Last news in Fakti

5 Януари, 2024 14:10 1 276 3

Близнаците от Цалапица остават в една килия

  • цалапица-
  • убийство-
  • близнаци-
  • димитър малинов

Атанаска Бакалова е уточнила, че предвид, че двамата обвиняеми са постоянно заедно, могат да уговарят действията си, както и различни  версии

Близнаците от Цалапица остават в една килия - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Двамата братя близнаци Борислав и Валентин Динкови от Цалапица остават окончателно в една килия.

Това стана ясно от майката на убития Димитър Малинов, която съобщи, че съдът не е уважил молбата ѝ двамата арестанти да бъдат преместени на различни места, за да не осъществяват контакт.

По думите на Атанаска Бакалова не е дадена основателна причина от страна на съда, а отговорът е бил само „без уважение”.

В молбата на майката до Районен съд- Пловдив и до районния съдия, беше вписано, че при тази ситуация на съвместно съжителстване на двамата братя, може да се доведе до вреда на съдебното следствие. Атанаска Бакалова е уточнила, че предвид, че двамата обвиняеми са постоянно заедно, могат да уговарят действията си, както и различни версии, предава Trafficnews.

На предходното съдебно заседание съдът остави двамата братя отново зад решетките. Магистратите не дадоха ход на делото, за да бъде изчакан разпитът на арестувания в Дания Рангел Бизюрев.

На делото също така бе отказан и отвод на наблюдаващия прокурор Димитър Костов, като Бакалова написа във Фейсбук профила си, че все още не е получила отговор от Районна прокуратура и Главния прокурор на България Борислав Сарафов по този въпрос.

Няма законово ограничение, което да забранява двама обвиняеми да бъдат настанени в една и съща килия. Решението за това е на наблюдаващия прокурор.

В много случаи обвиняеми се поставят заедно, като в килията се настаняват и други задържани, които е възможно да слушат разговорите между двамата и след това да свидетелстват.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    5 0 Отговор
    То всеки адвокат може да ви каже защо слагат двама от едно дело в една килия, ама кой да се сети
  • 2 Красимир ВелчевМ

    1 0 Отговор
    Може би,съобщенията ,които предлагат на потребителите в България масмедиите са най-яркият показател за главоломното потъване на страната надолу.След убийството в продължение на няколко месеца жителите на Цалапица протестираха срещу бездействието на полицията.Резултатът от техните протести беше нулев .За убиеца беше съобщено,че е заминал за Германия.Няколко седмици подред от германска страна имаше пълно мълчание по случая.Да беше се скрил в джунглите на Амазония,може би,щеше да има някакво развитие по издирването.След известно време се появи съобщение по БНР,че извършителят е бил заловен в Нидерландия,прекарал е няколко седмици в арест,но въпреки постъпилите искания от българска страна,нидерландските власти ,не са го върнали поради някакви разминавания в законовите наредби за подобни случаи.След това убиецът е пуснат,отново потъва в неизвестност и сега е арестуван в Дания.Кога ,ще го върнат от Дания и дали изобщо,ще го върнат никой не може да каже със сигурност.Всички държави в които се развиват тези събития са членки на Интерпол,Европол и ЕС.Наскоро по Българско национално радио направиха съобщение,че извършителят на убийството е избягал в Германия и оттам следите му се загубили.След това ,като най-пресна новина съобщиха,че е арестуван в Дания.Очевидно бяха забравили за периода в Нидерландия за който те лично съобщиха.Накратко при тази зверска цензура,която се налага в България ,редакторите на новините започнаха да забравят,какво е излъчено досега и ,какво
  • 3 От кухнята

    0 0 Отговор
    И сега ги слушат как се уговарят. И на делото-ХОП! В казана!