Last news in Fakti

24 Януари, 2024 20:39 5 564 15

Виолета Донева завещала имоти за милиони на убийцата си

  • виолета донева-
  • убийство-
  • внучка

Днес Ивет и баща ѝ притежават няколко апартамента с гаражи в София и Варна

Няколко месеца преди да бъде жестоко убита от внучката си Ивет Стайкова, актрисата Виолета Донева се среща с нотариус Чайка Бележкова. Двете правят завещание за имотите, парите в банкови сметки, авторските права за участия във филми и движимото имущество на кинозвездата. В него като наследници тя посочва двама души - сина си Иво Стайков и неговата 19-годишна дъщеря, която днес лежи в Сливенския затвор за убийството на баба си.

По документи 1/2-ра от имущественото състояние на Донева е собственост на момичето отговорно за мъчителната ѝ смърт. То обаче дели всичко заедно с баща си Иво. Мъжът щеше да бъде единствен наследник, ако майка му не бе решила да впише и името на девойката до неговото.

Справка показва, че днес Ивет спокойно може да се нарече милионерка, но няма как да се разпорежда с наследеното от нея и няма да го получи, ако я осъдят. Причината е чл. 3. "а" от Закона за наследството: Не може да наследява като недостоен този, "който умишлено е убил или се е опитал да убие наследодателя..., освен ако деянието е извършено при обстоятелства, които изключват наказуемостта, или ако е амнистирано", пише 24 часа.

Днес Ивет и баща ѝ притежават няколко апартамента с гаражи в София и Варна. Имат парцели, пръснати из различни местности в България. Разполагат и със сумата от 300 хил. лв., която е в банковите сметки на починалата им роднина.

Актрисата е завещала едното жилище, което се намира в софийския кв. "Изток", на ул. "Пиер Дегейтър" 4. Апартаментът е тристаен и е на 16-ия етаж. Според брокерска агенция, с която "24 часа - 168 истории" се свърза, той може да бъде продаден за 270 хил. евро. Това е началната цена, тъй като е в емблематичния за района блок номер 1. Предвид тази подробност сумата може да скочи с 25 хил. евро и да стигне крайна цена от 320 хил. евро.

Донева оставя на Ивет и Иво Стайков още едно жилище, но този път във Варна. Апартаментът е в кооперация в центъра на града. Площта му е 85 кв.м. Към него има включено паркомясто.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щуротията не

    33 1 Отговор
    Ходи по горите!По добре да ги беше завещала на някое сиропиталище!
  • 2 Тото

    25 9 Отговор
    Атлантически ценности!!!

    Коментиран от #3, #5, #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бедните артисти

    37 0 Отговор
    с малките пенсии.
  • 5 Ахааа ,

    6 14 Отговор

    До коментар #2 от "Тото":

    Що бе , може и да са православни ценности .. Я ги сметни тия 320 к.евра в рубли ... Да те не питам колко па са във венесуелски боливари

    Коментиран от #9

  • 6 Тремор

    28 11 Отговор
    И откъде една никому неизвестна актриса има имоти за толкова пари?

    Коментиран от #12

  • 7 България

    7 5 Отговор
    Bcичко живо бяга от гоВнарна, да имаш имот там е все едно да имаш в Шумен.
  • 8 Механик

    18 3 Отговор
    Роднинисе избиват при полжение, че са получили цялото наследство. А нотаруса се казва (забележете) ЧАЙКА и то не някаква варненска чайка, а направо БЕЛЕЖКОВА.
    Тая държава се обитава от нещо различно от нормални хора.
    п.п.
    Дъртия Тефтер, добре, че не е кръстил дъщеря си Чавка.
  • 9 Механик

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ахааа ,":

    Я ги сметни в японски йени бе!
    Явно ви подбират с тест за ментална недостатъчност.
    Пфу!

    Коментиран от #11

  • 10 Знаменосец

    8 0 Отговор
    Какво е завещала като убиецът е недостоен да наследява? Виж, един ден от баща си, който може би ще вземе нещо/всичко ако няма други наследници, е друго. Ако не се е предозирала дотогава, де.
  • 11 ЧАКАЙ ...ЧААКАЙ МАЛКО.....☝

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    В ГИ СМЕТНИ КОЛКО
    ЦИГАРИ МАРИ ХУАНА СА ТОВА
    ...ЦЕЛО ПАРКО МЯСТО С КАШОНЕ...май...
  • 12 Мдааамм

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тремор":

    Напиши името в уикипедия и ще разбереш откъде й са имотите.Освен това е била и преводачка
  • 13 Човек

    6 0 Отговор
    Мир на праха и, но аз съм гледал филми с тази актриса. Тя винаги имаше един налудничав поглед, знае се, че е била и клептоманка. Крадяла е от хотелите.
    Може би има семейна наследственост.

    Коментиран от #14

  • 14 !!!

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Човек":

    Да, внучката има психически проблеми, освен че е наркоманка.
  • 15 Котуньо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тото":

    Руски традиции!