Last news in Fakti

18 Януари, 2024 11:12 2 476 8

Обраха известен самоковски бизнесмен

  • самоков-
  • обир-
  • бизнесмен

Проверяват колко пари е имал в касата

10 000 лева, около 200 грама златни накити и законно притежаван пистолет „Берета 84 FS” са били откраднати от дома на известен бизнесмен и бивш общински съветник в Самоков. Обирът е извършен около 23 часа на 14 януари, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Сигналът е подаден от самия собственик – богаташът Васил Стоянов, чиято къща се намира в местността „Червената земя“, пише „24 часа“.

Дървесният бос е и бивш общински съветник в града. При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че в сградата е проникнато след взломяване на прозорец.

Обявената от Стоянов за открадната сума пари обаче е предизвикала съмнения у криминалистите.

Причината - 10 000 лева е максимумът, който човек може да има, без да се налага да доказва доход. Затова ще се проверява дали бизнесменът не е излъгал и не е имало повече пари. Възможно е да има и данъчна проверка на мъжа.

Васил Стоянов е бил в групите на ДПС и на „Евророма”. Описват го като най-богатия човек в града. Занимава се с дървесина. Докато е бил в общинския съвет, на няколко пъти Стоянов е печелил търгове за добив на дървен материал. Затова негови колеги питат няма ли конфликт на интереси и защо общинарят не е подал такава декларация.

„Давам си отвод, когато трябва да се гласуват подобни решения. Категоричен съм, че не съм в конфликт на интереси”, коментираше тогава политикът.

Кражбата от дома му се разследва. Жилището е имало СОТ и камери. По случая е образувано досъдебно производство, а разследването се осъществява под наблюдението на районната прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    20 0 Отговор
    Само като прочетох Самоков и дървесен бос ми стана ясно от коя партия е бил общински съветник! Ами застигнала го е съдбата на българите ,които неговите съплеменниците обират и тероризират!
  • 2 Откъдето дошло,там отишло

    17 0 Отговор
    Обирал съгражданите си години наред,е сега парите са се върнали в няколко съгражданина.
  • 3 Възраждане

    14 2 Отговор
    Когато дойдем на власт,обирите на бивши политици ще бъдат узаконени
  • 4 Кую

    13 1 Отговор
    Да краде от крадеца не е грях.
  • 5 преди 2 седмици

    2 3 Отговор
    предупредиха за крадци . Лили обраха . Има камери и е въпрос на време да ги разкрият . 200 по 70 са 14 плюс 10 са 24 бона . каса неможе да се отвори . срязали са я . флекс . трима са били . Има ли някаква логика . Не . По филмите - банки, картини, яйце, а в родното бг сейф, ама в самоков и то на съветник . 24 на 3 , да 8 бона . Рецидивис е следял 1 година и е подготвял удъра . по чудо няма пострадали . Те нападат и сотаджийте . Лошо .
  • 6 Един шофьор

    6 0 Отговор
    Баала го запала!
  • 7 Факти

    0 1 Отговор
    Те преди 10 години влязоха в сламената къщичка и кво скъсани парцали, а вторият път взели плодове и зеленчук, да бяха оставили военната огромна раница. Те са силни и копче не би им казал. Знаят къде да влязат и откраднат, а цървулите, но някои преди 20 г откраднаха и галоши и всичко на тавана в моят роден край. Хората минаха на пари. То мвр е тяхно. Бкп кгб дс. А и служители започнаха, ако мине в магазини пощи аптеки и ако не си отварят старите болни хора ще ги крадат. На пазара цените хвърчат с бясна скорост нагоре-наляво надясно
  • 8 Емо

    5 0 Отговор
    А. а. а. абе, нямам думи, вие майтап ли си правите? Ако всеки, който има над 10 000 лв. и не може да докаже доход, да не стане така, че 2-3 млн. души трябва да влязат в затвора? Колко кв. м. затвори трябва да се построят? Явно е поредния български закон, който чупи тъпомера. А иначе, на тоя колко и да му вземат, нарочно не казвам отраднат, защото това не е кражба, все му е малко.