Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 09:17 3 903 22

Криминалист за убийството на Мартин Божанов: Извършителят не е имал сериозни притеснения, че ще бъде видян

  • убийство-
  • мартин божанов-
  • извършител-
  • притеснения-
  • криминалист

"Касае се за малокалибрен пистолет, това показва, че не е особено професионално извършено. След изстрел от такова оръжие е трудно да се направи балистична експертиза", коментира криминалистът Иван Савов

Криминалист за убийството на Мартин Божанов: Извършителят не е имал сериозни притеснения, че ще бъде видян - 1
Снимка::bTVnovinite.bg

Убийството е извършено доста хладнокръвно и пред очите на близките му. Убиецът не е имал сериозни притеснения, че ще бъде видян. Така криминалистът Иван Савов коментира пред bTV убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

"Касае се за малокалибрен пистолет, това показва, че не е особено професионално извършено. След изстрел от такова оръжие е трудно да се направи балистична експертиза. Шумът от това оръжие е минимален, хора на 50-60 метра в градски условия дори не биха могли да чуят изстрела."
Около мястото има десетки камери, може би ще има следа за престъплението, каза още криминалистът, цитиран от novini.bg.

"Този човек нито е нотариус, нито адвокат, а посредник от тъмната страна между юристите и, за жалост, магистрати", допълни той.

"Никой от тези хора не си прави илюзията, че ще умре от старост."


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щом не е илюзия

    10 1 Отговор
    Да е колкото си може по скоро.
  • 2 Супер професионално е

    38 0 Отговор
    Щом не може да се направи експертиза това оправя работата.
  • 3 Аква

    19 0 Отговор
    МОЛЯ, НЕ ПОВИШАВАЙТЕ ТАКСА
    БОКЛУК. НИЕ ВСЕКИ ДЕН СИ ГО ИЗХВЪРЛЯМЕ.
  • 4 Феликс Дж

    35 0 Отговор
    Главния СЕКРЕТАР, след като си среса перуката, как не го е разкрил още това. Малокалибреното оръжие е непроследимо, обаче изводът на "великите сили" в разследването е че това не е професионалист. То всеки знае, че само те са "професионалисти" - имат ли зловещо черно кожено манто?
  • 5 Гошо

    44 0 Отговор
    Не е професионалист ама свършил добре работата. Уръжието не било подходящо, но е много тихо. Доста противоречиви думи от този "експерт"

    Коментиран от #10

  • 6 Смях

    38 0 Отговор
    Като не е професионално, защо не сте го хванали бе Иванчо? Аман от бездарни експерти плямпащи глупости
  • 7 сигурно

    27 0 Отговор
    На некой му е писнало да го изнудват и му е теглил оловото
  • 8 Нает

    16 0 Отговор
    е професионален убиец !
  • 9 изрод

    27 0 Отговор
    С мотика щеше да е още по-непрофесионално, но затова пък зрелищно.
  • 10 Госта.

    30 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гошо":

    За автора професионално оръжие трябва да се чува на 300м и да е поне 9мм. Толкова може човека , толкова пише.
    .
  • 11 БеГемот

    30 0 Отговор
    Първото твърдение е ,че поради малкия калибър убииството не е много професионално,второто ,че поради това е трудно да се направи балистична експертиза и не се чува надалеч...ако това не са две взаимно изключващи се твърдения в две последователни изречения то явно аз чета без разбиране а човека е голям професионалист...

    Коментиран от #19

  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    15 0 Отговор
    Вероятно е инцидент.........Някаква случайност ще да е.Стрелецът е стрелял или по шишета или да уплаши косовете да не му ядат гроздето в двора!
  • 13 И що като има камери

    12 0 Отговор
    Купувам си силиконова маска за главата и изглеждам както искам стар млад и ходи ме гони по лицево изображение
  • 14 Гражданин

    15 0 Отговор
    Аз съм против данъците ми да се използват за това разследване. Съгласявам се единствено данъците ми да се изхарчат за пожизнена пенсия, която да се присъда на килъра, който ни отърва от това изчадие, както и на килъра, който ни отърва от Алексей Петров мутрата. Килъра да си знае, че много от нас с удоволствие ще го прикрият и може да разчита на пълната ни подкрепа
  • 15 Факт

    14 0 Отговор
    Всички спец части и помощни екипи бяха в столицата на обучение снощи, но не успяха да се справят с едно елементарно убийство...смятай колко може да се разчита на тези калинки в реална военна ситуация
  • 16 не е лесно да убиеш гангстер ,

    5 0 Отговор
    тоя е имал жив щит . напомня на оня с колата и клошара с 2 в главата . изнасилвал , крал , свидетел срещу партньора си и защитаван свидетел . Та като е въоръжен ще отвърне . а може да не е бил . от гдбоп обаче е . жена му е била с 2 глога , ако не го е убила тя . Първо заподозряват семейния кръг . Рецидивиста е силов и сигурно е вземал опиати . на снимката се отличава кокалесто лице . Ще последват и още убийства . Ще видим .
  • 17 Перо

    10 0 Отговор
    А има ли от какво да се притеснява убиеца при неграмотни полицаи с мозък на пиле, които слагат папката към дело или в кръглата папка, до като мине срока за измислената давност! Много престъпници станаха държавни милионери със измисления от Драгалевския лаборант срок на давност, познавайки мързела неграмотността, корупцията и бюрокрацията на държавната администрация! Нека се самозастрелват престъпниците, стига да няма косвени жертви! Това остана единствения начин за намаляване на престъпността в джендърската държава!
  • 18 Ъхъ!!!

    6 0 Отговор
    Гущерът се е оттървал от опашката си. Много време го е вършил и е станал много опасен за "някои с чиста репутация". Същото като с големите дилъри.
  • 19 Ха ха ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "БеГемот":

    Ми да. Това са архаични методи вече. Къде по - прогресивно и научно е да го гръмнеш с някой дрон или управляема ракетка. Така би постъпил някой професионалист.
  • 20 007

    7 0 Отговор
    Глупости- експертиза на оръжието се прави по намерените гилзи ако има такив на местопрестъплението , деформацията на куршума е съвсем друга работа. При тази неработеща съдебна система и полицейски служби няма как да не се шири безнаказаността и корупцията.Например в Стара Загора прокурорите и голяма част от съдиите не спазват никакво работно време , идват в 10 и следобед ако евентуално нямат дела са по ресторанти, молове, фитнес-зали.Попитахме административен ръководител на окръжно ниво защо не контролират това , той се оправда ,че нищо не може да направи , ако направи забележка , веднага се пише и се иска проверка, ама това е абсурд закакво е тогава ръководител ,като не може да контролира нищо за хора получаващи по 6-7000лв. заплати. За полицияута няма да говорим там всички назначения са по роднинска линия- жени, деца , роднини токо се създава клановата обвързаност.
  • 21 Емо

    6 0 Отговор
    Абе ясно е какъв е, а ченгетата могат да го хванат само ако убиеца си намаже пръстите с олио, да остави по-ясни отпечатъци, ползва картечен пистолет без заглушител и без ръкавици, хвърли го без да забърше на видно място, за да го намерят по-лесно. Е, и трябва преди това да е бил регистриран в полицията, да му ги има отпечатъците в базата. Типичен профилна убиец професионалист, нали?.
  • 22 Никой

    5 0 Отговор
    Изстрела в главата не говори за професионализъм,тъй ли ? За оръжието си прав ,то и затова е избрано такова. Горкия след като го утилизираха тогава разбраха ,че имал връзки с магистрати и ченгета. Всички по веригата са си затваряли очите. Мафията е на всякъде около вас, дори когато сте на опашка ,но ако някой си мисли ,че ще я види с просто око.... Когато стане подобно събитие. Но по страшното е ,че се търгуват животи и здраве.