствеността" в МВР-Варна Живко Костадинов.
По думите му от началото на годината са задържани 10 човека, съпричастни към извършването на измами. Към момента на ареста им у тях са намерени суми за около 120 000 лева. Те са иззети и ще бъдат върнати на потърпевшите. Всички измами са осъществени чрез обаждания от чужди мобилни оператори, като най-често и извършителите са се намирали извън страната.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 банкянски ром

    3 2 Отговор
    дискриминирате моите братя и сестри, те просто така работят
  • 2 Ало, ало

    10 0 Отговор
    Циганите в Игнатиево имат къщи на три етажа, тип детска градина или прогимназия. Вече си купиха и апартаменти във Варна.
  • 3 жалка държава

    9 0 Отговор
    Ами измамниците делят парите с магистрати и съдии ,и за това няма и един ангал в затвора. Иначе ревем за Шенген !!
  • 4 сиглаците

    4 0 Отговор
    отново почнаха да наглеят!
  • 5 Добрият ром

    5 0 Отговор
    е винаги на обратната страна на тревата...
  • 6 Никой

    4 0 Отговор
    Няма по прост народ от българския. От години го обират по една проста схема и той пак на въжето. И това ако не е мазохизъм на глупеца !
  • 7 Ветеринарен психолог

    1 0 Отговор
    Ало измамите ще спрат на секундата , когато осъдят някой пенсионер на 10 години ефективно-за подпомагане на организираната престъпност. От там нататък никоя баба няма да посмее да даде 1 стотинка!